9 huishoudelijke remedies die echt werken

Blijkbaar had je moeder vroeger toch gelijk, kippensoep is echt goed om verkoudheid tegen te gaan. Die truc met de kippensoep is echter niet de enige huishoudelijke remedie die echt blijkt te werken. Wij vonden 9 remedies die je gewoon thuis kan proberen en die goed werken tegen zaken als pijn, verkoudheid en hoofdpijn.

https://lifehacking.nl/thuis-tips/gezonde-snacks-voor-een-avondje-op-de-bank/

1. Water gorgelen voor je luchtwegen

Voel je een verkoudheid aankomen? Probeer eens met water te gorgelen. Uit een onderzoek onder bijna 400 gezonde vrijwilliger bleek dat de kans op een ontsteking in je bovenste luchtwegen behoorlijk verminderd kan worden door simpelweg met water te gorgelen. Deze vorm van ontstekingen wordt vaak gelinkt met koorts en griep.

2. Gember tegen misselijkheid

Als je vaak last hebt van reisziekte, neem dan volgende keer eens wat gembersnoepjes mee. Een onderzoek onder mensen die een placebo innamen en mensen die gember innamen wees uit dat slechts 1 gram van de specerij al goed werkte tegen de symptomen van zeeziekte, ochtendziekte en misselijkheid die een chemokuur met zich meebrengt.

Stephen Hanauer, professor in gastro-enterologie en hepatologie, beweerde bij Prevention dat gember in het algemeen goed tegen een storing van de spijsvertering.

3. Kippensoep tegen de koorts

Ja, je moeder had toch gelijk. Hoewel onderzoekers nog steeds niet precies weten waarom we ons beter gaan voelen van kippensoep als we ziek zijn, is er wel degelijk aangetoond dat het werkt. Er is wel een onderzoek uitgevoerd waar onderzoekers het effect van kippensoep op ontstekingen (een vaak voorkomend onderdeel van verkoudheid) in kaart probeerden te brengen. Ze ontdekten dat kippensoep de neutrofielen vertraagde. Dit zijn de witte bloedcellen die kenmerkend zijn bij een acute infectie. Met andere woorden: de soep kalmeerde de ontsteking die veel symptomen van verkoudheid veroorzaakt.

3. Azijn en alcohol tegen een zwemmersoor

zwemmersoor

Zolang je trommelvlies niet gescheurd is, kun je deze handige tip van Mayo Clinic toepassen. Meng wat witte azijn met ontsmettingsalcohol en giet een theelepeltje van dit mengsel in je oor. Houd je hoofd schuin om het mengsel weer eruit te laten lopen. Het mengsel van azijn en ontsmettingsalcohol is bedoeld om de groei van de bacteriën en schimmels tegen te gaan die een zwemmersoor kunnen veroorzaken.

4. Appels en wortels voor wittere tanden

Ze zijn niet alleen goed voor je lichaam – verse en knapperige groente en fruit zijn ook remedies om je tanden wit te houden. Door te kauwen op bijvoorbeeld appels en wortels, schrapen de harde stukjes langs je tanden en kun je vlekken op je tanden wegpoetsen. Appels en aardbeien bevatten ook appelzuur, wat je glazuur witter kan maken. Lees ook: Zo krijg je makkelijk witte tanden.

5. Honing tegen de hoest

Ben je geen fan van de smaak van hoestsiroop? De World Health Organisation adviseert om honing als hoestsiroop te gebruiken voor kinderen. In 2012 bleek uit een onderzoek onder 300 kinderen die minder dan een week ziek waren dat kinderen die 10 gram honing innamen voor het slapengaan – vergeleken met kinderen die een placebo innamen –  aanzienlijk minder symptomen van de hoest vertoonden en zelfs dieper sliepen.

6. Verzacht hoofdpijn met ijs

Door ijs tegen je hoofd of achterkant van je nek te houden, kan de pijn die migraine met zich meebrengt verdoven. Het koude gevoel kan je ook even afleiden van de pijn in je slaap. In 2013 wees een studie onder 50 migraine-patiënten uit dat mensen die bij de aanvang van de migraine 30 minuten lang een bevroren doek om hun nek deden aanzienlijk minder pijn voelden. Het afdoen van de doek binnen de 30 minuten leidde weer tot meer pijn. Lees ook: Last van migraine? Deze tips kunnen je helpen.

7. Wodka tegen stinkvoeten

wodka-lifehacking

Als je door je ontsmettingsalcohol heen bent, kun je ook wodka gebruiken. Maak een doek nat met de drank en wrijf je voeten in. De alcohol in de wodka zal, net als de alcohol in de ontsmettingsalcohol, helpen om je voeten uit te drogen. Tegelijkertijd bestrijdt wodka de bacteriën en schimmel die de geur veroorzaken.

8. Verstik wratten met duct tape

Wratten zijn goedaardige, bruinkleurige bultjes op de huid die je kan krijgen van het Humaan papillomavirus (HPV). Doordat het een besmettelijk virus is, kun je ze door fysiek contact ook doorgeven. Maar er is goed nieuws! Een studie uit 2002 wees uit dat het bedekken van wratten met duct tape beter hielp dan het aanstippen van de wratten of andere remedies.

Niet alle onderzoekers zijn overtuigd van het succes van deze methode. Wil je het alsnog proberen? Maak de wrat en de huid eromheen goed schoon, knip een stukje duct tape uit dat iets groter is dan de wrat waar je vanaf wil en plak het op de huid. Vervang het stukje tape om de paar dagen, tot de wrat is verdwenen.

Ken jij nog huishoudelijke remedies? Deel ze in de reacties!

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

 • Gustavo Woltmann
  Posted 24/10/2016 5:05 pm 0Likes

  Leuke tips, ik gebruik ook weleens gember tegen misselijkheid (vooral gemberthee) en honing bij een verkoudheid. Wodka tegen stinkvoeten moet ik eens uitproberen!

  • Isabeau Engelaar
   Posted 25/10/2016 9:34 am 0Likes

   Leuk om te lezen, laat ons weten of het werkt!

   • Gustavo Woltmann
    Posted 02/11/2016 2:39 pm 0Likes

    Het helpt misschien een beetje, maar ik ben toch niet zo’n fan van wodka op mijn voeten te smeren 😉
    Ik denk dat ik maar gewoon blijf mijn voeten wassen als ze stinken :-p

Leave a comment

[wpterms id="3193"]