9 alternatieve gebruiken voor cola

Cola kun je voor veel meer dingen gebruiken dan je waarschijnlijk dacht. Hier noemen we er een aantal. 

https://lifehacking.nl/thuis-tips/5-tips-voor-je-keukenapparatuur/

Munten schoonmaken

Je hebt vast een aantal muntjes in je portemonnee of in je verzameling zitten die eruitzien alsof ze hun beste tijd gehad hebben. Als je ze in een glas cola doet, worden ze weer prachtig schoon en glimmend.

aangebrande-pan-schoonmakenKoperen pannen schoonmaken

Net als muntjes kun je je koperen pannen prachtig glimmend krijgen met cola. Laat ze even in de frisdrank staan en het zuur in het drankje zorgt ervoor dat ze weer mooi schoon zijn zonder dat je hoeft te schrobben. Ook aangebrand voedsel kun je met de frisdrank snel losweken.

Je composthoop verbeteren

Als je een composthoop of -bak hebt, kun je het proces versnellen door er wat cola (geen Light) in te gieten. De suiker in de frisdrank wordt door de micro-organismen gebruikt om organisch materiaal af te breken.

Bloemen vers houden

Door een klein beetje cola in de (ondoorzichtige!) vaas van je bloemen gieten om je bloemen langer vers te houden. Zorg ervoor dat je geen light-variant gebruikt, want het is juist de suiker die ervoor zorgt dat je bloemen langer vers blijven.

Je toilet schoonmaken

Cola heeft een hoog zuurgehalte, waardoor kalk in je toiletpot wordt afgebroken. Het koolzuur in de drank zorgt er tevens voor dat vuil loslaat. Giet wat frisdrank in je toiletpot, waarbij je de hele binnenkant van de pot bedekt, en laat dit een uurtje zo staan.

https://lifehacking.nl/thuis-tips/zo-maak-je-een-fles-frisdrank-open-zonder-te-knoeien/

Bloedvlekken verwijderen

Cola kan bloedvlekken oplossen. Handig als je een wondje over het hoofd gezien . Je zit dan natuurlijk wel achteraf met een colavlek in je kleding, maar dat is vaak makkelijker weg te wassen dan bloed.

Vetvlekken verwijderen

Vetvlekken op textiel kun je eenvoudig verwijderen met cola, omdat het zuur het vet oplost.

Kauwgum verwijderen

Als je onverhoopt kauwgum in je haar krijgt hoef je het er niet uit te knippen. Giet er gewoon wat cola overheen, laat even intrekken, en je kunt de kauwgum zo uit je haar halen.

Roest verwijderen

Het fosforzuur in de frisdrank werkt goed tegen roest. Als je roestige dingen een tijdje in de cola legt kun je de roest er zo afschrobben.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]