Binnen blijven: tips om de verveling tegen te gaan

Tja, het zijn rare tijden. Normaal gesproken juich je een dagje niksen alleen maar toe, maar noodgedwongen thuisblijven is natuurlijk het andere uiterste… Dan is er geen andere optie dan je maar een beetje te vervelen en doelloos naar de televisie te staren, wachtend op het moment dat je eindelijk iets leuks of nuttigs bedenkt. Gelukkig hebben wij een paar tips om verveling tegen te gaan!

Steek je handen uit de mouwen

Er zijn vast nog wel een paar klusjes in huis die je al tijden uitstelt, omdat je het normaal gesproken altijd te druk hebt. Al die rollen wc-papier zijn inmiddels netjes opgestapeld en nu verveel je je, dus kun je er eindelijk mee aan de slag! Bedenk je wel dat het waarschijnlijk niet de leukste klusjes zijn, maar dan heb je ze tenminste wel een keer gedaan. Denk aan die ene boekenkast waarvan een plank scheef hangt, die lamp die al twee maanden lang vervangen moet worden of het gasfornuis dat al sinds de oertijd niet meer is schoongemaakt. Je zult zien dat je er jezelf, maar ook je huisgenoten er enorm veel plezier mee doet!

Lekker een stukkie lopen

Als het buiten goed weer is, kan een stukje lopen geen kwaad. Maak een tochtje naar bijvoorbeeld de duinen, of ga heerlijk uitwaaien op het strand. Als je een hond hebt, gaat hij of zij graag met je mee om je gezelschap te bieden. Met lekker weer en warm water is een duik nemen ook een prima idee.

Beoefen iets wat je altijd al hebt willen doen

Heb je altijd al net zo mooi willen kunnen tekenen als die ene vriend of vriendin van je? Wil je net zo goed gitaar kunnen spelen als – pak ‘m beet – Slash? Nu is het je kans! Heb je toch niets te doen, zit je voorlopig nog wel even thuis en heb je de spullen in huis, dan is dit hét moment om je droom waar te maken en een eind te maken aan die verveling. Als je de spullen niet in huis hebt, heb je ook nog een spannend tripje naar de winkel erbij. Win-win!

Als je hulp nodig hebt, zoek dan tutorials op YouTube. Wil je leren schilderen? Bob Ross is je beste vriend. Wil je blokfluit spelen? Shiv’z Muzic Academy is de man waar je naar zoekt. En zo kun je voor elke bezigheid wel een toffe tutorial vinden.

Verveel je je nog altijd? Misschien ben je wel toe aan een nieuwe hobby!

Tell Us What You Think
4Te gek15Leuk12Serieus?3Meh...20Stom

1 Comment

  • Sjors
    Posted 15/03/2020 11:02 pm 0Likes

    “Binnen blijven: tips”… Tip2: ga naar buiten

    Ik kan er mijn vinger niet opleggen, maar iets voelt raar..

Leave a comment

[wpterms id="3193"]