9 iPad apps voor Lifehackers

Nu de iPad een krappe 2 maanden te koop is en ook de verwachte verkoop in Nederland begin Juli start (samen met de iPhone 4 zo ongeveer) kan ik niet achterblijven en wil ik graag met jullie delen hoe de iPad mijn manier van het consumeren van informatie aan het veranderen is.

Het blijft een erg leuk apparaat, niet Macbook vervangend, daarvoor is de Macbook te veelzijdig, maar wel aanvullend. Ook op momenten dat je even geen zin hebt in een laptop (denk aan in bed, op de bank) pak je snel je iPad er bij, internetbeleving en “context aware” applicaties zijn de grootste toegevoegde waarde. de IMDB app is er zo 1, voor films. Of een TV uitzending met de TVGids app.

Consumeren dus, of snel brainstormen, informatie consumeren en vervolgens doorsturen naar je netwerk. Dat is het belangrijkste aandeel van de iPad voor mij.

1. Analytics HD (€5,49)
Analytics HD geeft mij dankzij Google Analytics inzicht in de statistieken van mijn website. Mocht je daar ook zo verslaafd aan zijn, of vanuit klantperspectief overzicht willen creëren, dan kan dit daar prima mee.

2. Corkulous (€2,39)
Zoals gezegd is de iPad een echt consumptieapparaat en zo behandel ik ‘m ook. Toch is al die geconsumeerde informatie ook geordend erg welkom, of creatief opgelost op bijvoorbeeld een moodboard. Corkulous geeft je daar een aantal heerlijke, unieke mogelijkheden voor om die samen te stellen.

3. Evernote (Gratis)
Evernote is de enige gratis applicatie in dit lijstje en geeft mij inzicht in de items die ik heb aangemaakt in Evernote op mijn PC of iPhone. Mijn “afvalbak” van informatie die ik op mijn iPad verwerk. Tags toevoegen en de nieuwe “places” view geeft me prima inzicht in de aangemaakte notities, tekstueel of auditief.

4. Goodreader (€0,79)
In de zoektocht naar een “filemanager”, dan wel een lees-app kwam ik met Goodreader in aanraking. Prima om dat af te handelen, vooral handig door de integratie met Google Docs, dropbox en ook via WiFi prima om bestanden over te zetten. Aanradertje voor een kleine prijs. Hopelijk in de toekomst ook met meer deelmogelijkheden en bijvoorbeeld het toevoegen van notities.

5. Omnigraffle (€39,99)
Een behoorlijk prijzige applicatie die voor mij ruimschoots zijn geld terug verdient heeft. Ik ben veel bezig met het opzetten van structuren en processen om zaken inzichtelijk te krijgen op social media gebied, daarnaast brainstorm ik veel en conceptueel denken is ook prima te visualiseren met omnigraffle. Meteen ook de meest uitgebreide applicatie die zo goed als alle functies kent van de desktop variant.

6. Reeder (€3,99)
Reeder is pas net uitgekomen en biedt meteen de allerbeste RSS ervaring op de iPad die je je kan voorstellen. Super eenvoudig, intuïtief, informatie direct deelbaar met je netwerk en integratie met bijvoorbeeld readitlater, delicious, twitter en instapaper. Gebaseerd op de RSS reader van Google, met ook die functies geïntegreerd. Daar word ik nou echt blij van !

7. Things for iPad (€15,99)
Mijn GTD app, zowel op mac, iPhone als dus de iPad. Inzicht in de taken die nog gedaan moeten worden en relatief eenvoudig gesynchroniseerd met alle apparaten. Afwachten op de “cloud sync” mogelijkheden, om dat nog eenvoudiger te maken. Prima overzicht ook per project en de tagging zorgt voor eenvoudige “snellijsten” om dingen af te handelen.

8. Twittelator for iPad (€3,99)
Twitter cliënt die op dit moment de meest volledige twitter ervaring biedt. Volledig geschreven voor de iPad en met een paar leuke unieke features, zie de screenshot hieronder, zoals bijvoorbeeld in 2 kolommen onafhankelijk van elkaar kunnen browsen en een unieke berichtenweergave.

9. ReadItLater Pro(€3,99)
Als aanvulling op je RSS lezen, maar ook vanaf de desktop, readitlater voor onderweg. De ideale app om stukken tekst, te lange blogposts of filmpjes later nog eens rustig te bekijken. Ondersteunt de mogelijkheid om zowel alleen tekst, als ook de hele opmaak van een website “later te lezen” door deze offline beschikbaar te maken. De gratis versie (hier te krijgen) stelt je in ieder geval in staat de artikelen ook te lezen, maar delen met je netwerk is daar niet mogelijk.

