6 tips voor rust en ruimte in je leven

Iedereen heeft wel eens van die momenten dat je hoofd over lijkt te lopen. Je wilt aan allerlei dingen tegelijk werken, maar wordt afgeleid door andere zaken. Met als gevolg dat je eigenlijk nergens echt aan toe komt. Je voelt je minder productief, onrustig en je hebt ook weinig energie. Het kan zelfs zo zijn dat je slecht begint te slapen.
Loopt je hoofd over?
Gebruik onderstaande tips en creëer rust en ruimte in je leven. Zo krijg je jouw hoofd weer helder, kun je geconcentreerder leven en geniet je weer van het leven naast het werk.
1. Waar zit je hoofd zo vol mee?
Schrijf eens op wat er allemaal in je hoofd omgaat. Ook als je het idee hebt, dat je daar nu juist geen tijd voor hebt. Het werkt namelijk ontzettend verhelderend om te zien waar jij allemaal mee zit. Maak een lijst en kijk waar de knelpunten zitten. Maak je niet druk over zaken in de toekomst. Schrap negatieve gedachten. Richt je op de positieve zaken die je nu gelijk aan kunt pakken.
Lees ons artikel Een vol hoofd leegmaken met een mindsweep
2. Haal een paar keer diep adem.
In een situatie met veel onrust en stress hebben de mensen de neiging om als een kip zonder kop aan de slag te gaan. Alles om ervoor te zorgen dat zaken op tijd afkomen. Maar juist in die staat ben je niet optimaal gefocust. Neem voor je begint even een moment voor jezelf. Ontdek waar de spanning in jouw lijf zit en adem een paar keer diep in en uit. Je voelt je gelijk meer ontspannen. En dan gaat die klus ineens een stuk makkelijker!
Lees Ultiem Ontstressen.
3. Moeten of willen?
Niks werkt zo stressvol als dingen moeten van jezelf. Ik moet de administratie doen. Ik moet vandaag nieuwe klanten benaderen of ik moet nog boodschappen doen voor vijf uur. Door zulke gedachten te hebben, creëer je onrust. Vertel jezelf liever wat je zou willen. Iets willen voelt een stuk rustiger. Dus je moet niet de administratie doen, maar je wilt een uurtje werken om de rekeningen weg te werken.
Lees het artikel Vind wat je nooit niet kunt doen.
4. Vergeet de leuke dingen niet.
Druk, druk, druk. In zo’n situatie verschuif je misschien die afspraak om te gaan tennissen of laat je het rondje met de hond aan je partner over. Gewoon geen tijd. Als dat gebeurt, doe je er goed aan om even op de rem te trappen. Het is dan hoognodig om de batterij op te laden. Blijf ontspannen. Ga een weekendje weg, naar de film, sporten of trek er in je eentje een ochtendje op uit. Zo zorg je dat je voldoende energie hebt om er weer tegenaan te kunnen.
We schreven hierover in Help je brein.
5. Kijk vooral naar jezelf.
Om rust te creëren is het belangrijk om jezelf te accepteren zoals je bent. Iedereen heeft unieke talenten. Zorg dat je jouw talenten optimaal benut. En ga jezelf zeker niet vergelijken met anderen. Je zult namelijk altijd zien dat anderen rijker, slimmer, mooier of succesvoller zijn. Als je jezelf met deze personen vergelijkt, word je alleen maar ongelukkig. Zie mensen die succesvol zijn op bepaalde terreinen vooral als inspiratiebron.

Lees “Craft je baan naar je droombaan
6. Ruim op.
Weet je wat echt voor rust zorgt? Opruimen. Een opgeruimd bureau, kantoor of huis zorgt voor overzicht. En daarmee automatisch voor minder stress. Dus hup, pak dozen en vuilniszakken en gooi lekker van alles weg. Dat kunnen onnodige kantoorartikelen zijn, maar ook je kledingkast. Ook ordenen kan een positief effect op jouw stressniveau hebben.
We lieten al zien hoe je in 10 stappen een net huis krijgt.
Hou je aan deze tips en je zult al snel merken dat je een leger hoofd krijgt. Zo ontstaat er plek voor creativiteit en meer ruimte voor rust en ontspanning.
Welke tip ga jij vandaag inzetten? Of wellicht heb jij ook nog een tip die je met ons wilt delen. Laat het mij hieronder weten.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

 • Sabine van Meenen
  Posted 09/05/2014 9:20 pm 0Likes

  dankje Arjan & Job en ook voor feedback stockbeeldje. prettige WE !

 • Job Baart de la Faille
  Posted 09/05/2014 11:05 am 0Likes

  Leuk artikel met mooie tips. Alleen het stockbeeldje bij het artikel kan beter 😉

 • Arjan Broere
  Posted 08/05/2014 4:15 pm 0Likes

  Mooie mix van adviezen!

 • Sabine van Meenen
  Posted 08/05/2014 10:52 am 0Likes

  Fijn Yolanda dat je er iets mee kunt.
  Warme groet!

 • Yolanda de Boer
  Posted 08/05/2014 9:41 am 0Likes

  Heerlijk, zo’n overzichtelijk lijstje met duidelijke, handige tips!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]