5 kwaaltjes waarvoor je beter naar de dokter kunt gaan

Sommige kwaaltjes lijken te onschuldig om ermee naar de dokter te gaan. Je wilt zijn of haar tijd niet verspillen met een onnozel probleempje, en je wilt ook liever niet het risico lopen om in de wachtkamer iets anders op te lopen. Soms is het echter toch beter om je even na te laten kijken. Lees ook: Dingen die je ’s ochtends kunt doen om energie te krijgen.

Langdurig hoesten

Voor een hoest ga je waarschijnlijk niet zo gauw naar de huisarts. Je neemt wat hoestdrank en keelpastilles, en hopelijk gaat het dan vanzelf weer over. Maar als je langer dan een maand blijft hoesten is het een goed idee om er even naar te laten kijken, vooral als je rookt en/of veel alcohol drinkt.

Wondjes die niet helen

Als je een zweertje in je mond hebt of een puistje dat maar niet weggaat kun je dit beter toch even laten nakijken. Soms heb je even een antibioticakuur nodig om ervan af te komen. Tevens kunnen wondjes die niet helen een aantal andere oorzaken hebben die beter te behandelen zijn als je er op tijd bij bent.

https://lifehacking.nl/diy/zo-verwijder-splinter-volgens-dokter/

Niet kunnen slapen

Iedereen heeft weleens moeite om in slaap te vallen, en iedereen heeft weleens een rusteloze nacht. Maar als je vaak of langdurig slecht slaapt kan dit een nadelige invloed op je gezondheid hebben. Vaak wijten mensen hun slaapproblemen aan stress, depressie of een nare situatie zoals bijvoorbeeld een sterfgeval. Maar het feit dat je de oorzaak denkt te weten betekent niet dat je slaapgebrek zomaar moet negeren of dat het onzin is.

Langdurige vermoeidheid

Soms realiseer je je niet hoe druk je het wel niet hebt. Je bent de hele dag bezig met allerlei verschillende dingen waar vaak ook nog een deadline op zit. Je slaapt te weinig of juist te veel, of je slaap wordt onderbroken. Vermoeidheid wordt door veel mensen niet serieus genomen, soms omdat je je het niet kunt permitteren om te moe voor iets te zijn, of omdat je denkt dat het er gewoon bij hoort als je het druk hebt. Als je echter langdurig vermoeid bent en uitgeput wakker wordt is het tijd om eens naar de dokter te gaan om te kijken of er iets aan te doen is. Soms kan een kleine verandering in je levensstijl of routine een groot verschil maken. En soms is er een andere oorzaak die alleen een dokter kan herkennen.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/flauwvallen-waarom-gebeurt-het/

Niet lekker in je vel zitten

Soms zit je gewoon even niet lekker in je vel. Dan kan komen door gezondheidsproblemen, stress op je werk, relatieproblemen, financiële problemen, enzovoorts. Als je de oorzaak weet kun je proberen er zelf iets aan te doen, maar soms heb je ook even een steuntje in de rug nodig. Je hoeft je echt niet te schamen of te denken dat je iemands tijd verspilt door hiervoor naar de dokter te gaan. Als je namelijk niet goed in je vel zit ben je minder productief, slaap je minder goed, en kun je ook allerlei lichamelijke kwalen krijgen. En daar heeft niemand iets aan.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]