Alle applicaties hebben ook prima gratis alternatieven, ik kies echter voor de betaalde oplossingen. Betrouwbaar, vaak up to date en wellicht in sommige gevallen te duur.

Nog tips voor de lifehackers ? Over gratis apps ? Welke iPad applicaties heb jij nog die we niet mogen missen ? Ik hoor het graag !

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • Michiel
  Posted 13/11/2010 11:51 am 0Likes

  Ik vind Evernote echt fantastisch als mijn digitale archief. Voor het maken van aantekeningen vind ik echter de functionaliteit te beperkt. Welke iPad app kan ik gebruiken om goed tekst te verwerken die meteen met Evernote synchroniseert?

 • Kees Romkes
  Posted 18/06/2010 3:49 pm 0Likes

  Dank voor de prachtige tips beide ! Ook een paar apps die ik nog niet kende ! Top 🙂 Dropbox is er 1 die zeker niet mag ontbreken, wellicht lag die zelfs teveel voor de hand.

  Kindle is er zeker ook 1 die er bij hoort; alhoewel dat niet echt een “lifehack” is; maar meer dé manier om ebooks binnen te halen wat mij betreft.

  Dank !

 • Jan Huisers
  Posted 18/06/2010 11:13 am 0Likes

  Naast natuurlijk dropbox gebruik ik tegenwoordig documentsToGo. met deze applicatie kun je ook gelukkig documenten maken en opslaan in dropbox (of in je google docs). Het typen op de iPad gaat eigenlijk bijzonder makkelijk. Makkelijk om je aantekeningen bij te werken en natuurlijk later uit te werken op een ‘grotere’ computer. Voor m’n GTD-taken gebruik ik Toodledo. Ik heb een tijdje RTM gebruikt, maar Toodledo werkt iets prettiger. Een prima app op de iPad en iPhone. Ik kan niet meer zonder.

  en voor de fun… real racing HD en memory cards (met de kids)

 • Ellen
  Posted 18/06/2010 9:41 am 0Likes

  Veel apps in je lijstje die ik ook heb. Wel gebruik in InstsPaper liever dan ReatItLater, maar da’s persoonlijke voorkeur.
  Mijn grootste favoriet staat niet in je lijstje, maar noem je wel: Dropbox. Altijd toegang tot al m’n zakelijke bestanden, offertes, rapportages en PDF’s. Ik gooi via m’n mac alle PDF’s (gratis boeken, leuke artikelen) die ik tegenkom in een speciale Dropbox-folder. Kan ik altijd vanaf de bank lekker gaan lezen.

  Wat ik ook heerlijk vind werken: overdag m’n tweets snel scannen er markeren voor later lezen in InstaPaper. ‘s Avonds op de bank terugvinden wat ik had gemarkeerd en dan alle langere artikelen even rustig doorlezen. Werkt heerlijk. Zo wordt ik overdag niet afgeleid door lange artikelen als ik even twitter wil scannen en heb ik ‘s avonds als ik uitgebreid wil lezen alle mooie artikelen direct bij de hand in een lijstje.

  Hele toffe app die je blijkbaar nog niet kent: SoundPaper. Je kunt tegelijkertijd opnemen van geluid en aantekeningen maken. Dit is ideaal bij een interview, presentatie of gewoon een gesprek. Je noteert kort steekwoorden en op de achtergrond neemt de app alle audio op. Als je de audio gaat terugluisteren, kun je door te klikken op een woord precies naar dat deel van de audio springen. Mooie nieuwe feature is bovendien dat je niet alleen kunt typen, maar ook tekeningen kunt maken tijdens het opnemen van de audio. Ik vind het een prachtige app die ik veel gebruik als ik verslag wil doen van presentaties. Maar ook bij een intake of overleg met klanten gebruik ik het regelmatig om achteraf precies vast te leggen wat we hebben besproken.

  Kindle op de iPad gebruik ik vaak. Voordeel is dat je boeken ook met Kindle vanaf de iPhone gewoon verder kunt lezen vanaf de plek waar je was gebleven.

  QuickOffice is mooi, omdat je hiermee zowel bestanden in Word als Excel kunt openen, maar ook kunt bewerken en weer kunt terugschrijven naar je Dropbox! Zo kun je echt mobiel werken. Helaas werkt dit nog niet met Powerpoint en de iWork-bestanden van Apple.

  Handy Wiki is leuk, omdat je hiermee artikelen uit Wikipedia op je iPad offline kunt opslaan. Erg leuk om te doen als je naar het buitenland gaat. Vooraf vast allerlei pagina’s downloaden en neerzetten, kun je ze in het buitenland offline prima lezen zonder dat je internet nodig hebt.

  Verder gebruik ik de iPad regelmatig voor mooie bordgames om samen met andere te spelen. Zo is Strategery een absolute aanrader.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]