8 superhandige programma’s voor je Windows Mobile

mdavarioiii7 Met al dat iPhone geweld hier op Lifehacking zou je bijna vergeten dat er ook nog andere smartphones bestaan, vandaar vandaag een beetje Windows Moblile love. Onlangs heb ik mijn MDA Vario III (ook wel bekend als de HTC TyTnII) voorzien van een upgrade naar Windows Mobile 6.1. Deze update is gewoon te downloaden van de site van T-Mobile en de update ging ook geheel vlekkeloos. Gewoon een kwestie van downloaden, installeren en je smartphone de rest laten doen.

Enige nadeel is dat m’n phone zo kaal is als wat en weer hoog nodig gepimpt moet worden met allemaal leuke en handige software. In plaats dat helemaal voor mijzelf te houden leek het me goed dit met jullie te delen. De volgende is een lijst met programma’s welke op mijn MDA Vario zijn geïnstalleerd.

TwitToday & Twobile

twittoday1 Met TwitToday installeer je een eenvoudige plugin in je today screen (Vandaag in het Nederlands) om rechtstreeks vanaf je Today scherm je 140 karakters op Twitter plaatst .Door op de ‘T’ te drukken wordt je Internet Explorer gelanceerd en de Twitter pagina voor mobiele telefoons geopend. Installeren is eenvoudig het CAB bestand kopiëren naar je telefoon en na de installatie van deze plugin naar deze via je settings menu activeren voor je Today scherm. In sommige gevallen moet de telefoon even opnieuw opgestart worden om goed geactiveerd te worden. Downloaden doe je hier: TwitToday

Twobile is een programma welke je Twitter account (volg mij @defries) naar je Windows Mobile telefoon brengt. Je kunt hier precies hetzelfde mee doen als via het web. De installatie van Twobile is zo eenvoudig als het maar kan zijn. CAB downloaden op je smartphone, installeren die hap en vervolgens je account synchroniseren met Twitter. Op de site van Twobile kun je meer informatie vinden. Downloaden gaat via het accepteren van de gebruikersovereenkomst.

Google Maps

phone_nl5 Wie kan of wil tegenwoordig nog zonder Google Maps werken? Gelukkig is dat ook niet meer nodig aangezien ook hier een versie voor te downloaden valt voor je Windows Mobile. Aangezien de MDA VARIO III GPS heeft ingebouwd wordt Google Maps ineens wel een hele leuk speelgoedje. Menig keer heb ik hier al heel veel plezier van beleefd in een vreemde stad of onbekend gebied. Downloaden doe je hier.

Trackr

trackr_logo4 Met trackr! kun je anderen zien en volgen via internet en je mobiele telefoon. Download de applicatie op je mobiel, maak een vriendenlijst aan en laat zien waar ter wereld jij bent. Gewoon erg leuk om mee te spelen, mede dankzij de integratie met Google Maps. Met Trackr kun je onder andere

 • een waarschuwing als iemand een bepaald gebied binnenkomt en/of verlaat ontvangen,
 • een foto’s op de kaart bij je track plaatsen exact waar je ze genomen hebt,
 • automatisch updates sturen naar je Twitter en Hyves accounts zodra je online bent.
  Trackr komt in veel verschillende smaken; de Windows Mobile versie vind je hier.

ShoZu

shozu_logo2 Met Shozu kun je eenvoudig je foto’s en video’s delen met verschillende social sites. De range is bijzonder breed maar ondere andere Twitter, YouTube, Flickr en Facebook zijn sites waar Shozu mee kan synchroniseren. Het downloaden van Shozu kan pas nadat je een profiel hebt aangemaakt en vervolgens wordt je via een keuze menu naar de juiste telefoon gemanoeuvreerd. De installatie is weer als vanouds. CAB kopiëren naar je phone en vervolgens de installatie uitvoeren. Je zult net als de meeste andere software wel eerst je gebruikersnaam moeten koppelen aan je account op je telefoon.

