Blinkende blingbling: maak je sieraden weer schoon

Sieraden geven vaak een fancy touch aan je outfit. Maar wat als je pronkstukken er niet meer zo glimmend en glanzend uitziet als toen je ze ingeslagen heb? Soms moet je gewoon even je sieraden schoonmaken. Er zijn verschillende manieren om je goud en zilver te behandelen – en wij zouden Lifehacking niet zijn als we de beste er niet voor je hebben uitgekozen. 

#1 Easy peasy gold squeezy

sieradenDit is de makkelijkste manieren om je gouden sieraden glanzend te krijgen: vul een bakje met groene of elke andere milde zeep en warm water. Borstel je tierelantijntjes voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel (gebruik deze daarna niet meer voor je tanden, is niet bevorderlijk voor je mond) en spoel hem daarna af met lauw water. Droog de sieraden daarna met een niet-pluizende doek.

#2 Shining silver

Zilveren sieraden worden vaak na een tijdje dof en zwart. Hiervoor is het handig om in bezit te zijn van een zilver-polijst doek. Dit kost iets meer tijd, maar dan heb je ook wel even wat. Door een paar minuten met de doek over de zilveren sieraden heen en weer te wrijven zal de doffe en zwarte laag verdwijnen en is ‘ie weer zo goed als nieuw.

#3 Lekker normaalsieraden

Voor sieraden zoals diamanten, robijnen, saffieren en smaragden kun je het best gewoon lekker normaal doen. Giet een glas vol met mineraalwater, laat het een nachtje staan en de stenen glimmen weer alsof je ze net gekocht hebt!

 

#5 Glassex

Gebruik vooral het schoonmaakmiddel Glassex om je diamanten of robijnen schoon te maken. Spuit een beetje op een (nieuwe) tandenborstel en wrijf het sieraad voorzichtig schoon. Doe dit niet bij koralen of parels! Deze stenen zijn te poreus hiervoor.

#6 Bake it clean

Een extra tip voor je gouden garnering is het gebruik van baking soda. Baking soda? Baking soda! Maak met 60 ml baking soda en twee eetlepels water een dikke brij en bedek je sieraden hiermee. Schenk wat azijn over de pasta en spoel daarna het sieraad af met wat water onder kraan.

Helemaal in de schoonmaak-vibe? Lees dan ook: vies ovenrooster? Zo maak je ‘m eenvoudig schoon.

Tell Us What You Think
2Te gek8Leuk0Serieus?0Meh...2Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]