AppReview: Symbaloo voor iPhone en Android

Heel lang geleden schreef ik over Symbaloo, een webtool waarmee je een persoonlijke startpagina kan aanmaken. Wat maakt Symbaloo bijzonder? Dat is met name de vormgeving. Allemaal geinige blokjes en een website die het mogelijk maakt om je eigen icoontjes te maken en te gebruiken voor je links. Persoonlijk stimuleert het me om een leuke startpagina te maken die ik overal kan gebruiken. Ik gebruik het nog steeds.

Sinds vandaag is er ook een app beschikbaar voor iPhone en Android.  Aangezien ik in het bezit ben van een Samsung Galaxy, heb ik de laatste getest.

Natuurlijk kun je vanaf je mobiel ook gewoon je Symbaloo startpagina in je browser openen, maar een app kan ook voordelen hebben. Bijvoorbeeld in snelheid. In de regel is een specifieke app wat sneller met laden dan een browserpagina en dat geldt ook voor Symbaloo. Vervolgens krijg je al je blokjes van je startpagina netjes op telefoon formaat, in mijn geval 4 x 5 blokjes. Navigeren tussen je verschillende pagina’s gaat snel, gewoon horizontaal scrollen (swipen). Nadeel vind ik dat je horizontale en verticale verhouding niet hetzelfde is als op je pc, Aangezien ik beter locaties onthoud dan plaatjes, is het voor mij dus even zoeken. Een tweede nadeel is dat het scherm (nog) niet in landscape mode kan. Symbaloo heeft een eigen browser, waardoor je niet hoeft te switchen tussen de browser app en Symbaloo. Je kan dit als voor en nadeel zien. Blokjes toevoegen gaat wel goed vanuit de app, maar een eigen design is hier niet mogelijk. Mooi is de RSS reader waarmee je bijvoorbeeld nieuwssites rechtstreeks vanuit de app kan benaderen.

Voor bestaande gebruikers is de voornaamste reden om de Symbaloo app te installeren de snelheid en de user experience (grootte aangepast aan het mobiele scherm en het snel schakelen tussen verschillende pagina’s). Voor Symbaloo zelf biedt het wellicht een ingang naar meer gebruikers. Op de site is te vinden dat binnenkort ook een speciale iPad-versie zal verschijnen.

Hieronder nog even de voor en nadelen van de app ten opzichte van de gewone browser versie.

Voordelen:

  • Snelheid
  • User experience
  • Design

Nadelen

  • Geen landscape modus
  • Andere schermverhouding als op PC

De app zal gewoon te downloaden zijn in de App Store en Google Play Store.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]