App-review: Commit

Tijdens een zoektocht naar een iPhone-app die op een makkelijke manier motiveert om dagelijks minimaal vijftien minuten te oefenen met mijn nieuwe camera, kwam ik terecht bij Commit. Commit is een erg simpele app, en omdat simpele apps vaak de beste zijn, besloot ik deze aan te schaffen. De app doet niet meer dan je vragen wat je dagelijks wilt doen, je er op een door jezelf vastgestelde tijd aan herinneren en registreren hoeveel dagen achter elkaar je je taak hebt volgehouden.

Hoe werkt het?

Na installatie kom je meteen op het scherm terecht waar je je dagelijkse taak in kunt voeren:

Hier vul je in wat je dagelijks wilt doen en hoe laat de app je eraan moet herinneren. In berichtgeving in je iPhone kun je instellen wat voor meldingen je van de app ontvangt: geen, stroken of meldingen. Heb je je taak uitgevoerd, dan beantwoord je de vraag of je dat hebt gedaan met ‘yes’:

Heb je een taak nog niet uitgevoerd, dan kun je de app eerst negeren. De app registreert hoeveel dagen achter elkaar je de taak hebt uitgevoerd. Heb je een dag overgeslagen, dan gaat de telling terug naar 0. Vergeet je een dag te registreren, dan kun je een dag later nog aangeven dat je gisteren je taak wel hebt uitgevoerd:

Het idee hierachter is dat je gemotiveerd blijft als je je taak al meer dan 20, 30 of 50 dagen achter elkaar hebt gedaan. En voor mij werkt het: de app herinnert me eraan dat ik iets wil doen en daar heus wel een kwartiertje voor vrij kan maken.

Voor zo’n simpele app is Commit echter wel prijzig: € 2,69.
Commit is ook geschikt voor iPad en Ipod Touch.Commit - Legend

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

10 Comments

 • Folkert
  Posted 10/12/2013 9:58 pm 0Likes

  Alternatief voor Android: Goal Tracker (gratis en betaalde versie). Het wordt ook wel de Seinfeld-methode genoemd.
  https://play.google.com/store/apps/details?id=info.intrasoft.goalachiver
  Ander alternatief voor Android: Habit Streak Plan (gratis en betaalde versie)
  https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.amimetic.habits

 • gerard
  Posted 09/12/2013 11:49 am 0Likes

  Is er ook een (goed) alternatief voor Android ?

 • Willy
  Posted 26/11/2013 1:04 pm 0Likes

  Deze app gebruik ik met veel plezier. Heeft iemand enig idee waarom ie vandaag opeens een lelijk jasje gekregen heeft? Doet mijns inziens behoorlijk afbreuk aan de waarde. Precies als de laatste iPad upgrade. De uitstraling is kil geworden.

 • Ann
  Posted 20/12/2012 1:17 am 0Likes
 • sibe jan
  Posted 08/12/2012 6:40 pm 0Likes

  @tim – ‘Lift’? Heb je een link?

 • Tim
  Posted 07/12/2012 10:03 am 0Likes

  Maar het is ook behoorlijk prijzig vergeleken met Lift in combinatie met herinneringen (gratis).

 • Han
  Posted 06/12/2012 4:14 pm 0Likes

  Ik deed dit met een jaarkalender op A4 uitgeprint en dan elke datum dat je iets hebt gedaan rood maken. De kalender hang je op een plek je vaak ziet.

 • Roy Tomeij
  Posted 06/12/2012 10:45 am 0Likes

  Prijzig? Als we er voor het gemak van uitgaan dat de app in de recordtijd van 2 dagen (16 uur) gebouwd en getest is, incl. communicatie met Apple voor het indienen in de App Store, tegen een gemiddeld uurtarief van een iOS-ontwikkelaar van 100 euro, dan heeft de App 1600 euro gekost. Deel dat door de 70% per verkoop die voor de ontwikkelaar is en de app moet al 850 keer verkocht worden om break-even te draaien (de jaarlijkse fee van 99$ tel ik voor het gemak niet mee; dat zijn nog eens 40 verkopen). Hoe prijzig lijkt ‘ie nu? 🙂

  • Michiel
   Posted 06/12/2012 4:29 pm 0Likes

   Prijzig is een term vanuit de klant geredeneerd. Niet vanuit de ontwikkelaar. Het zal de klant een zorg zijn hoeveel moeite de ontwikkelaar erin heeft gestopt; daar betaalt hij niet voor. Hij betaalt voor de toegevoegde waarde (per definitie subjectief).

Leave a comment

[wpterms id="3193"]