5 tips om je pc koel te houden

Het is weer zomer, en bij warm weer is het lastiger om je computer koel te houden. Lifehacking heeft een aantal tips om te zorgen dat je pc koel blijft! Lees ook: De handigste sneltoetsen voor Photoshop en InDesign.

De meeste componenten in je pc genereren warmte. Je pc bevat een aantal ventilatoren (of misschien zelfs waterkoeling) om deze componenten koel te houden zodat je pc niet oververhit raakt en de onderdelen minder gauw slijten. Hier zijn een aantal tips om hier optimaal gebruik van te maken.

Behuizing dichthouden

Veel mensen denken dat hun pc koeler blijft als ze de behuizing openmaken, zodat er meer lucht doorheen kan. Dat is op de korte termijn ook zo, maar op die manier komt er wel veel meer stof en ander vuil in je computer en dus ook in je ventilatoren terecht waardoor ze minder effectief worden.

Ventilatoren schoonmaken

Het is belangrijk dat je ventilatoren goed kunnen ronddraaien, zodat ze zoveel mogelijk lucht verplaatsen. Daarom moet je om de zoveel tijd eens je pc openmaken (eerst uitzetten en de stekker uit het stopcontact halen!) en de ventilatoren schoonmaken. Dit kan voorzichtig met een wattenstaafje of met perslucht. Zorg wel dat het stof niet opnieuw in je computer terechtkomt.

Extra ventilatoren installeren

Je kunt voor meer koeling extra of betere ventilatoren in je computer installeren. Dit kun je zelf doen of door een professional laten doen.

Voeding vervangen

Controleer of de ventilator op de voeding nog goed werkt. Zo niet, probeer hem dan schoon te maken. Werkt hij daarna nog niet, dan is het een goed idee om de voeding te vervangen. De ventilator van de voeding kan namelijk niet apart vervangen worden.

Kabels wegwerken

Als je computer vol met kabeltjes zit, kan de lucht minder goed door de behuizing stromen. Daarom is het van belang om de kabels in de behuizing zo kort mogelijk te houden en voornamelijk langs de wanden en randen van de kast te laten lopen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]