7 tips om de beste kerstcadeaus voor hardcore geeks te vinden

Ráááh, die héle decembermaand is in feite een grote apotheose van non-stop cadeaustress! En elk jaar slaat het weer genadeloos hard toe… Het is sowieso altijd lastig om het perfecte cadeau te vinden, en voor een nerd is het misschien nog wel lastiger. Om je op weg te helpen, geven we je in dit artikel 7 tips om het beste kerstcadeau voor geeks te vinden.

1. Maak een lijstje

Oké, dit klinkt misschien afgezaagd, maar maak om te beginnen een lijst van alle dingen waar de geek in kwestie van houdt. Maak deze lijst zo lang mogelijk en probeer nu combinaties te maken. Houdt hij of zij bijvoorbeeld van Game of Thrones en kunst? Geef hem dan een fraaie GoT-geïnspireerde print. Ofzoiets.

2. Kijk naar het verleden

Graaf diep in je geheugen, hoe moeilijk dat ook is! Waar was hij of zij eerder zo blij mee? Was dat een Star Wars-mok of een paar zelf-gehaakte Pokéballs? Als je weet dat een bepaald cadeau eerder een enorm succes was, dan kun je daar natuurlijk prima op voortborduren!

3. Wat heeft hij/zij écht nodig?

Een kerstcadeau hoeft natuurlijk niet per se kerst als thema te hebben – liever niet zelfs! Je kunt je cadeau daarom ook prima koppelen aan een bijzondere gebeurtenis of wens. Heeft hij of zij net een boek uitgebracht? Wil hij of zij de komende maanden een eigen website opzetten? Bedenk dan waar behoefte aan heeft! Een mooi notitieblok? Een selectie lekkere koffies? Iedereen heeft wel ergens behoefte aan.

4. Zet je stalkermodus aan

Misschien vier je kerstmis met een grote groep mensen en ken je de persoon voor wie je een cadeautje moet kopen helemaal niet zo goed… In dat geval is het best oké om de social media-stalker uit te hangen. Kijk op Facebook, Twitter en Instagram om te ontdekken wat de persoon leuk vindt. Heeft de nerd een post over lp’s geliket? Of is hij lid van een gamegroep? Met dat soort hints kun je prima uit de voeten.

5. Vraag vrienden of familie

Is zijn of haar social media potdicht afgeschermd? In dat geval kun je natuurlijk ook altijd vrienden en familie om input vragen. Zij kennen de nerd in kwestie het best en hebben ongetwijfeld bruikbare cadeau-ideeën!

6. Een cadeaubon is altijd goed

Eerlijk is eerlijk: voor sommige mensen is het echt onmogelijk om een leuk cadeau te vinden. Ze hebben alles al of zijn super kritisch… In dat geval is een cadeaubon heus ook prima! De persoon die niets leuks kan vinden bij Bol.com moet nog geboren worden!

7. Nog wat concrete opties

Aangezien wij genoeg ervaring hebben met geeks zetten we ten slotte nog een aantal concrete ideeën voor je op een rijtje. Grote kans dat jouw geek deze cadeaus wel kan waarderen. Dat zouden wij in elk geval wel doen!

  1. Accessoires voor console of pc, zoals een game of een muismat.
  2. Een shirt van zijn favoriete band.
  3. Willekeurig welke merchandise van een grote franchise als Star Wars of Marvel.
  4. Geek-speelgoed, zoals actiefiguren en knuffels.
  5. Bordspellen.
  6. Geekie prints en posters.
  7. Film-memorabilia, zoals een Harry Potter-toverstaf of een lp met muziek uit Bohemian Rhapsody.
Tell Us What You Think
1Te gek2Leuk2Serieus?1Meh...6Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]