App-tip: Genius Scan voor iPhone

Genius Scan voor iPhone is een app die je in staat stelt om via de camera PDF-scans te maken van bijvoorbeeld pagina’s, bonnetjes en foto’s. De app heeft al veel gebruikers, is gefeatured in top 10 app-lijsten en een waardering heeft van vijf sterren in de app store. Documenten delen met onder andere Dropbox en Evernote is mogelijk met de Genius Scan+.

Genius Scan is gratis te downloaden en werk erg simpel: open de app en kies uit het maken van een PDF via de camera of je fotobibliotheek. Heb je eenmaal een foto geselecteerd, dan is deze op te slaan als zwart-wit-document, kleurendocument of document zonder kleurbewerking. Het voordeel van de app is dat je erg gemakkelijk een deel van de foto kan selecteren:

Nut
Genius Scan is een erg handige app voor bijvoorbeeld ondernemers die mobiel hun bonnen willen opslaan. Je kunt scans ook een eigen naam geven, waardoor het terugzoeken van documenten makkelijker is dan in de papieren stapel ergens op kantoor. En bonnetjes vallen op deze manier niet meer achter het bureau, of op welke plek dan ook.
In Evernote zijn deze functies overigens ook geïntegreerd, dus voor Evernote-gebruikers is deze app hoogstwaarschijnlijk niet relevant.

PDF/JPG
Sla je het gescande bestand op als PDF, dan is de afbeelding te delen via mail of ‘other apps’, sla je hem op als jpg, dan is hij ook te delen via Facebook, Twitter en op te slaan in de ‘camera roll’. Genius Scan+ (€ 2,39) stelt je in staat om de scan op te slaan in Dropbox, Evernote en Google Docs. Ook Expensify en Box.net zijn opties om het document in op te slaan.
Zo ziet een gescande bon eruit in zwart-wit:

Via Save to (linksonder) is hij op te slaan in de bibliotheek van de app zelf.

Download de app hier in de App-store.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

Leave a comment

[wpterms id="3193"]