5 tips om een goede moeder te zijn

Bestaat de perfecte moeder? Nee, die bestaat niet. Iedereen maakt fouten en ook moeders zijn mensen. Perfect of niet, alle moeders willen een goede moeder zijn. We geven je 5 tips om dit voor elkaar te boksen. Heb je zelf ook tips? Deel ze via het reactie formulier.

Houd van je kinderen

Liefde is het belangrijkste ingrediënt voor de opvoeding. Door je kind te laten merken dat je van hem of haar houdt (knuffelen/ positieve feedback) geef je hen zelfvertrouwen en zelfrespect.

Respecteer je kinderen

Waardeer de dingen die je kinderen voor je doen. Door ze respect te geven zullen je kinderen het leuk vinden om je te helpen. Geef complimenten als ze iets goeds doen en leer ze dat je het gelukkigst wordt door het meeste uit het leven te halen.

Heb geduld

Vaak een lastige, vooral als je zoon voor de 100e keer met een beker melk op jouw nieuwe bank springt. Als je op het punt staat op uit te barsten, tel dan tot tien en probeer rustig te blijven.

Geef het goede voorbeeld

Door je kinderen te laten zien dat je goed voor ze zorgt, dat je een gelukkig moeder bent en een positieve omgeving creëert. Je zal zien dat je voorbeeld volgen. Het leert ze om later binnen hun eigen gezin ook die verantwoordelijkheid te nemen.

Leer ze dat alles mogelijk is

Motiveer je kinderen het beste in zich naar boven t alen. Praat met ze over wat ze willen worden en bereiken in het leven en beantwoord hun vragen. Steun van diegene van wie ze het meest houden helpt hun toekomstdromen te verwezenlijken.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Vader
    Posted 26/12/2015 9:30 am 0Likes

    Ik blijf me verbazen over het feit dat vaders te vaak op het tweede plan worden gezet.

    Betere titel zou zijn:

    % tips om een goede ouder te worden, zijn en blijven

Leave a comment

[wpterms id="3193"]