8 hacks voor tandenstokers

Iedereen heeft wel een potje tandenstokers in een kastje staan. Naast het schoonhouden van je gebit, kun je deze houten stokjes voor veel meer gebruiken! In dit artikel geven we 8 hacks die je kunt uitvoeren met een tandenstoker.

https://lifehacking.nl/thuis-tips/eten-vacumeren-zonder-dure-apparaten/

Een schroef passend maken

Een tandenstoker kan ideaal zijn om een schroef net wat steviger vast te kunnen draaien. Steek een tandenstoker in een gat waar je een schroef in wil draaien en breek de tandenstoker af in de opening. De schroef past ondanks het stukje hout nog steeds en kun je nu veel strakker aandraaien!

Voorkomen dat je pan overkookt

Als je een pan aan de kook wil houden en wil voorkomen dat deze overkookt, kun je een tandenstoker tussen het deksel en de pan steken. Er ontsnapt nu genoeg lucht om het overkoken te voorkomen en mocht het water toch hoog genoeg komen te staan, dan zal de tandenstoker het proces afremmen doordat het water tegen het stukje hout aankomt.

Je smartphone schoonmaken

Je telefoon zit vol kiertjes en als je hem vaak gebruikt zit deze vaak vol stof. Een tandenstoker past precies in de kiertjes van je hoesje en de ingang voor je oplader.

Kaarsen aansteken

Een gewone lucifer brand vrij snel op. Een tandenstoker brandt daarentegen veel langzamer en geeft je meer dan genoeg tijd om meerdere kaarsen aan te steken!

Een borstel ontharen

Haarborstels en vooral borstels voor vachten van dieren zitten vaak vol met haar. Door een tandenstoker door de pennen te halen kun je een borstel heel makkelijk schoonmaken.

Een gat in je tuinslang dichten

Als je er tijdens het sproeien van je tuin achter komt dat je tuinslang lek is, kun je dit makkelijk verhelpen met een tandenstoker. Draai de kraan dicht en zoek het gat op, prik er een tandenstoker in en breek deze af. Vervolgens plak je wat tape rondom het stukje tuinslang waar de prikker zit. Het stukje hout zet uit door het water en zal het gat goed dichten.

Een resetknop indrukken

Sommige apparaten hebben een fysieke resetknop zitten die je alleen kan indrukken met iets duns als een naald. Een tandenstoker kan echter ook prima werken!

Een aardappel perfect garen

Prik vier tandenstokers in een aardappel waardoor deze op pootjes staat. Nu gaart de aardappel gelijkmatig in de oven!

 

Tell Us What You Think
1Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]