Publiceer je eigen boek!

Droom jij er ook van om een eigen boek uit te geven? Met zo’n buitengewoon prachtige cover? Moeite met het vinden van een uitgever? Of wil je graag een beperkte oplage? Eén exemplaar?

Dat kan! Zelfs vrij eenvoudig met deze lifehack : Blurb

Blurb, create your own book Hoe? Je download de Blurb Booksmart software. Je kiest vervolgens een cover, het type boek (portfolio, fotoboek, kookboek, poëzie, roman, …) en een design. Dan vul je de tekst in en voeg je foto’s toe. Tenslotte het aantal boeken ingeven en bestellen. That’s it!

Hulp nodig? Of wil je het liever toch allemaal uitbesteden, ga dan naar Blurbnation, een community van externen die je (tegen betaling) bij elke stap verder kunnen helpen.

Voor de prijs hoef je het niet te laten…voor minder dan 10€ heb je reeds je eigen boek gepubliceerd!

Wil je ook nog een boekenwinkel, dan kan je je meesterwerk na publicatie te koop aanbieden in de Blurb Bookstore.

Is je boek al helemaal kant en klaar? Je hebt enkel een drukker nodig, maar je wil nog steeds een beperkte oplage, dan kan je naast Blurb ook opteren voor een Print-on-Demand leverancier, zoals Lulu. Bij Lulu kan je zelfs een ISBN nummer bestellen, je boek laten klaarstomen voor de e-readers, registreren in de databanken van boekenwinkels, enz. Naast boeken kan je bij Lulu ook terecht voor het branden van je CD’s en DVD’s!

Je hebt wel de grote lijnen van je boek, maar niet alles uitgeschreven? Het duurt écht wel lang om je verhaal neer te schrijven? Ook last van writers’ block?

Huur dan een ghostwriter in! Naast bovenvernoemde platformen kan je ook zeer snel terecht bij Pajamanation of bij Elance tegen een zeer aangename, kwalitatieve prijs!

Je ziet het, een eigen boek uitgeven kan iedereen!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

18 Comments

  • Hadsy Simon
    Posted 10/12/2011 2:09 pm 0Likes

    Ik heb een boek in het engels geschreven en ik wil het uitgeven. Het is een Non Fiction; het gaat over een spiritueel-metafysica theorie. Ik ben een beetje bedwelmd door te veel informatie. Kunt U mij helpen? Met wie moet echt niet in zee? Met wie wel; ik heb geen geld om direct uit te geven. Graag Uw advies. Bij voorbaat zeer vriendelijk bedankt. Hadsy. (M)

  • Frank
    Posted 19/03/2010 7:24 pm 0Likes

    Mijn advies over blurb: Vooral NIET gebruiken. De software is extreem slecht. Bij boeken, zoals het mijne, met over de 300 pagina’s is het bewerken van de tekst een uiterst frustrerende aangelegenheid. Na veel zweten en vloeken heb ik er de brui aan gegeven. Het is gewoonweg niet te doen.

  • Freek
    Posted 09/01/2009 11:27 pm 0Likes

    Zelf heb ik ook enige tijd terug een boek uitgegeven in eigen beheer, maar de verkoop wil niet echt vlotten. Nu zag ik pas de site van deboekenwinkel.com, die verkopen boeken van mensen die zelfstandig boeken hebben uitgegeven, is er iemand die ervaringen heeft met deze of gelijksoortige winkels ?

  • mcfly
    Posted 02/09/2008 6:51 pm 0Likes

    is dit een ster spotje ofzo?
    o

  • J.L. Jones
    Posted 23/08/2008 3:14 pm 0Likes

    De site van Blurb oogt goed. Leuk concept, doet me denken aan een crossover van sites als die van Albert Heijn waar je fotosoftware kunt downloaden en sites als Lulu.com en createspace.com.

    Zelf heb ik een boek uitgegeven bij internetuitgeverij Boekenbent.com.
    Het is inderdaad niet gemakkelijk om op eigen houtje een succesvol boek uit te geven maar het is ook niet gemakkelijk om traditioneel te publiceren en als dat dan al lukt heb je nog geen garantie op succes.

  • Nic
    Posted 16/08/2008 8:59 am 0Likes

    Er zijn meer partijen in Nederland die dit doen wellicht handig om die voor de volledigheid ook te vermelden denk bv aan Free Musketeers die vorig jaar een leuke actie hadden met boekhandelsketen AKO en waar het winnende boek in de winkels werd aangeboden. Heb er aan meegedaan maar helaas niet gewonnen. Inderdaad is het moeilijk om een boek gepubliceerd te krijgen maar met bovenstaande partijen is het voor de aspirerende schrijver nu wel mogelijk gemaakt om een boek tegen realtief lage kosten uit te brengen. Voor wat betreft de zogenaamde kwaliteitsnorm van reguliere 1.0 uitgevers, dat is zeer persoonlijk als je kijkt wat de NL uitgevers jaarlijks op de markt brengen dan zijn daar in bepaalde gevallen ook zeker vraagtekens bij te zetten….(loop maar eens een ramsj winkel binnen, die puilen uit ;o))

  • ChingChuan
    Posted 12/08/2008 7:51 pm 0Likes

    Bert, een uitgeverij wil meestal de first publishing rights hebben… Als je die zelf al hebt ‘verspild’ door het boek uit te geven, wil een uitgeverij je niet meer hebben…

    Natuurlijk is zo’n bedrijfje om je boeken uit te geven zonder verdere kwaliteitseis een manier om zelf wat mee te verdienen, maar ja, de boekenmarkt is nu eenmaal een harde wereld: je zult er op eigen kracht, zonder een uitgeverij niet komen… (of je moet wel heel veel geluk hebben).

