Bambook – het uitwisbare notitieboek

Notitieboeken komen in veel soorten en maten. Of je nu het liefst in een Moleskine schrijft, een Whitelines notitieboek of gewoon een blocnote van de Xenos, we hebben allemaal wel gebruik gemaakt van notitieboeken. Maar na een periode is je notitieboek vol. Veel mooie aantekeningen die je graag bewaart maar wellicht net zoveel krabbels en zinnen die niet veel waarde meer hebben na verloop van tijd. Moet je het notitieboek bewaren? Of toch maar het “less is more” principe aanhouden en wegdoen? Bambook geeft een fraaie twist aan het idee van een notitieboek. Bambook is een uitwisbaar schrift. Een boekje vol met whiteboardpagina’s. Ik mocht er één testen van ze.

Het principe is eigenlijk heel simpel. Bambook is een kruising tussen een schrift en een whiteboard. Op een whiteboard kun je naar hartenlust schrijven en weer wissen, mits je de juiste stiften gebruikt… Waarom zou je dat niet op een kleiner en handzamer formaat doen? Dat dachten studenten Brent Waterman (20), Ward Haarsma (20), Richard Aangeenbrug (21) en Marco Jansen (20) en na wat brainstormsessies, het betere DIY werk en een crowdfunding campagne is de Bambook nu te koop. Op Sprout kun je meer over de achtergrond van hun ondernemerschap vinden.

Ik kreeg een A5 exemplaar om eens te proberen in mijn dagelijkse werk. Bij de verzending zit een whiteboard-stiftje met wisser. En na een dag gebruik had ik al wel door dat dit een erg fraai en duurzaam product is. Handig in gebruik, niet te dik door de twintig pagina’s en natuurlijk zijn de pagina’s volledig uitwisbaar. Het mooie is dat je tot een paar seconden na het schrijven nog snel een woord of letter kunt wissen. Maar na plm 7–10 seconden is de geschreven tekst beter gehecht aan het whiteboardpapier (ik bedenk nieuwe woorden waar je bij staat…) en wis je het geschrevene niet per ongeluk met de rug van je hand terwijl je verder schrijft. Uiteraard kun je met het bijgeleverde wissertje makkelijk de tekst weer wissen. Als je de tekst wat langer laat zitten kun je het beter wissen met een vochtig doekje.
Ik vind het een handige vinding en maak er graag gebruik van. Niet in de minste plaats omdat ik de geschreven teksten direct fotografeer en in Evernote zet. Zo heb ik mijn aantekeningen altijd nog en ze zijn doorzoekbaar. Ik heb nog een pagina getest met een reguliere whiteboard marker. Opvallend is dat de tekst lijkt te “verwateren” met zo’n stift. De inkt blijft niet echt op het papier zetten. De speciale Bambook stift is dus de beste optie om te schrijven in het whiteboard-schrift.
Persoonlijk zou ik de stift dan beter willen bevestigen aan de Bambook en is het mogelijk interessant om een versie van de Bambook te hebben een voorgeprint takenlijst-sjabloon zoals de Word notebooks. Of andere productiviteitsprincipes zoals de Dash/Plus methode of de kaartjes die Usem aanbiedt.
Een A5-exemplaar kost je 14,95 euro en een A4-exemplaar 19,95 in hun webshop. In december hebben ze een mooie kortingsactie dus sla nu in voor het nieuwe jaar! Al heb je natuurlijk aan één notitieboek genoeg…

 

Tell Us What You Think
0Te gek2Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

 • Niels
  Posted 08/12/2014 7:43 am 0Likes

  Wipebook (http://www.wipebook.com/) was eerder en stond een jaar geleden op lifehacker.com. http://lifehacker.com/wipebook-is-a-dry-erase-notebook-you-can-reuse-indefini-1486650024

  Omdat precies dezelfde staedtler gebruikt wordt voor de wipebook, betwijfel ik of deze jongens nog nooit gehoord hebben van de wipebook. Copycats mijns inziens, wel handig dat er nu een vergelijkbaar product tegen minder verzendkosten beschikbaar is. En leerzaam om een bedrijf op te zetten 😉

 • Miriam Wesselink
  Posted 04/12/2014 4:58 pm 0Likes

  Ha, grappig: ik zat tijdens het lezen net te denken: ja maar, Evernote dan? En toen las ik prompt jouw foto-naar-Evernote-oplossing.

  Het lijkt me een mooi en handig ding, maar wat is de meerwaarde tov rechtstreeks in Evernote?

 • Jorick
  Posted 02/12/2014 5:54 pm 0Likes

  Toevallig een paar weken geleden een A4 Bambook besteld. Was een impulsaankoop, maar eentje waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad. Ondanks dat ik voornamelijk paperless werk, is het soms handig om even een kladje te maken op papier. Vaak gebruikte ik hiervoor losslingerende A4’tjes waarvan ooit één kant bedrukt was en gooide dit nadien in de papierbak. Ondanks het A4-formaat, gaat de Bambook altijd mee als ik er op uit trek om te werken; past mooi in m’n laptoptas.

  Handig om te weten is dat de bijgeleverde pen ‘gewoon’ een Staedtler correctable is. Bij o.a. Amazon.com kan je die in meerdere kleuren (rood, groen, blauw en zwart) en diktes (fine en medium) bestellen.

 • Frank Meeuwsen
  Posted 02/12/2014 1:23 pm 0Likes

  Petra, mijn ervaring is dat een vochtige vinger ook wonderen doet op de vellen.

 • Petra
  Posted 02/12/2014 12:47 pm 0Likes

  Gaaf idee, ideale tussenoplossing voor als je toch af en toe moet tekenen of schrijven ipv kan typen.

  Met een permanent marker is het vast te doen om een to do template en vergelijkbare templates zelf te maken in t boekje, maar voorgedrukt is natuurlijk mooier.

  En blijkbaar moet je dus een pakje vochtige doekjes meenemen voor het wissen, maar ja, die zijn ook handig voor andere dingen.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]