Skype for Windows Mobile

skype_logo2 Skype is tegenwoordig goed te doen voor Windows Mobile apparaten. Skype biedt zelf vanaf haar site een oplossing hiervoor. Om Skype for Windows Mobile goed te laten werken heb je eigenlijk wel een Wifi verbinding nodig, maar er gaat een gerucht dat het ook werkt met HDSPA of zelfs 3G 🙂

Evernote

Evernotewindows_thumb1 Een goed geheugen hebben is fijn, je geheugen beter inzetten is nog beter, maar mogelijk is de beste optie nog Evernote te gebruiken voor je ‘onthouden on the road’. Evernote is een perfecte aanvulling op de training Time-Management die ik geef, waar GTD een belangrijk onderdeel van is. Wat je er allemaal precies mee kunt kun je allemaal op hun site vinden maar simpelweg staat niets je meer in de weg om alles wat belangrijk voor je is te onthouden. Downloaden doe je via deze link.

GAlarm

GALARM_223 Een super handige wekker. Natuurlijk heeft Windows Mobile wel een ingebouwde wekker functie, maar je wilt toch het beste voor jezelf? Ik zit zelf regelmatig in hotels wanneer ik tweedaagse trainingen verder in het land heb en dan is een G-Alarm de perfecte oplossing. Dit stukje software komt zelfs met een snooze button! Downloaden doe je hier en op deze site vind je sowieso nog wat meer leuk speelgoed. Ik hou het voor vandaag hierbij maar uiteraard sluit ik niet uit dat er nog iets bij komt ;).

Heb ik iets gemist of weet je nog andere applicatie voor me die ik gewoon moet hebben dan hoor ik het graag hieronder in de reacties!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

22 Comments

 • IvoBelet
  Posted 31/05/2009 5:44 pm 0Likes

  Beste,
  Is er een programma dat mijn woordenboek in windowsmobile 6.1 in het nederlands kan zetten.
  Ik heb een HTC Touch HD
  Mvg,
  Ivo

 • Joeke-Remkus de Vries
  Posted 06/03/2009 4:31 pm 0Likes

  @Fredy: kopiëren naar je geheugen( bijv. je sd kaart in je telefoon) en vanaf daar benaderen in je verkenner op je telefoon en opstarten maar.. de rest zou automatisch moeten gaan. Succes

 • Fredy
  Posted 06/03/2009 4:10 pm 0Likes

  hoe kun je programmas op je Phone zette met windows mobile 6 en installeren???

 • Jeroen
  Posted 23/01/2009 5:07 pm 0Likes

  Ik ben op zoek naar een programma dat mijn flitser aan laat staan als zaklamp. Iemand bekend hiermee ?

 • Cable-coentje
  Posted 08/12/2008 3:32 pm 0Likes

  Als fervent Skype fan, kan Fring voor de ontspanning hier toch ook echt niet achterblijven. skype, msn en gtalk in één. Scheelt meteen weer in het aantal programma´s op m´n toch al zo volle WM-phone.

 • Zantingh-Bozic
  Posted 05/12/2008 12:49 pm 0Likes

  @Niwla jawel hoor, ik heb een HTC Touch met Windows Mobile 6.

  Joeke-Remkus merkt terecht op dat beide naast elkaar te gebruiken zijn. Ik draai zowel de Gmail app als pocket outlook. De laatste gebruik ik om elke x tijd mail automatisch te checken, Gmail om mail die ik echt wil lezen te openen. Is net iets prettiger. Bovendien werken in de Gmail app Gmail labels e.d. ook zodat ik mail snel kan terugvinden.

  Wat betreft Opera Mobile: ik ben een flinke tijd bezig geweest om de Mini versie goed draaiend te krijgen. JDEK – JBED gezeur. En snelkoppelingen maken en onbeperkte netwerktoegang geven aan de app was ook even puzzelen. Nu het prima werkt ben ik tevreden. En de laatste keer dat ik Opera Mobile controleerde was het nog een betaald pakketje. Nu niet meer?

  Verder een prachtige lijst met apps! TotalCommander draai ik ook, maar was tussen wal en schip beland ;-).

  Dank, ik ga ze testen.

 • Manu
  Posted 04/12/2008 12:14 pm 0Likes

  Ik zoek op mijn HTC touch graag tools die ‘duim’-vriendelijk zijn:
  – dingen die ik al graag gebruik zijn thumbcal en icontact.
  – HTC heeft ook een apart tooltje om met één klik een snel menu naar ‘nieuwe sms / email/contact/appointment/task/note/mms’ te kunnen kiezen. (HTC_Action_Screen)
  – Het TouchPal toetsenbord is zeer sterk.

