7 Days of Inspiration

In de week van 28 februari krijgt Nederland een upgrade. Dat is wat je noemt lifehacking op grote schaal. Eigenlijk hebben we het hier over Countryhacking.

Voor iedereen die 7 days of inspiration nog niet kent, het is een landelijk initiatief om ons land mooier te maken in de breedste zin van het woord Het is bedacht door Martijn, Nils, Olga en Fanny. Ken je ze nog niet, kijk dan hier even.

7 Days of inspiration wordt verder gedragen door mensen die inzien dat we met z’n allen genoeg hebben. En als we zorgen dat waarvan de een teveel en de ander te weinig heeft op de goede plek terecht komt, we een heleboel kunnen bereiken. Dit heeft geresulteerd in tegen de 100 initiatieven in 28 steden. Inmiddels werken honderden mensen aan gave projecten, allemaal op basis van sociale overwaarde.

7 Days of inspiration is 6 dagen actief en op de 7e dag wordt er uitgerust. De 6 dagen worden respectievelijk ingevuld met de thema’s: onderwijs, zorg, werk, duurzaamheid, versimpelen en voeding. De laatste dag is er om uit te rusten en terug te kijken op al het werk wat er verzet is.

Welke projecten zijn er zoal? Hier een paar voorbeelden:

 • One day a dreamschool (onderwijs)
 • Compassieloketten (zorg)
 • De dag van het thuiswerken (werk)
 • Groene PC (duurzaamheid)
 • Verkeersbordenterreurbrigade (versimpelen)
 • Foodsurfing, kom je bij me eten? (voeding)

En dit zijn nog maar 6 voorbeelden, 1 voor elk thema. Er zijn veel projecten die op een of andere manier dicht tegen het thema lifehacking aanliggen. En dat is ook niet zo vreemd, want Martijn Aslander is zowel bedenker van 7 days als van lifehacking.nl

Geen lifehacking, maar Countryhacking. Lifehacking op grotere schaal. What’s in it for me? zul je je misschien afvragen. Het is een manier om je lifehacker mentaliteit naar een hoger plan te brengen. Als lifehacker genereer je automatisch overwaarde. Als je die waarde aansluit op het netwerk van alle sociale overwaarde in het land voeg je toe aan het netwerk, terwijl je er tegelijkertijd gebruik van kan maken. Vergelijk het maar met ons energienet. Als je een windmolen in je tuin of zonnepanelen op je dak zet, dan voeg je energie toe aan het netwerk. Maar je gebruikt hetzelfde netwerk om energie te verkrijgen.

7 Days of inspiration gaat verder dan een week lang leuke projecten doen. Het is een nieuwe manier om dingen snel voor elkaar te krijgen, zonder de belemmering van geld. Het is een manier om mensen op de been te krijgen en te organiseren zonder organisatie. Je kan er enorm veel van leren en het is gaaf om te doen.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

7 Comments

 • Allard
  Posted 25/02/2011 1:01 pm 0Likes

  Een geweldig initiatief!! JAmmer dat ik er nauwelijks aan mee kan doen. Wellicht als het initiatief zich voortzet!

 • Sypie
  Posted 22/02/2011 10:44 pm 0Likes

  Ik stel voor dat we met de programmering van de publieke zenders beginnen om Nederland mooier te maken…

 • Jacco van der Pol
  Posted 14/02/2011 3:24 pm 0Likes

  @niels Ook jij hebt helemaal gelijk. Het gaat allemaal vrij snel bij 7 days Misschien heeft het te maken met de manier waarop deze projecten tot stand komen, namelijk zonder de belemmering van geld en de aanwezigheid van de mogelijkheid om direct aan de slag te gaan. 🙂

 • Niels Gouman
  Posted 14/02/2011 2:52 pm 0Likes

  @Jacco 32 initiatieven? Ik telde 94 initiatieven, in 24 steden. Gaat nogal hard dat 7di 🙂

  – Niels Gouman

 • Debora
  Posted 14/02/2011 2:17 pm 0Likes

  Op de website 7di.nl hebben ze het over “de week van 28 februari tot 6 maart”, niet over 28 maart.

 • Jacco van der Pol
  Posted 14/02/2011 2:16 pm 0Likes

  @martijn Je hebt helemaal gelijk. Bij deze aangepast. Ik vergis me vaker in deze datum omdat het grootste deel van die week in maart ligt en niet in februari 🙂 Dank!

 • Martijn
  Posted 14/02/2011 2:08 pm 0Likes

  @Jacco: “de week van 28 maart” moet natuurlijk zijn “de week van 28 februari tot 6 maart 2011”

Leave a comment

[wpterms id="3193"]