  • Martenjn
    Posted 12/08/2008 2:22 pm 0Likes

    @Rene:
    er zijn ook diverse niet vierkante maten verkrijgbaar, zoals 20*25 cm (zowel staand als liggend)

  • Bert Verdonck
    Posted 12/08/2008 2:02 pm 0Likes

    @rene:
    Vooraleer bij een uitgever langs te gaan, loont het zeker de moeite om eens stil te staan bij welke meerwaarde zij voor jou kunnen betekenen. Zijn zij écht de beste partij om mee in zee te gaan? Hoeveel moeite gaan zij voor jou doen (als onbekende auteur)? En waarom zouden ze dat doen?

    Vorig jaar heb ik een vriend geholpen bij de lancering van zijn boek op Amazon. Via leuke lifehacking tips zijn we erin geslaagd om zijn boek op nr. 2 in zijn categorie te krijgen….in 1 dag! Ik benieuwd hoeveel uitgevers dit zouden doen 🙂

    En uiteraard zijn de gratis pdf’jes ook fantastisch!

    @Marcel
    Perfect samengevat! Als je in de Blurb bookstore kijkt, zie je dat de meerderheid in deze doelgroep valt.

  • Bert Verdonck
    Posted 12/08/2008 1:53 pm 0Likes

    @ChingChuan :
    Het is inderdaad niet evident om een uitgeverij te vinden die je boek wil uitgeven én waar je zelf over de nodige rechten blijft beschikken en nog wat geld aan verdient!

    Ik gebruik het nu voor een evenement (http://www.in-shape-for-september.be), waar ik de organisatoren overtuigd heb om een
    boek te maken (in 2 weken!) in plaats van een syllabus met handouts. Benieuwd hoe dat er gaat uitzien 🙂

    Toegegeven, er is veel meer werk aan een boek dan gedacht…misschien moeten we ergens anders beginnen. Voor wie schrijf je het boek? Voor jezelf of heb je een doelpubliek? Hebben zij interesse in wat jij voor hen gaat schrijven? Waarom schrijf je eigenlijk een boek? Wat ga je schrijven? Enz.

    Tenslotte lijkt het mij fantastisch om bij een uitgeverij aan te komen met een gedrukt examplaar (bv. besteld via Blurb) in plaats van een manuscript. Zo, wat vinden jullie van mijn boek? Interesse om het uit te geven? Dit is hoe ik het zie…Zorg dat je een foto maakt van hun reactie op dat moment 🙂

  • Marcel Klomp
    Posted 11/08/2008 6:10 am 0Likes

    Dit soort services zijn anders verdomd handig voor mensen die weten dat ze in eerste instantie een kleine oplage nodig hebben van het en of ander. Denk aan een beeldend kunstenaar die een (kleine) expositie heeft. Die kan op deze manier een mooi klein overzichtboek samenstellen, te koop aanbieden en indien nodig eenvoudig bijbestellen.

  • rene
    Posted 10/08/2008 11:01 am 0Likes

    Jammer dat alle boeken bij blurb een vierkant formaat krijgen. Voor boeken met veel afbeeldingen (over fotografie bijvoorbeeld) natuurlijk prima, voor een echt leesboek toch een minder geschikt formaat.

    Verder sluit ik me aan bij ChingChuan.. Als je echt een goed boek hebt geschreven, is het wellicht de moeite waard dit bij een uitgever onder te brengen.

    Nu vind ik het aanbod bij blurb best interresant, zou graag een aantal biografiën lezen, en mooie foto’s kijken is ook altijd de moeite, helaas niet zo snel voor $22,95. Ik zou het wel doen als het pdf’je gratis voorhanden was. Denk dat het interessante werk een beetje tussen wal en schip valt bij blurb. Desalniettemin goed dat een dergelijke dienst er is.

  • ChingChuan
    Posted 09/08/2008 4:41 pm 0Likes

    Wat je vergeet, is dat het voor een onbekende schrijver heel moeilijk is om door te breken… Als een uitgeverij je boek goed genoeg vindt, regelen zij de promotie etc. voor je – en uiteraard kun je er dan van op aan dat je boek écht goed is, omdat een uitgeverij niet zomaar iets aanneemt…

    Dat printing on demand etc. lijkt me dus ook typisch iets voor mensen die geen zin hebben om moeite te doen om een boek te schrijven… Daar komt namelijk meer bij kijken dan alleen schrijven – zo moet je ook herschrijven etc. etc…

    Dus ja, deze service is best grappig als je eens wat van je werk ‘uitgeprint’ wilt hebben met een leuk jasje, maar denk niet dat je dan écht een boek hebt uitgegeven… Een ISBN nummer betekent niet zo veel als er niemand is die je boek heeft gelezen…

Comments are closed.