De beste apps van mei

Ook in 2017 zetten we elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van mei. 

Polarsteps – Travel Tracker

beste apps van mei

Android / iOS

Prijs: Gratis

Als je weleens met backpackers spreekt (of er zelf eentje bent), dan ken je de app Polarsteps vast wel. De app wordt namelijk veel gebruikt door mensen die een lange reis maken. Logisch, want hij zit boordevol handige functies. Met de Travel Tracker kun je tijdens je reis je route tracken en meteen foto’s aan je verhaal toevoegen. Vrienden, bekenden of ouders volgen je belevenissen op Polarsteps. Je kunt bovendien een geheime koppeling delen voor mensen zonder account. Aan het eind van je trip is het zelfs mogelijk om via de website gemakkelijk een fotoboek te maken.

Inkitt – Gratis boeken

Android / iOS

Prijs: Gratisbeste apps van mei

Met Inkitt download je gratis boeken van onbekende auteurs naar je smartphone. Kies je favoriete genre en meld je aan bij de dienst of gebruik hiervoor je Facebook-account. De boeken zijn helaas allemaal in het Engels, maar de kwaliteit van sommige boeken is verrassend goed. Je kunt reviews van lezers bekijken en verhalen of boeken naar je smartphone downloaden voor offline gebruik. Wil je zelf een verhaal op Inkitt zetten, neem dan vanuit de app contact op met de makers.

Amazon Chime

Android / iOS

Prijs: Gratis

Amazon Chime is een communicatie-app gericht op bedrijven. Je kunt een videoconferentie of audiomeeting plannen en Chime-gebruikers een uitnodiging sturen. Heb je geen Chime-account, dan kun je in de app gewoon op de optie Join a meeting without an account tikken. Chime is overigens niet gratis, maar je kunt de dienst dertig dagen gratis gebruiken. Daarna betaal je voor een basisabonnement 2,50 euro per gebruiker per maand. Je hebt dan onder andere de beschikbaarheid over een Outlook-plug-in.

Auxy Studio – Music & Beat Maker

iOS

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Er zijn veel muziek-apps in de App Store te vinden, Auxy is een hele leuke. Druk op de afspeelknop onderin en drie gekleurde blokjes beginnen te spelen. Tik op een blokje om het aan of uit te zetten of houd het blokje ingedrukt om het te bewerken. Ook als je geen verstand hebt van muziek, kun je vrij snel een leuke song maken omdat alle tonen bij elkaar passen. Extra soundpacks download je vanuit de app voor vijf euro per stuk. De soundpacks klinken allemaal erg goed.

Mapillary – Street Level Photos

beste apps van mei

Android / iOS

Prijs: Gratis

Mapillary is een soort Google Street View, maar dan gemaakt door gebruikers. Je kunt zelf een panoramafoto maken vanuit de app en deze dan naar de servers van Mapillary uploaden. De app herkent je locatie en voegt het aan de database toe. In de app zie je door middel van groene lijnen waar andere gebruikers al foto’s hebben genomen. Het voordeel ten opzichte van Google Street View is dat de resolutie van de foto’s meestal hoger ligt. Een nadeel is dat er geen controle door Mapillary wordt gedaan, en sommige gebruikers niet al te beste beelden toevoegen. De app is op sommige Android-smartphones wel een beetje buggy en uiteraard heeft Mapillary veel minder foto’s van de wereld dan Google Street View. Jouw kans om daar eens iets aan te veranderen!

A Color Story

Android / iOS

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

A Color Story is een foto-app die je helpt bij het maken van krachtige en in het oog springende foto’s. Je opent een foto uit je galerij of maakt vanuit de app een foto met de camera van je smartphone, en kiest vervolgens één van de filters uit de app. Het gros van de filters moet je echter via in-app-aankopen aanschaffen. De prijzen variëren per pack, ga uit van 1 tot 4 euro per pack. Naast filters biedt de app je ook effecten en deze zijn erg bruikbaar. Je kunt effecten spiegelen of omdraaien en de meeste zorgen voor een sprankelend effect in je foto.

Moment – Infinite Video Recording

beste apps van mei

iOS

Prijs: € 2,99

Is de opslagruimte op je iPhone bijna vol en wil je toch een video opnemen van de sportwedstrijd van je partner of kind? Dan is Moment een handige app. Het buffert namelijk constant vijf of tien seconden van de video die je vanuit de app opneemt. Het werkt als volgt. Start met opnemen. Gebeurt er nu iets leuks, dan tik je op de rode knop. De voorafgaande vijf of tien seconden (afhankelijk van de instelling die je kiest) worden nu op je iPhone opgeslagen. Het enige nadeel van de app is dat hij drie euro kost, een beetje veel voor de gelimiteerde functionaliteit van de app.

Goose VPN

Android / iOS

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen

Om de vpn-app van Goose te kunnen gebruiken, moet je eerst een abonnement van 2,99 euro nemen. Vervolgens meld je je in de app aan met je inloggegevens. Kies één van de servers en zet de schuif aan om via een beveiligde verbinding te surfen. Er zijn servers in verschillende landen verkrijgbaar, de lijst wordt constant geüpdatet en servers worden vervangen. Je ziet meteen wat je oude IP-adres is en wat je nieuwe IP-adres via de VPN is. Zo kun je niet alleen regioblokkades omzeilen, maar ben je ook meteen veilig op openbare netwerken.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]