  Splashid voor het bewaren van paswoorden is onmisbaar.

  Voor het serieuze werk in mijn calender is Thumbcal soms nog te licht, en dan is Agenda One top!

  Voor het surfen is opera al een aantal keer aangehaald, het heeft ook mijn stem

 • Niwla
  Posted 03/12/2008 5:45 pm 0Likes

  @Auteur: Het 1 sluit het ander zeker niet uit.

  Wel ben ik verrast dat je aangeeft “nog” gebruik te maken van Outlook. Hier zou ik graag op inhaken maar dan ga ik offtopic

 • Joeke-Remkus de Vries
  Posted 03/12/2008 5:31 pm 0Likes

  @Miwla: Ik kan niet voor Zantingh-Bozic spreken, maar zelf maak ik gebruik van Google Apps icm met Outlook 2007. Gmail-app ipv Gmail via je pocket-outlook dmv POP3/IMAP suggereert dat het één het ander uit sluit. Volgens mij kun je beide goed naast elkaar gebruiken. Met mijn Mobile ga ik gewoon met met de browser naar de Gmail interface van mijn domein.

  En verder natuurlijk bedankt voor je aanvullingen

 • Niwla
  Posted 03/12/2008 5:23 pm 0Likes

  Ow jah, en Resco Keyboard Pro als vervangen voor het onscreen toetsenbord van WM.

  (had mijn vorige post voorzien van linkjes naar de apps, maar deze werd kennelijk aangemerkt als spam, dus moet je zelf ff googelen)

 • Niwla
  Posted 03/12/2008 5:20 pm 0Likes

  @Zantingh-Bozic:
  Uit je reactie maak ik op dat je geen Windows Mobile toestel hebt ?
  Mocht je wel een WM-toestel hebben, waarom gebruik je dan Opera Mini ipv Opera Mobile, en de Gmail-app ipv Gmail via je pocket-outlook dmv POP3/IMA

  Mijn onmisbare top 12 (in volgorde van relevantie):
  Oggsync voor het syncen van mijn Google agenda’s
  ThumbCal als agenda
  SPB Diary 30-dagen overzicht van agenda en taken op today-screen.
  SPB Mobile Shell als UI
  Salling Clicker voor het aansturen van mijn laptop als mediacenter
  Phoneweaver voor het beheer en starten van de verschillende profielen
  Opera Mobile ipv PIE
  Memmaid om de boel schoon te houden
  Vito SMS-Chat als sms-app
  Total Commander als vervanger voor verkenner
  TCPMP Media player voor het visuele vermaak
  Pocket Uno voor de ontspanning

 • Niwla
  Posted 03/12/2008 5:17 pm 0Likes

  @Zantingh-Bozic:
  Uit je reactie maak ik op dat je geen Windows Mobile toestel hebt ?
  Mocht je wel een WM-toestel hebben, waarom gebruik je dan Opera Mini ipv Opera Mobile, en de Gmail-app ipv Gmail via je pocket-outlook dmv POP3/IMAP ?

  Mijn onmisbare top 12 (in volgorde van relevantie):
  Oggsync voor het syncen van mijn Google agenda’s
  ThumbCal als agenda

  SPB Diary 30-dagen overzicht van agenda en taken op today-screen.

  SPB Mobile Shell als UI

  Salling Clicker voor het aansturen van mijn laptop als mediacenter

  Phoneweaver voor het beheer en starten van de verschillende profielen

  Opera Mobile ipv PIE

  Memmaid om de boel schoon te houden

  Vito SMS-Chat als sms-app

  Total Commander als vervanger voor verkenner

  TCPMP Media player voor het visuele vermaak

  Pocket Uno voor de ontspanning

 • Niwla
  Posted 03/12/2008 5:14 pm 0Likes

  @Zantingh-Bozic:
  Uit je reactie maak ik op dat je geen Windows Mobile toestel hebt ?
  Mocht je wel een WM-toestel hebben, waarom gebruik je dan Opera Mini ipv Opera Mobile, en de Gmail-app ipv Gmail via je pocket-outlook dmv POP3/IMAP ?

  Mijn onmisbare top 12 (in volgorde van relevantie):
  Oggsync voor het syncen van mijn Google agenda’s

  ThumbCal als agenda

  SPB Diary 30-dagen overzicht van agenda en taken op today-screen.

