Activiteiten voor de donkere dagen

Het wordt vroeger donker en dat betekent kortere dagen. We blijven sneller binnen, maar dat betekent niet dat we gelijk aan de bank vastgeplakt hoeven te zitten. Er zijn genoeg activiteiten die je zowel binnen als buiten kunt doen. Hier hebben we wat activiteiten verzameld voor de aankomende donkere tijd.

https://lifehacking.nl/thuis-tips/de-10-beste-tips-voor-het-gebruik-van-netflix/

Binnen activiteiten

Tip 1. Lezen

Er zitten veel voordelen aan lezen in het algemeen, dus pak er eens een boek, tijdschrift of krant bij. Gun het jezelf om even rustig te zitten en te lezen. Een boek om jezelf te ontwikkelen of jezelf in te verliezen of een tijdschrift of krant om op te hoogte te blijven van wat er in de wereld gaande is. Het lezen van een boek geeft rust en verdieping, waardoor ook het concentratievermogen ontwikkeld kan worden. Iets wat in tegenstelling staat met alle nieuwe media waar we tegenwoordig te maken hebben.

Tip 2. Spelletje spelen

Hou een spelletjes avond met vrienden of familie. Het klinkt misschien wat ouderwets en kneuterig, maar kan zeker voor een leuke avond zorgen. De Kolonisten van Catan, Monopoly, 30 seconde, Cluedo of gewoon een puzzel.

Tip 3. Koken

Duik de keuken in! Hoe fijn is het om ‘s avonds lekker voor de tv te hangen met heerlijke, zelfgemaakte hapjes? Of je buikje te vullen met een uitgebreid diner, waarvan je van tevoren nooit had gedacht dat je het zelf klaar zou maken? Zoek eens wat lekkere recepten op internet en kook gewoon een driegangendiner voor jou en je partner, familie of vrienden.

 • High tea
  Organiseer een high tea voor jou en je vriendinnen! Kleed het geheel leuk aan door overal kaarsjes neer te zetten en zet een leuk muziekje aan op de achtergrond. Je kan ervoor kiezen om iedereen iets mee te laten nemen, of je kan zelf een dagje in de keuken staan om taartjes, cakejes, sandwiches en andere lekkere dingen te maken. De voorbereiding is dan natuurlijk ook al superleuk!

Tip 4. Knutselen

Knutselen is niet alleen voor kinderen, ga creatief aan te slag. Probeer een schildering te maken, knutsel een bloemstuk in elkaar, versier wat potjes, maak zelf wat vogelvoer voor de wintermaanden klaar, noem het maar op. Knutselen is zeker ook een aanrader, mocht je kinderen hebben.

 • Visionboard
  Een visionboard is een soort collage van de dingen die jij wil hebben of doen. Pak dus je tijdschriften en het internet erbij en zoek leuke en mooie plaatjes op. Knip en plak je collage zoals jij die wil hebben. Een leuk taakje voor een regenachtige dag!

Tip 5. Opruimen

Mest je kledingkast uit en doe al je miskopen of te kleine en kapotte kleding weg, orden al je belangrijke papieren in een map, gooi alle troep die je niet meer gebruikt gewoon in de prullenbak en stof, zuig, dweil en poets het hele huis. Je creëert hiermee vaak ook wat rust in je hoofd.

 • Oude foto’s
  Zoek je oude foto’s uit. Dit is zo’n klusje dat je steeds maar weer voor je uit blijft schuiven tot je het vijf jaar later nog steeds niet gedaan hebt. Als je het eenmaal gedaan hebt geeft dit een gevoel van voldoening. Na al die tijd heb je een mooi en overzichtelijk fotoalbum in je handen waar je nog jaren plezier van kunt hebben.

Buiten activiteiten

Tip 1. Wandelen

Dagelijks minstens een half uurtje lopen, daar kan niks tegenop. Hart en longen worden er sterker van en ook je geheugen gaat erop vooruit. Buiten dat is ook nog eens goed voor je humeur. Je bent er even tussenuit en haalt meteen een frisse neus. Je kunt gewoon een blokje om doen of je zoekt een mooi stuk natuurgebied op in de buurt.

Tip 2. Overdekt winkelen

Er zijn genoeg winkelcentra’s in ons land waar je ook op koude en regenachtige dagen terecht kan. Een dagje overdekt winkelen houdt je droog en bezorgd je gelijk een leuk dagje uit.

Er zijn overigens nog meer activiteiten die je overdekt kunt doen:

 • Bowlen
 • Wellness/ Zwemmen
 • Uiteten/ Lunchen
 • Bioscoop

Heb jij nog andere tips voor de aankomende periode? Tip ons in de reacties!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]