8 dingen die je ook met tandpasta kunt doen

Tandpasta; al vanaf kinds af aan gebruik je het zeker tweemaal daags. …Toch??? Niet alleen belangrijk om je tanden gezond te houden, maar ook om je tandartsrekening betaalbaar te houden. En misschien zelfs wel om je omgeving een plezier te doen. Maar wist je dat tandpasta naast het schoonmaken van je smoeltje ook nog voor andere dingen te gebruiken is? Check deze 8 dingen die je ook met tandpasta kunt doen.

1. Krassen van cd verwijderen met tandpasta

Heb je een cd met krasjes? Tandpasta weet er wel raad mee! Wrijf simpelweg een klein beetje tandpasta op de kras, zodat deze volledig bedekt is. Laat vervolgens even opdrogen en poets ten slotte zachtjes uit met een zachte (microvezel) doek. Et voilà, weg is die kras!

2. Krassen verwijderen van je auto

De tandpasta-lifehack voor cd’s werkt trouwens ook op auto’s. Soms zitten er plots zwarte vlekjes of kleine krasjes op je auto… Zeker als je hem hebt uitgeleend aan je kleine broertje. Geen nood! Smeer wat tandpasta op een zachte doek en wrijf dit over de vlek, totdat deze niet meer zichtbaar is. Bonustip: deze truc werkt ook op koplampen die dof zijn geworden. Je poetst de boel zo weer kraakhelder!

3. Tandpasta dicht kleine gaten

Ga je verhuizen? Grote kans dat je na het leeghalen van je woning merkt dat je muren bezaait zijn met allemaal kleine gaatjes. Jaag jezelf niet onnodig op kosten met duren oplossingen! Smeer de gaten gewoon dicht met tandpasta. Op die manier is die gatenkaas lekker goedkoop opgevuld. Verhuizen is immers al duur genoeg.

4. Red je nieuwe broek

Het lijkt wel een vaststaand feit. Je trekt je nieuwe broek aan en binnen de kortste keren zit er een gras- of moddervlek in. AAAARGH! Probeer de vlek de volgende keer eens weg te halen met wat tandpasta. Smeer wat tandpasta op de vlek, vouw je kledingstuk dubbel en wrijven maar! PS: Uiteraard gooit je je broek daarna nog wel even in de was.

5. Weg met haarverfvlekken

Er gaat niets boven pasgeverfd haar! Het is alleen wel een beetje jammer dat je twee dagen na het verven nog met verfvlekjes op je nek, voorhoofd en oren rondloopt… Probeer het de volgende keer eens met tandpasta! Smeer wat tandpasta op de vlekjes en wrijf zachtjes uit met je vingers.

6. Net zo goed als gel

Ga je vanavond naar een leuk feestje, maar is je haargel op? No worries! Je hebt de redder in nood gewoon in je badkamer staan. Geloof het of niet maar gel en tandpasta lijken verrassend veel op elkaar. Bijkomend voordeel is dat je tandpasta makkelijk weer uit kunt wassen en je de hele avond lekker fris ruikt.

7. De allerfriste luchtverfrisser

Last van muffe luchtjes in je auto? Laat je vriend zijn werkschoenen in de kofferbak slingeren? Of ben je zelf vergeten de verpakking van dat kleffe broodje weg te gooien? Koop een tube tandpasta. En dan wel een met de heftigste muntgeur die je maar kunt vinden. Smeer daar een doek mee in en vouw dubbel. Laat de tandpastadoek opdrogen en leg in je auto. Zo ruikt je auto altijd lentefris!

8. Uiengeur, be gone!

Fruit een uitje met een teen knoflook. Elk recept begint met deze magische woorden… Helaas is die uien- of knoflookgeur op je vingers iets minder charmant. Wat heet: zelfs na vier keer wassen ruik je het nog! Ook in dit geval is tandpasta enorm handig. Smeer wat tandpasta op je vingers en wrijf goed in. Weg is die nare lucht!

Tell Us What You Think
15Te gek22Leuk1Serieus?5Meh...2Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]