Altijd winnen met Monopoly?

Een potje Monoply spelen is hartstikke gezellig. Maar dan wil je wel winnen natuurlijk! Anders dan je misschien denkt, is de uitkomst van dit bordspel helemaal niet zo toevallig… Door onze tips toe te passen, kun je de kans op de winst aanzienlijk vergroten. De volgende keer dat iemand dus oppert om Monopoly erbij te pakken, weet jij al dat je gaat winnen!

Beheer nooit de bank

Tenzij je van plan bent om stiekem wat geld achterover te drukken, heeft het bij Monopoly geen enkel voordeel om de bank te spelen. Sterker nog: het kan zelfs in je nadeel werken. Terwijl jij druk bezig bent om geld te wisselen, mis je misschien wel een kans om huur te innen.

Kopen, kopen, kopen!

Veel spelers zijn in het begin van een spelletje Monopoly vaak te kieskeurig met welke straten ze kopen. Stop daarmee! Wacht niet tot je meer geld hebt of op die ene prestigieuze straat belandt. Koop zo snel mogelijk zoveel mogelijk straten. Iedere straat die je koopt kan (vroeg of héél laat) uitmonden in een geldmachine. En nog belangrijker, iedere straat in jouw bezit is voor je tegenstanders een optie minder om jou van het bord te spelen.

In het verlengde van bovenstaande doe je er natuurlijk ook alles aan om zo snel mogelijk alle straten binnen een kleur te scoren. Daarnaast kan het ook slim zijn om strategisch straten te kopen waar je op het eerste gezicht zelf niet veel aan hebt, maar waardoor je tegenstanders voorlopig geen monopolies kunnen creëren. Dat geeft je ook nog eens een lekkere positie tijdens het onderhandelen.

Statistisch gezien kun je het beste zorgen de oranje en rode straten in handen te krijgen. Dat zijn namelijk de kleuren waar de meeste spelers op terechtkomen, en straten die relatief betaalbaar zijn.

Nutsbedrijven en stations; laat je niet afleiden!

De kans dat je lekker verdient aan nutsbedrijven is klein. Stations zijn over het algemeen wel waardevoller dan nutsbedrijven, mits je ze allemaal in je bezit hebt. Over het algemeen kun je echter beter investeren in straten.

Ruilen en onderhandelen bij Monopoly

Klinkt logisch, maar probeer altijd het meeste profijt uit een ruil te slepen. Zo is het leuk om alle roze straten te hebben… Maar minder leuk als je daarvoor die eerder genoemde oranje straten moet inleveren. Daarnaast is strategisch onderhandelen een cruciaal onderdeel van Monopoly. Wat enorm kan helpen, is jezelf vriendelijk en sociaal op te stellen… Mensen zullen immers eerder met je samenwerken en je wat gunnen als ze je aardig vinden. Waarna jij ze natuurlijk koelbloedig van het bord vaagt met je volgebouwde straten!

Chillen in de gevangenis

Het voelt misschien contra-intuïtief, maar als je later in het spel in de gevangenis belandt kun je daar gerust drie beurten blijven zitten. Je hebt dan immers geen kans om op iemand zijn hotel te belanden, terwijl de andere spelers nog wel op jouw bezittingen terecht kunnen komen.

Cashen met huizen in Monopoly

Bouw zo snel mogelijk drie huizen. Dat is in de eerste plaats natuurlijk gewoon lekker cashen, maar daarnaast creëer je ook razendsnel een woningnood. Zodra er namelijk 32 huizen op het bord zijn geplaatst, is er niets meer bij te kopen. Door de huizen bezet te houden, zijn je tegenstanders niet in staat verder te bouwen. Het kan dus in je voordeel werken om die hotels achterwege te laten. Door hotels te plaatsen, breng je namelijk weer huizen op de markt.

Tell Us What You Think
43Te gek20Leuk6Serieus?6Meh...7Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]