5 tips om je auto goedkoop te onderhouden

Als je met je auto op vakantie gaat, kan het handig zijn om even langs de garage te gaan voordat je daadwerkelijk vertrekt. Misschien heeft je auto toevallig wel een onderhoudsbeurt nodig net voor je vakantie? In beide gevallen wil je natuurlijk voor zo weinig mogelijk geld met je auto weer de weg op. Met deze 5 tips lopen de kosten voor het onderhoud van je auto niet de spuigaten uit! 

https://lifehacking.nl/onderweg/tips-autorijden-buitenland/

1. Maak duidelijk afspraken

Het kan nooit kwaad om even in de onderhoudshistorie van je auto te bekijken of je auto toe is aan een grote of kleine beurt. Dit kun je vervolgens voor de zekerheid aangeven bij de garage. Als je auto niets mankeert en hij puur naar de garage moet vanwege de huidige kilometerstand, wil je niet geconfronteerd worden met onnodige kosten!

2. Vraag om een inschatting van de kosten

Hoewel je ook veel informatie kan vinden via Google, kan het geen kwaad om bij de garage te vragen om een inschatting van de kosten. Uurlonen kunnen nogal variëren per garage en door hier rekening mee te houden bespaar je al snel een paar tientjes!

3. Vraag om extra kosten te melden

Nu je eenmaal een idee hebt van de mogelijke rekening, kan het handig zijn om te vragen of je monteur je opbelt bij eventuele extra kosten. Zo vermijd je verassingen bij de overhandiging van de factuur.

Auto garage Lifehacking

4. Kies onafhankelijk

Als je een goedkope onderhoudsbeurt wil, kun je vrije altijd beter naar een onafhankelijke garage of onderhoudsketen gaan. Deze garages hebben minder vaste kosten dan een officiële merkgarage en zijn al snel goedkoper. Het kan ook geen kwaad om bij familie en vrienden te vragen naar verschillende garages!

5. Vraag om goedkope of tweedehands onderdelen

Hoewel niet elke garage tweedehands onderdelen heeft (vooral onafhankelijke garages hebben liggen), hebben veel garages wel goedkopere varianten van sommige onderdelen. Dat de uitlaat van je Volvo stuk is, wil niet zeggen dat er per se een nieuwe uitlaat moet worden gemonteerd waar ‘Volvo’ op staat. Je kunt er veel geld mee besparen!

Benzinetank

Bonustip: Rij je tank niet te ver leeg

In de loop van de tijd kan de bodem van je benzine- of dieseltank worden bedekt met bezinksel en vuil. Op het moment dat je tank zo leeg is dat je de onderste laag van je brandstof opmaakt, kan dit bezinksel en vuil in je motor terechtkomen. Dit kan leiden tot verstopte filters en kapotte pompen. Daarnaast zijn niet alle brandstofmeters even betrouwbaar, waardoor de kans bestaat dat je onverwacht stilstaat als je te lang door blijft rijden met een vrijwel lege tank.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]