7 handige lifehacks voor thuis

Sommige handige dingen liggen zo voor de hand dat je er gewoon niet aan denkt. En sommige andere dingen zijn zo apart dat je er niet eens op zou komen. Hier zijn een aantal heel eenvoudige lifehacks die niets kosten. Lees hier onze vorige lifehacks voor thuis!

https://lifehacking.nl/thuis-tips/zo-kun-gerechten-beste-opnieuw-opwarmen/

Eieren pellen

Gekookte eieren zijn veel gemakkelijker te pellen als je tijdens het koken een beetje bakpoeder in het water doet.

IJs

Als je in de wintermaanden water met wat azijn mengt en op de voorruit van je auto spuit, bevriest je voorruit niet. Of in ieder geval veel minder snel, waardoor je minder hoeft te krabben.

Tas schoonmaken

Om de een of andere reden komt er altijd allerlei stof, zand en ander vuil onderin je tas terecht. En uitruimen, omkeren en schudden biedt niet altijd uitkomst. Deze viezigheid kun je echter heel snel en eenvoudig verwijderen met een lintroller.

Spaghetti als lucifer

Als je geen lange lucifers in huis hebt om bijvoorbeeld op een veilige manier de barbecue aan te steken of waxinelichtjes in diepe houders aan te steken, kun je gedroogde spaghetti gebruiken. Spaghetti brandt goed, maar langzaam, en geeft flink extra lengte. Let wel op dat de spaghetti niet breekt. Daarom is het aan te raden een stuk of drie gedroogde ‘slierten’ tegelijk te pakken.

Kaas bewaren

Als je een stuk (niet al te zachte) kaas over hebt, kun je voorkomen dat deze bederft door een beetje boter over het aangesneden gedeelte te doen. Zo voorkom je dat er lucht bijkomt.

Druppelende kraan

Als je helemaal gek wordt van het gedruppel van een kraan, en je niet meteen een loodgieter kunt laten komen, kun je eenvoudig van het geluid afkomen door een stukje touw om de mond van de kraan te binden en het uiteinde van het touwtje omlaag te laten hangen. Het water vloeit dan geluidloos langs het touwtje omlaag in plaats van steeds te druppelen.

Natte vuilniszak

Is het niet smerig als je met een druppelende vuilniszak door je huis moet om hem in de container te gooien? Door een paar oude kranten op de bodem van de vuilniszak te leggen voordat je hem gaat gebruiken, wordt alle vocht meteen opgenomen.

Tell Us What You Think
2Te gek8Leuk2Serieus?2Meh...12Stom

About Author

1 Comment

  • Bjinte
    Posted 15/04/2021 9:04 pm 0Likes

    Geweldig!!! Merci voor deze lifehacks.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]