7 tips voor het beste visitekaartje

Nee, een visitekaartje is niet ouderwets! Het is zelfs in 2020 nog altijd een handig middel om al je contactgegevens in één keer presentabel te overhandigen. En als je visitekaartje er ook nog eens een beetje aardig uitziet, kun je de andere partij meteen te overtuigen van je professionaliteit. Lees dus snel verder voor onze 7 tips om het beste visitekaart te maken.

1. Doe maar gewoon

Overdaad schaadt. Een waarheid als een koe, die ook (of juist!) opgaat voor een visitekaartje. Het is verleidelijk om er al je gegevens op te willen proppen, zoals je (vaste) telefoonnummer, je emailadres, je huisadres, je naam, de naam van je bedrijf, je website… Maar daar wordt de boel niet overzichtelijker van! Houd het liever simpel! Bijvoorbeeld met enkel je e-mailadres en website. Op die website kun je vervolgens wel helemaal losgaan met allerlei details.

2. Huur een pro in

Het is natuurlijk niet verplicht om een logo toe te voegen aan je visitekaartje… Maar het ziet er wel fraai en memorabel uit! Tenzij je stiekem beschikt over vormgeversvaardigheden, kun je het ontwerp van een logo echter beter overlaten aan een professional. Want hoe leuk je het resultaat zelf ook vindt, het valt anderen vaak direct op of iets zelfgemaakt is… En dan blijft er natuurlijk weinig over van die professionele uitstraling.

3. Taste the rainbow

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten. Toch zijn er over kleurgebruik wel wat praktische tips te geven. Zo wil je waarschijnlijk liever niet alle kleuren van de regenboog gebruiken, tenzij je bijvoorbeeld schilder bent… Kies in alle andere gevallen liever voor een tweetal complementaire kleuren of een ton-sur-ton-palet. Ook belangrijk om te onthouden: kleur roept emotie op. Denk dus goed na over welke kleuren bij jouw onderneming of persoon passen.

4. Wees jezelf

Ook styling is heel persoonlijk. Of althans, dat zou het moeten zijn, want die standaard witte visitekaartjes met zwarte opdruk kennen we nu wel. Onthoud dat de eerste indruk goud waard is. Je mag dus best voor een in het oog springend design kiezen, mits je ervoor zorgt dat alles nog wel leesbaar blijft. Sta ook stil bij hetgeen je wilt uitstralen. Ben je taartenbakker? Dan eisen we minstens een cupcake op je visitekaartje!

5. Lekker leesbaar

Het belangrijkst in een ontwerp is natuurlijk de leesbaarheid. Dat geldt bovenal voor de tekst. Zorg ervoor dat elke letter gemakkelijk te lezen is en te onderscheiden is van andere letters. Daarnaast heeft ook elk lettertype een eigen persoonlijkheid. Een goed gekozen font komt overeen met de kernwaarden van je bedrijf of persoon én is aansprekend voor de doelgroep. Pas op met opvallende (decoratieve) fonts. Voor je het weet oogt je professionele visitekaartje meer als een circusaffiche.

6. Andere materialen

De meeste kaartjes zijn afgedrukt op papier. Om op te vallen, kun je eens kijken naar andere materialen. Je kunt tegenwoordig ook visitekaartjes laten drukken op hout en metaal. Dat maakt natuurlijk meteen een flinke impact! Aangezien zo’n afwijkend materiaal echter wel een grotere investering vraagt, is het aan jou om te bedenken of je dat je centen waard vindt.

7. Hip en happening

Wat ook tot de verbeelding spreekt, is een visitekaartje waarop je enkel een QR-code laat drukken. Die code leidt dan naar je website, LinkedIn-profiel of projectpagina. Waarschijnlijk zijn de meeste mensen nieuwsgierig genoeg om te willen ontdekken wat je achter die code verstopt hebt. Lekker mysterieus!

Tell Us What You Think
4Te gek4Leuk0Serieus?3Meh...2Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]