De beste manier om je beha’s te wassen

Als je eindelijk een beha gevonden hebt die lekker zit, wil je graag dat hij zo lang mogelijk meegaat. Lifehacking heeft een truc om je beha’s snel en voorzichtig te wassen. Lees ook: Zo kom je verzorgd de zomer door.

Het is niet altijd even eenvoudig om een beha te vinden die goed past en ook nog eens lekker zit. Bovendien kunnen ze vrij prijzig zijn. Daarom wil je waarschijnlijk graag dat je er zo lang mogelijk mee kunt doen.

Net als ander ondergoed is het van belang dat je je beha regelmatig wast. Hij zit namelijk direct tegen je huid, onder je oksels, en op andere plekken waar je gemakkelijk zweet. Maar als je je beha in de wasmachine doet, gaat de rek er al snel uit en kan de beugel los komen te zitten omdat de wasmachine er te ruw mee omgaat. Vaak zijn ze ook nog eens gemaakt van materiaal dat niet goed tegen gewoon wasmiddel kan.

Handwas

Beha’s met de hand wassen en drogen is geen pretje. Zeker als je voorgevormde beha’s hebt, want die zijn lastig te spoelen en ze drogen erg langzaam.

Je kunt echter snel je beha’s wassen in… jawel, een slacentrifuge. Deze staat waarschijnlijk toch ongebruikt in de kast. Gebruik je je slacentrifuge wel om sla in te wassen, overweeg dan om een aparte slacentrifuge aan te schaffen voor je beha’s. Dat is wel zo fris.

Slacentrifuge gebruikenAfbeeldingsresultaat voor sla centrifuge

Doe schoon water en een beetje zeep die geschikt is voor de fijne was in de slacentrifuge. Doe je beha’s erin en zorg dat ze geheel onder water staan. Laat ze zo’n 10 minuten inweken, en laat ze daarna voorzichtig ronddraaien in de slacentrifuge.

Giet het vuile zeepwater weg, vul de slacentrifuge met schoon water, en spoel ze goed uit door ze flink rond te laten draaien. Herhaal deze stap totdat er geen zeepresten meer in je beha’s zitten.

Draai de beha’s nog even rond in de slacentrifuge wanneer er geen water in zit, zodat je ze een beetje kunt drogen. Dep ze daarna droog met een schone handdoek en hang ze ergens te drogen.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]