Beveilig je Gmail-account met dubbele verificatie

Op Lifehacking adviseren we al jaren om sterke wachtwoorden te gebruiken. Hiermee maak je het hackers moeilijker om in te breken in je computer, mailprogramma of online cloudtools. Hiervoor adviseren we bijvoorbeeld verschillende wachtwoordprogramma’s. Dat dit relevant is, blijkt onder andere uit het verhaal van Karin Ramaker. Haar Gmail is onlangs gehacked, wat voor veel problemen zorgde. De Correspondent besteedde hier onlangs ook aandacht aan. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Gmail beveiligen


Voor Gmail-gebruikers is het mogelijk om hun account extra te beveiligen met ‘Two way verification’. Door dit te activeren is een wachtwoord alleen niet meer genoeg om in te loggen. Er moet daarna namelijk nog een controle-code worden ingevoerd. Hierdoor kan er alleen op je Gmail-account worden ingelogd in combinatie met je telefoon. Een stuk veiliger dus.

Instellen


Het instellen is erg gemakkelijk.

  1. Log in op je Google-account en ga naar de pagina ‘Accountinstellingen’ door op je naam of foto in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken en vervolgens op Account te klikken.

  2. Klik bovenaan op Beveiliging.

  3. Klik in het vak ‘Wachtwoord’ op Instellen naast ‘Authenticatie in twee stappen’.

Je komt daarna op een pagina die je stapsgewijs meeneemt door de procedure.

Inloggen met je telefoon

De standaardinstelling bij Gmail is dat je een sms krijg zodra je inlogt op Gmail. Deze sms kan soms even op zich laten wachten, wat het inlogpoces enorm vertraagd. Daarom is het raadzaam om de app Google Authenticator (Android & iPhone) te gebruiken.

Na het koppelen van je account aan deze app, genereert de app continu een nieuwe code. Zodra je inlogt bij Gmail, krijg je een veld te zien waar je de code op je telefoon kunt invoeren. Hierdoor is je Gmail goed beveiligd, zonder dat het extra tijd kost.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]