8 slimme manieren om te besparen tijdens de feestdagen

Vergelijk goed de prijzen
Zorg er voor dat je eerst goed rond hebt gekeken voordat je een cadeau aanschaft. Prijsvergelijk websites zoals beslist.nl, kieskeurig.nl en Vergelijk.nl kunnen je namelijk een hoop geld besparen. Het enige wat je moet doen is iets meer tijd nemen om goed te vergelijken. Het maakt daarbij niet uit of je het product online of fysiek in de winkel aanschaft. Het loont daadwerkelijk om meerdere websites te verkennen.

Coupons of korting vouchers
Als je fan bent van een sobere levensstijl, ben je waarschijnlijk al bekend met de voordelen van de coupons of kortingsvouchers. Wanneer je hier niet bekend mee bent, is het zeker de moeite waard om voor Sinterklaas of Kerst te inventariseren of er coupons of korting vouchers beschikbaar zijn. Ga online en gebruik Google om erachter te komen of er kortingsbonnen beschikbaar zijn voor een bepaalde winkel of product. De zoekterm “Korting Bol.com” of “korting stofzuigers” besparen je een hoop geld.

Gebruik Social Media
Een andere eenvoudige manier om scherp geprijsde cadeaus te vinden is het volgen of liken van je favoriete winkel op Twitter en Facebook. Veel winkels publiceren namelijk exclusieve kortingen op hun Twitter-feeds en Facebook-pagina’s. Het liken of volgen van een winkel op social media duurt een paar seconden, maar bespaart je een hoop geld.

Vraag naar korting
Wees niet bang om te vragen naar korting, bij het aanschaffen van dure cadeaus. Bij het winkelen vraag je dit gewoon aan de verkoper en wanneer je online winkelt zoek je gewoon naar de live chat functie. Het zal je werkelijk verassen hoeveel korting je kan krijgen wanneer je simpelweg durft te vragen naar een lagere prijs.

Korting gift card
Een andere eenvoudige manier om minder te besteden aan cadeaus is om scherp geprijsde cadeaubonnen te gebruiken. Het is namelijk mogelijk om cadeaubonnen online aan te schaffen voor maar liefst dertig procent van de winkelwaarde. Zoek naar de geschenk kaart voor de winkel op het internet en je bespaart een hoop geld.

Doe geen impuls aankopen
Eén van de makkelijkste manieren om te besparen tijdens de feestdagen is het maken van een plan. Ga niet onvoorbereid op stap en opzoek naar cadeaus. Je voorkomt hiermee dat je onnodig dure aankopen doet. Dus voor je gaat eerst een lijstje maken met welke cadeaus je wil en waar je die gaat kopen.

Bepaal met elkaar het maximale budget
Wanneer je weinig te besteden hebt is het verstandig om van te voren te bepalen hoeveel geld er besteed gaat worden aan elkaar. Maak dus afspraken met de mensen om alle cadeaus onder een bepaalde prijs te houden. Je kan ook overwegen om allemaal één cadeau te kopen en het kerstspel te spelen (dobbelen).

Koop je eigen cadeaus
Tot slot. Het besteden van al je tijd aan het kopen van cadeaus voor anderen zorgt voor veel stress. Het kan daarom geen kwaad om met elkaar af te spreken om je eigen cadeau aan te schaffen. Dit kan rond de feestdagen, maar ook later. De meeste producten zijn goedkoper in januari.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • Ahmed
    Posted 20/11/2015 2:03 pm 0Likes

    Het had zomaar op sochicken.nl kunnen staan 😉

Leave a comment

[wpterms id="3193"]