Bewerk meerdere foto’s tegelijk met ImBatch

Het bewerken van een foto is vaak een leuk proces, maar als je dezelfde aanpassing op honderden foto’s wil toepassen kan ‘t nogal vervelend worden. Gelukkig zijn er programma’s als ImBatch die eenvoudig meerdere foto’s tegelijk kunnen bewerken.

https://lifehacking.nl/onderweg/gouden-uur-zet-je-wekker-voor-het-beste-fotomoment/

ImBatch is geen fotobewerkingsprogramma, het is ook geen eenvoudig programma voor het massaal hernoemen van documenten, het is eigenlijk een beetje een combinatie van allebei. Het fijne is dat je er veel meer mee kunt dan alleen wat afmetingen veranderen of de namen automatisch aanpassen.

Taken toevoegen

Het programma werkt in principe heel eenvoudig. Wanneer je het hebt geïnstalleerd (of op een usb-stick hebt geplaatst, het werkt namelijk ook draagbaar), dan selecteer je de bestanden die je wilt bewerken of de map waarin de (submappen met) afbeeldingen zich bevinden. Vervolgens klik je aan de rechterkant op Toevoegen taak. Je kunt dan kiezen uit een ongelooflijke hoeveelheid taken die je kunt toepassen op de afbeelding. Denk hierbij niet alleen aan filters, maar ook het bewerken van curven, het toepassen van fisheye-lens, het vervangen van kleuren en noem maar op.

Je kunt heel eenvoudig taken toevoegen om toe te passen op je foto’s.

Redelijk pittig

Veel functies die je in Photoshop vindt, zijn ook aanwezig in dit programma. Het enige nadeel daarbij is dat de interface (uiteraard) lang niet zo uitgebreid is. Wanneer je een taak (of meerdere taken) toevoegt, dan zie je in het onderste deelvenster wel het resultaat, maar heel intuïtief werkt dat allemaal niet. Dit betekent dat je wel echt moet weten waarmee je bezig bent als je dit programma gaat gebruiken, tenzij je alleen gaat voor eenvoudige functies zoals het eerdergenoemde aanpassen van de afbeelding.

Conclusie

ImBatch is bijzonder uitgebreid voor een stukje software waar je niets voor hoeft te betalen. Of je nu tien plaatjes moet bewerken of een professionele fotograaf bent die duizenden foto’s moet aanpassen: dit programma leent zich daar uitstekend voor. Het is dus wel echt even puzzelen, maar daarna gaat ImBatch je bergen tijd schelen.

De opties zijn uitgebreid en zonder uitleg, dus je moet wel weten waarmee je bezig bent.
Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • Peter
    Posted 04/10/2017 8:28 am 0Likes

    waarom nergens een link naar het betreffende programma?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]