De beste kalender-apps voor Android en iOS

Zowel iOS als Android hebben een standaard kalender-app. De standaard kalender-apps zijn er vaak niet zo bijzonder mooi uit en ze zijn niet altijd de handigste apps om te gebruiken. Gelukkig staan zowel de Play Store als de App Store vol met alternatieven. Om het overzicht te behouden van wat je nog moet doen, noemen wij de beste gratis kalender-apps voor Android en iOS!

https://lifehacking.nl/diy/overleef-het-nieuwe-semester-met-google-calendar/

Android

3. WAVE Agenda

WAVE Agenda is een gratis agenda app met een prachtige UI en een soepele en makkelijke navigatie.

wave-lifehacking

De app bevat een gratis takenlijst en extra kalenders om je agenda mee te verrijken. Ook kun je drie widgets downloaden om het gebruik nog sneller en aangenamer te maken, het lokale weer toevoegen, bijlage toevoegen en speciale tags voor een overzichterlijke agenda.

Deze app is overigens ook beschikbaar voor iOS, maar is populairder op Android.

2. Cal

Wat als je Android-kalender zo ontworpen was dat je productiever werd, in plaats van dat je alleen de agenda zou bijhouden? Cal blinkt uit in de balans tussen werk en privé en heeft ook een widget die je kunt gebruiken op je smartphone.

cal-lifehacking

Cal verschuift zachtjes je perspectief zodat je probleemloos de aandacht kunt verleggen. Deze kalender staat bovenaan de lijst met beste apps van 2013 van de Next Web, en ze opent de mogelijkheden van Android pas echt.

1. Google Agenda

De beste kalender voor Android is toch wel Google Calendar. Deze agenda kan samenwerken met vrijwel alle agenda’s en bundelt ze in één mooi overzicht.

iOS

Tiny Calendar

Deze kalender kun je synchroniseren met andere kalenders zoals Google Calendar en de lokale iOS-agenda. Met Tiny Calendar kun je makkelijk overzichten maken en je kan kiezen uit verschillende weergaveopties.

lifehacking-tinycal

BusyCal

In BusyCal kun je in bijzonder veel kalenders inloggen en werkt zelfs samen met CalDav en WebDav. Daarnaast zijn er verschillende weerelementen in de app verwerkt. Zo zie je de hoeveelheid zon en bewolking per dag, en zie je de stand van de maan per week.

busycal-lifehacking

BudyCal heeft ook een makkelijk toeganbaar tabblad waar je To-do lijstjes kan maken.

Google Agenda

Net als bij Android is ook Google Agenda de beste kalender-app voor iOS. De verschillende afspraken en planningen zijn per kleur ingedeeld, waardoor je snel kan zien uit welke agenda een bepaalde afspraak komt.

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

 • Herman de Vries
  Posted 01/12/2016 6:14 pm 0Likes

  Ik mis Fantastical, een ideale agenda app voor oa de Mac en iOS waarin zowel taken als agendapunten gesynchroniseerd kunnen worden!

  • Lub Snoek
   Posted 02/12/2016 9:39 am 0Likes

   Bedankt, Herman! Als we dit lijstje binnenkort uitbreiden nemen we ‘m mee. 🙂

Leave a comment

[wpterms id="3193"]