De 6 beste tips voor een talentenjacht

In mei sturen we Douwe Bob naar het Eurovisie Songfestival en morgenavond is Idols na 9 jaar weer terug op de buis. Kortom: we zijn nog lang niet moe van zangwedstrijden en talentenjachten. Lifehacking steekt de toekomstige deelnemers een hart onder de riem met 6 tips voor een talentenjacht.

1. Sta achter je talent

Als je niet 100% overtuigd bent van je eigen product en je performance, moet je er helemaal niet aan beginnen.

2. Zie de talentenjacht als een extraatje

Zie het niet als platform dat er voor gaat zorgen dat jouw carrière zekerheid en vastigheid gaat bieden. Zie een talentenjacht als een middel om naamsbekendheid te creëren.

3. Maak gebruik van timing

Tijdens de periode van een wedstrijd zal je (artiesten)naam iets vaker vallen dan gewoonlijk. Maak hiervan gebruik door tijdens de wedstrijd je naamsbekendheid effectief in te zetten door jezelf extra te promoten.

4. Blijf je eigen baas

Probeer tijdens de wedstrijd control en grip te behouden over je eigen loopbaan door bijvoorbeeld je eigen plannen te maken en zelf acties op te zetten. Wees niet afhankelijk van de talentenjacht of wedstrijd en laat niet alles over aan de organisatie. Zorg dat je zelf aan de slag blijft gaan met je loopbaan.

5. Blijf positief

Het overkomt veel deelnemers dat ze na afloop van de wedstrijd een dip krijgen doordat ze gewend waren aan de publiciteit en het drukke rooster. Voorkom deze dip door aan het einde van de wedstrijd snel je kansen te grijpen voor verder succes of begin snel genoeg weer met datgene wat je altijd al deed. Houd zelf je loopbaan onder controle en stippel je eigen plan uit.

6. Blijf met beide benen op de grond

Houd in je achterhoofd dat er altijd mensen zullen zijn die je niet kennen van de talentenjacht of wedstrijd. Kijk er dus niet raar van op dat je niet altijd herkend wordt op straat. Mocht je de behoefte hebben, vertel ze dan op een neutrale manier dat je wel eens hebt meegedaan aan een talentenjacht programma of wedstrijd. Naast je populariteit moet je ook eigen talent soms relativeren. De kans is altijd aanwezig dat iemand datgene wat je doet maar niks vindt.

Tell Us What You Think
1Te gek0Leuk0Serieus?3Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • Dennis
    Posted 22/03/2016 10:32 am 0Likes

    Waar zijn de 4 andere tips?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]