8 tips voor het schoonmaken van je auto

Je auto goed schoon krijgen is een hele klus. Maar Lifehacking heeft een aantal tips om je auto snel en eenvoudig schoon te maken. Lees ook: Dit kun je allemaal doen met pindakaas.

Stuur

Je stuur pak je constant vast, vaak met vuile handen. Daarom is het van belang dat je je stuur regelmatig goed schoonmaakt, liefst met een antibacterieel product dat hiervoor geschikt is, maar een zeepsopje doet ook al wonderen. Let goed op of je stuur van leer of van plastic gemaakt is.

Koplampen

Je koplampen kun je prachtig glimmend krijgen met tandpasta. Smeer het eroverheen, laat het een paar minuten intrekken, en was het weg.

https://lifehacking.nl/onderweg/tips-autorijden-buitenland/

Schroevendraaier

Als je echt niet bij het vuil in een aantal lastige groefjes kunt komen, kun je altijd een schroevendraaier of ander puntig voorwerp gebruiken met een doekje eromheen gewikkeld om het vuil weg te werken.

Bumperstickers

Als je bumperstickers van je auto wilt afhalen zonder dat er plakkerige restjes blijven zitten, kun je het beste WD40 gebruiken. Spuit het direct op de sticker, laat het even intrekken, en trek de sticker los.

Ruitenwissers

Als je ruitenwissers slijmerig worden, wissen ze het water niet goed meer weg en laten ze strepen op je voorruit achter. Gelukkig hoef je ze niet meteen te vervangen. Wrijf je ruitenwissers in met een flinke hoeveelheid schoonmaakalcohol en laat ze opdrogen.

Lederen stoelen

Leer kun je heel mooi krijgen met een beetje olijfolie. Zorg dat je niet te veel gebruikt, anders worden je stoelen vettig. Maak ze eerst even goed schoon met een beetje zeepwater.

Schuimborstels

Schuimborstels zijn geweldig handig om vuil uit allerlei kleine hoekjes en diepe openingen in je dashboard te krijgen waar je normaal gesproken lastig bij kunt.

Luchtverfrissers

Luchtverfrissers zijn vaak duur, lelijk en ze ruiken vaak nog smerig ook. Je kunt net zo goed een paar druppels geurende olie op bovenste deel van een houten wasknijper doen en deze aan het roostertje van je airconditioning en verwarming bevestigen. Op die manier wordt de lekkere geur door je hele auto verspreid.

Tell Us What You Think
0Te gek2Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • icloud
    Posted 30/05/2017 1:41 pm 0Likes

    Je koplampen kun je prachtig glimmend krijgen met tandpasta. Smeer het eroverheen, laat het een paar minuten intrek.k

Leave a comment

[wpterms id="3193"]