  SPB Mobile Shell als UI

  Salling Clicker voor het aansturen van mijn laptop als mediacenter

  Phoneweaver voor het beheer en starten van de verschillende profielen

  Opera Mobile ipv PIE

  Memmaid om de boel schoon te houden

  Vito SMS-Chat als sms-app

  Total Commander als vervanger voor verkenner

  TCPMP Media player voor het visuele vermaak (vooral voor mijn 2jarige zoontje)

  Pocket Uno voor de ontspanning

 • Jeroen Stutterheim
  Posted 03/12/2008 4:49 pm 0Likes

  Zeker een aantal handige tools waar ik niet direct het bestaan van wist, maar wel op had gehoopt dat ze er zouden zijn.

  Zelf maak ik nog steeds met veel plezier gebruik van Magic Button. Deze tool sluit echt je applicatie af in WM. Want ondanks het ruime geheugen wil de boel toch nog wel eens in de vertraging gaan.

 • Joeke-Remkus de Vries
  Posted 03/12/2008 4:08 pm 0Likes

  @Wietze: dat ziet er gelikt uit maar ik weet niet of dat mijn HTC Home plugin gaat vervangen.. ik ga er iig wel even mee stoeien 🙂

 • Wietse Veenstra
  Posted 03/12/2008 3:44 pm 0Likes

  Bedankt voor de tip! Zelf ben ik zeer blij met Home van PointUI. Dit is een skin over Windows Mobile heen die een stuk prettiger navigeert en reageert op touch gebied. Ik gebruik deze ook op mijn TyTN II.

 • Joeke-Remkus de Vries
  Posted 03/12/2008 3:39 pm 0Likes

  Dat zijn inderdaad ook drie fijne applicaties. Bedankt voor je aanvullingen! Zelf heb ik Gmail app nog niet soepel werkend gekregen op mijn MDA.. iets met end-to-end secure connections.

 • Zantingh-Bozic
  Posted 03/12/2008 3:19 pm 0Likes

  @Joeke-Remkus vergeet Gmail, Opera Mini en Nav4All niet. Met name die laatste is ideaal als je ook al GPS ingebouwd hebt.

  Gmail lezen op je mobiel is ideaal met de speciale Gmail app.

  Opera Mini verslaat Internet Explorer Mobile op alle fronten. Vooral de startpagina met je favoriete linkjes en de mogelijkheid om RSS feeds te volgen is ideaal.

  Nav4All is navigatiesoftware die simpel en snel werkt en ideaal is voor onderweg. Ook te voet of op de fiets te gebruiken. En gratis.

 • PB
  Posted 03/12/2008 12:32 pm 0Likes

  Nodata
  Een applicatie om je GPRS/UMTS/HSDPA/MMS verbinding uit te zetten. Zeer handig als je richting het buitenland gaat en geen rekeningen wilt krijgen waar mee je een mooie nieuwe PDA kan kopen.

  http://www.modaco.com/content/pocket-pc-software/246171/new-free-utility-nodata/

  App-To-Date
  Een aantal applicaties kan gechecked worden op de meest recente versie met App-To-Date

  http://www.apptodate.org/get

  Total Commander

  Bestandsbeheer, maar dan beter dan de ingebouwde

  http://www.ghisler.com/pocketpc.htm

  MyMobiler
  PDA op je desktop beheren. (Wie heeft een email client op zijn pc nodig ?)

  http://www.mymobiler.com/

  NOS Mobiel
  De informatie van de nos bekijken in een dedicated applicatie (helaas geen TYTNII Specifieke, maar gewoon een andere PPC kiezen die er qua scherm op lijkt)

  http://d2c.wecomm.com/nosmobiel/

  GSPlayer
  Audio player voor Windows mobile. Samen met de AAC plugin essentieel om de http://www.di.fm streams te horen 🙂

  http://hp.vector.co.jp/authors/VA032810/

  Betaald:
  WMWifiRouter
  Deze tool stelt je windows mobile phone als Wifi Router of via de USB (stuk prettiger voor de batterij) als router in, richting de desktop.

  Het kan ook met internet delen, maar dat werkt een stuk slechter (verbinding verbreken etc, etc).

  http://www.wmwifirouter.com

Leave a comment

[wpterms id="3193"]