6 dingen die je met zakjes silica gel kunt doen

Als je electronica, schoenen of een handtas koopt, zitten er vaak kleine zakjes silica gel in de verpakking. Deze zijn bedoeld om vocht op te vangen, zodat je nieuwe aankoop fris en onbeschadigd blijft. Gooi deze zakjes niet zomaar weg, want ze kunnen erg nuttig zijn! Lees ook: Beautyproducten die je beter in de koelkast kunt bewaren.

Als je bij je aankoop zakjes silica gel krijgt, is het handig om deze te bewaren. Ze kunnen namelijk voor van alles gebruikt worden.

Je mobiele telefoon laten opdrogen

Als je telefoon nat geworden is wordt er altijd aangeraden om de batterij, SIM-kaart en SD-kaart eruit te halen en je telefoon een aantal dagen in droge rijst te leggen, omdat de rijst het vocht absorbeert waardoor de kans groter is dat je telefoon het weer zal doen. Zakjes silica gel hebben leveren hetzelfde resultaat op, zonder rijst te verspillen.

Natte kleding meenemen

Je bent op vakantie en wilt voordat je het vliegtuig op moet om terug naar huis te gaan nog even een duik in het zwembad nemen. In dat geval is het prettig als je bij thuiskomst niet met een stinkende natte troep komt te zitten. Doe een aantal silica gel zakjes bij je uitgewrongen zwemkleding en verpak de boel in een plastic zak voor tijdens de terugreis. De silica gel haalt een groot deel van het vocht uit de kleding, waardoor je minder gauw met schimmel of vieze luchtjes te maken krijgt.

Scheermesjes bewaren

Scheermesjes blijven langer scherp als ze aan minder vocht blootgesteld worden. Vocht zorgt namelijk voor oxidatie, waardoor e mesjes sneller bot worden. Daarom is het een goed idee om ze in een luchtdichte doos met zakjes silica gel te bewaren.

Foto’s bewaren

Als je oude foto’s hebt die je graag wilt bewaren, kun je deze het beste in een doos met zakjes silica gel bewaren. Vaak slaan mensen dit soort dingen op zolder op, of in de schuur… Plekken met veel vocht. En vocht is erg slecht voor je foto’s.

Zilveren objecten mooi houden

Zilver reageert met chemicaliën in de lucht, waardoor je het regelmatig moet poetsen om het mooi te houden. Als je zilveren objecten die je een tijdje niet gaat gebruiken samen met een paar zakjes silica gel verpakt, hoef je ze bij het uitpakken niet te poetsen!

Vieze geurtjes weghalen

Sommige dingen zoals oude boeken, oude schoenen of een gymtas kunnen een bepaalde vieze geur krijgen. Door ze een tijdje ingepakt te bewaren met zakjes silica gel, worden de nare geurtjes geabsorbeerd waardoor de boel weer lekker fris ruikt.

Tell Us What You Think
1Te gek1Leuk0Serieus?1Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Jacob Boersma
    Posted 28/03/2017 5:32 pm 0Likes

    Maar zijn er ook plekken waar je dit soort Silica gel kunt kopen? Want anders ben je afhankelijk van de kleine zakjes die je bij producten krijgt.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]