5 tips voor een optimale ervaring met een VR-bril

Je ervaring met virtual reality is sterk afhankelijk van de manier waarop je met de VR-bril omgaat. Lifehacking heeft een aantal tips voor een optimale VR-ervaring. Lees ook: Last van migraine? Deze tips kunnen je helpen.

Er zijn een aantal simpele dingen die je kunt doen om het meeste uit je VR-bril te halen, maar waar je niet altijd meteen aan denkt. Hier geven we een aantal pointers voor een ultieme virtual reality ervaring.

De bril goed opzetten

Zorg ervoor dat de VR-bril strak genoeg om je hoofd zit zodat hij niet heen en weer wiebelt. Hoe meer speling er is, hoe eerder je duizelig of misselijk wordt. Als de bril echter te strak zit wordt het schuimrubber te stevig tegen je huid geduwd, waardoor er geen ventilatie meer is en de glazen kunnen beslaan. Probeer dus een gulden middenweg te vinden.

Scherpte

Om het beeld zo scherp mogelijk te krijgen, moet je de VR-bril voorzichtig heen en weer bewegen totdat je alles duidelijk kunt zien. Sluit terwijl je dit doet om beurten je linker- en rechteroog, ook tijdens het instellen van de lensafstand. Doe je dit niet, dan compenseren je hersenen het ‘slechtste’ oog, zonder dat je dit in de gaten hebt. Als gevolg het gehele beeld minder scherp.

Richting

Het lijkt niet echt intuïtief, maar VR werkt veel prettiger als je je omdraait zodat je met je rug naar het scherm van je computer staat. De kabel van de VR-headset loopt namelijk van de achterkant van het apparaat naar je computer toe, waardoor je al gauw over de draad struikelt als je met je gezicht richting de computer staat.

Beschadiging voorkomen

Laat je VR-bril nooit in direct zonlicht liggen. De lens in de bril concentreert de lichtstralen namelijk op het beeldscherm binnenin de bril, waardoor er permanente schade kan ontstaan.

Supersampling

Heb je een zeer krachtige grafische kaart? Sommige VR-titels ondersteunen supersampling, waarmee het beeld in een hogere resolutie gerenderd wordt dan die van het native VR-scherm. Dit kan voor betere leesbaarheid en fidelity zorgen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?1Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]