9 tips en trucs om Snapchat-koning(in) te worden

Social media gaat nog eens heel groot worden, je kunt het maar beter gewoon begrijpen. Dus, hoe maak je de allerbeste Snaps én screenshot je je crush zonder dat je jezelf verraadt? Dat leer je dus hier.

1. Download alle Geofilters

Geofilters zijn speciale filters die alleen op bepaalde locaties beschikbaar zijn. Ze zijn een goede manier om te laten zien waar je allemaal bent geweest, terwijl je volgers lekker thuis vastzitten.

Wil je iedereen het idee geven dat je de wereld over reist terwijl je stiekem gewoon thuis zit? Dat kan. Android-gebruikers hoeven alleen maar een locatie-spoofer te installeren, zoals bijvoorbeeld Fake Location Spoofer. Deze app maakt de telefoon wijs dat je heel ergens anders bent.

Heb je eenmaal je locatie veranderd, dan kun je Snapchat openen om je nieuwe filters te downloaden. Je kunt er ook zelf een paar maken.
geofilters

2. Geheime kleurfilters

Heb je genoeg gehad van de gebruikelijke filters, dan is teze truc wellicht handig.

Nadat je een foto hebt gemaakt kun je op het kleine papieren icoontje tappen rechtsboven op het scherm en een emoji toevoegen. Vergroot deze emoji tot hij een transparante, gepixeleerde waas wordt, en verplaats deze zodat je foto precies de juiste kleur krijgt. Mix genoeg emoji met elkaar en je krijgt een best wel trippy filter. Eentje die niemand kan vinden in de app.
colour_filters

3. Schrijf een boek op Snapchat

Het is natuurlijk al langer mogelijk om tekst in je Snapchat-foto’s te gebruiken, maar de hoeveelheid karakters die je mag gebruiken is altijd al beperkt geweest.

Wil je een heel boekwerk in een foto plaatsen, dan kan dat toch. Je hoeft alleen maar de notities-app van je telefoon te starten, een paar keer op enter te drukken en deze lege regels te kopiëren. Door ze vervolgens in Snapchat te plakken krijg je ineens meer ruimte om in te schrijven.

Zo heb je ruimte voor meer dan 17 regels aan tekst. Misschien is het slimmer om gewoon een mailtje te sturen?

space_text

4. Het mysterieuze dubbelfilter

Snapchat zit vol met allerleid filters waarmee je bijvoorbeeld kleuren op foto’s kunt gebruiken of informatie kunt tonen, zoals je huidige snelheid, de tijd of temperatuur. En je hebt natuurlijk de geofilters die we eerder bespraken.

Het is mogelijk om zowel kleurfilters als informatieve filters in één foto of video te gebruiken. Veeg zoals gebruikelijk naar een filter, houd het scherm ingedrukt en veeg met een andere vinger verder.
double_filter

5. Snaps stiekem opslaan

Eén van de meest toonaangevende onderdelen van Snapchat is de screenshotherkenner. Deze vertelt aan vrienden wanneer je een foto maakt van een snap. Er is echter een manier om dit te omzeilen door een opname-app te starten. Deze mobiele app of pc-applicatie zorgt ervoor dat je scherm wordt opgenomen. Begin met filmen voor je een snap opent en hij wordt ook gefilmd, zonder dat je vrienden het doorhebben.
screen_recording

6. ‘Transparante’ kleuren

Je weet uiteraard al alles van de geheime kleuren op Snapchat (zo niet, dan moet je weer naar Snapschool), maar de transparante kleuren in de app zijn minder goed verborgen gebleven.

Android-gebruikers hebben een speciale optie om kleuren deels-transparant te gebruiken, zodat tekeningen doorschijnend worden. Houd de kleurbalk ingedrukt en veeg een beetje naar links om extra kleuren te openen. Tap op de middelste kolom om alle kleuren transparant te kunnen gebruiken. Meer hoef je niet te doen.
translucent_pictures

7. Muziek in video’s op Snapchat

Wil je muziek gebruiken in je video’s, dan hoef je alleen maar een muziekapp te starten terwijl je Snapchat gebruikt. Uiteraard klinkt dat niet heel goed, aangezien je de achtergrond in je omgeving ook hoort, maar de muziek heeft de overtoon in je video’s. Al helemaal als je in een stille omgeving opneemt.

music_

8. Snapchat kleuren

Zijn de standaard aanpassingsopties niet genoeg voor je? Dan is het misschien een idee om een extra mod te downloaden om het aanbod uit te breiden. Snapcolors, een mod van MANVIR, maakt het mogelijk om de kleur van de tekstbalk en het tekstbericht aan te passen. Je kunt zelfs de lettergrootte veranderen.

Het is echter een klus om deze mod te downloaden. Hij werkt alleen op geroote Android-apparaten, waarop je Xposed Framework moet installeren. Daarnaast moet je het installeren van software uit onbekende bronnen toestaan op de smartphone.

Heb je dat allemaal gedaan, dan hoef je alleen nog maar Snapcolors te downloaden. Daarna kun je de kleuren van tekst en de balk aanpassen met je volumeknoppen. Wil je de grootte veranderen? Gebruik dan een cijfer tussen 1 en 2015 in de tekstbalk. Je ziet de letters vanzelf groter worden.
snapcolors

9. Uploaden uit de camerarol

Snapchat draait volledig om het vastleggen van wat er nu gebeurt, maar wat als je ook foto’s uit het verleden kunt gebruiken? Een aantal speciale Snapchat-apps zorgt ervoor dat je foto’s en video’s uit je camerarol ook makkelijk kunt snappen.

Neem bijvoorbeeld Snap Upload, waarmee je foto’s en video’s vanaf de telefoon kunt uploaden. Vervolgens kun je er als vanouds tekst en filters op toepassen. Dat kan vanuit Snapchat, maar ook vanuit deze alternatieve applicatie. Daar kun je zelfs het lettertype veranderen.

Het is misschien niet helemaal de bedoeling, maar het is fijn om de mogelijkheid te hebben.
snap_uploads

Bron: stuff.tv/nl

Wat vind je van deze hack?
6Te gek10Leuk3Serieus?10Meh...22Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]