Altijd een vulpenvulling bij de hand

Creativity Het is maar een simpel dingetje, maar ik kan er zo blij van worden als ook de simpelste dingen ‘smooth’ lopen.

 • Gisteravond was ik aan het schrijven met m’n vulpen en raakte de vulling leeg.
 • Ik pakte een nieuwe vulling uit m’n etui.
 • Daarna plaatste ik een aantekening op m’n stufflijstje, dat ik nieuwe vullingen in m’n etui moest doen.
 • Vandaag ben ik even op kantoor, zie ik die notitie en pak ik twee nieuwe vullingen uit de kast.
 • De volgende keer dat m’n vulling op is doe ik precies hetzelfde, want zo doe ik het nu al een paar jaar sinds ik met Getting Things Done werk.

Als je, net als ik, graag in flow blijft als je aan het schrijven bent – is die kleine extra actie van het even opschrijven erg handig.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

10 Comments

 • Taco Oosterkamp
  Posted 26/11/2009 10:04 am 0Likes

  @Marijn – wie heeft het over ‘heel je leven inplannen’? Dat doe ik in elk geval niet. Maar juist bij dit soort kleine, suffe dingen als vulpenvullingen werkt het voor mij ideaal. Kan ik m’n energie verder mooi voor creatieve dingen gebruiken.

  @Onno – ik zette dat deze keer in m’n computer. Een andere keer misschien in m’n telefoon en ik heb ook altijd nog wel een balpen ofzo in de buurt. Maar die schrijft niet zo lekker als ik echt aan het schrijven ben 🙂

  @Freek – dat doet de onnavolgbaar efficiënte Eva. Hoe zij het allemaal voor elkaar krijgt weet ik ook niet haha…

 • Freek
  Posted 25/11/2009 7:38 pm 0Likes

  Wie vult die vullingen in de kast weer bij?

 • Onno
  Posted 25/11/2009 5:07 pm 0Likes

  hoe schrijf je het op als je vulling leeg is?
  🙂

 • Marijn
  Posted 25/11/2009 4:14 pm 0Likes

  Als ik mij druk ga maken over of ik genoeg vullingen heb voor mijn pen spring ik wel voor de trein.
  En heel je leven inplannen zoals GTD maakt het leven zo enorm saai, ik hoop dat ik nooit een collega krijg die fanatiek aanhanger is van deze kleine dingen, denk dat ik helemaal gek van hem word.

 • Taco Oosterkamp
  Posted 25/11/2009 4:09 pm 0Likes

  Ha Cynthia, noooit over nagedacht en goed dat je het zegt! Ik ben zelf de baas en schreef voor m’n werk… haha.

 • Cynthia Bourhaleb
  Posted 25/11/2009 3:50 pm 0Likes

  Hoi Taco. Het lijkt nu net of je bij je baas twee nieuwe vullingen uit de kast gejat hebt.

 • Taco Oosterkamp
  Posted 25/11/2009 3:13 pm 0Likes

  Ik heb ook geprobeerd te werken met een navulbare vulpen, maar had te vaak problemen met een lekkende pen en heb dat uiteindelijk toch maar opgegeven.

 • bozo
  Posted 25/11/2009 2:10 pm 0Likes

  ik ben zowel fan van gtd als het eens met de vorige spreker (wat op zich een wat saaie lifehack is!)
  het mooiste relativerende verhaal in dit verband gaat er over dat amerika in de ruimte wedloop veel $$ investeerde in een pen die onder alle omstandigheden het deed…(de z.g. space-pen)
  en de russen namen gewoon een potlood mee!! (zo slim en toch verloren)
  de waarheid hoeft een goed verhaal niet in de weg te staan

 • dyn
  Posted 25/11/2009 1:39 pm 0Likes

  Hier geen vulling, gewoon werken vanuit een inktpotje (veel vulpennen kunnen niet eens met vullingen werken, alleen met inkt uit een potje). Die inktpotjes kosten nagenoeg hetzelfde als een stuk of 10 vullingen met als groot verschil dat je er veeeeeeeeeeeeeeeeeeeel langer mee kunt doen. Eigenlijk moet je hier dezelfde discipline hanteren als met bijv. je smartphone: ’s avonds nog even checken of er nog genoeg in zit en het eventueel bijladen. In geval van een vulpen is het vaak ook wel zo fijn om een extra pen bij je te hebben, bijvoorbeeld een balpen. Bijkomend voordeel, een balpen is net even wat makkelijker met doordrukformulieren dan een vulpen (je zou het ook met een vulpen moeten kunnen).

Comments are closed.

%d