5 supersnelle lifehacks voor de zomer

Lifehacking heeft een aantal supersnelle trucs die je de zomer doorhelpen. Lees ook: Zo kom je verzorgd de zomer door.

Beestjes weghoudenAfbeeldingsresultaat voor muffin paper

Als je in de zomer buiten een drankje wilt nuttigen, trek je al gauw allerlei ongedierte aan. Wespen die rond je glas vliegen, mieren die proberen erin te kruipen, vliegjes die in je drinken vallen. Dit kun je heel eenvoudig voorkomen door een muffinpapiertje omgekeerd over je glas te leggen. Prik vervolgens een gaatje in het midden, en steek er een rietje doorheen. Op die manier hoef je het papiertje er niet af te halen om een slokje te nemen, en waait het papiertje minder gauw weg.

Airconditioning

Veel mensen hebben geen airconditioning, maar op een warme dag is het wel zo fijn als je binnen niet wegsmelt. Je kunt het effect van airconditioning een klein beetje nabootsen door een paar flesjes water met daarin een paar theelepels zout in de te vriezen en ze vervolgens ondersteboven voor je ventilator neer te zetten. De lucht die de kamer wordt ingeblazen wordt op die manier snel afgekoeld. Als de flesjes ontdooid zijn kun je ze gewoon opnieuw invriezen voor de volgende keer.

Highlights

Wil je graag highlights in je haar? Doe dan wat citroensap in je haar en ga in de zon zitten. Je haar wordt vanzelf lichter, en het ziet er nog natuurlijk uit ook. En het kost niks!

pexels-photo-200909

IJs zacht houden

Als je een nieuw pak roomijs openmaakt, is het altijd lekker zacht en mooi van structuur. Maar als het pak eenmaal aangebroken is en je het ijs een tijdje in de vriezer hebt bewaard, is het vaak keihard en minder lekker. Dat komt doordat er ijskristallen in gevormd worden. Dit kun je voorkomen door het aangebroken pak ijs in een grote hersluitbare diepvrieszak te bewaren.

IJslolly’s

IJslolly’s zijn een lekkere, goede manier om af te koelen op een warme dag. Maar ze smelten erg snel, waardoor het stokje (en je hand!) al gauw vies plakkerig wordt. Als je het stokje door een muffinpapiertje heen prikt, heb je meteen een handig bakje dat het gesmolten ijs opvangt en je je handen lekker schoon kunt houden.

Tell Us What You Think
1Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]