Boetes voor zijn met volautomatische bibliotheek-herinneringen

Boekenliefde.nl is een nieuwe website waarop je als boekenliefhebber kunt bijhouden welke boeken je hebt gelezen en wat je ervan vond. Ook kun je bijhouden welke boeken je van plant bent om te gaan lezen of al aan het lezen bent. Als je zelf al een dergelijke administratie hebt dan kun je een snelle start maken door deze via CSV/Excel te importeren.

Vervolgens kun je boekenvriendschappen sluiten, de virtuele bibliotheek van vrienden bekijken en van elkaars beoordelingen, reviews en tips profiteren.

Automatische koppeling met de bibliotheek

Boekenliefde.nl heeft een slimme koppeling met de bibliotheek. Als je je lidmaatschapsgegevens invult dan worden boeken die je leent automatisch toegevoegd aan jouw virtuele bibliotheek. Boekenliefde.nl kan je op basis van de inleverdatum automatisch een herinnering via e-mail sturen zodat je een bibliotheekboete kunt voorkomen.

In het screenshot hieronder staan herinneringen ingesteld op “3 dagen” van tevoren en vervolgens “dagelijks indien te laat” (met de Ctrl-toets ingedrukt kun je meerdere waarden selecteren). Door de koppeling met de bibliotheek vervalt de herinnering automatisch zodra je je boeken hebt ingeleverd.

In de nabije toekomst verwacht ik weer een bibliotheek te bezoeken (twee jonge kinderen) en dan is “dagelijks indien te laat” een goed vangnet als mijn Getting Things Done systeem faalt 🙂

Zijn er al mensen die ervaringen hebben opgedaan met Boekenliefde? Ben benieuwd naar jullie reacties in de comments!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

9 Comments

 • Avatar
  Tine
  Posted 29/11/2010 8:25 am 0Likes

  Echt een fijn middel en in de waan van de dag was ik nog wel eens te laat met mijn boeken , maar door boekenliefde niet meer. Mijn twittervrienden heb ik deze tip meegegeven. Het zorgt voor een stukje slimmer werken

 • Avatar
  wendie
  Posted 21/09/2010 10:58 am 0Likes

  Ik heb het programma geprobeerd en het werkt super.
  Mijn bibliotheek stond niet in de standaardlijst maar ik heb hem toegevoegd en na 2 dagen kon ik idd alle informatie over de boeken die ik heb terug lezen en vanmorgen heb ik mijn eerste mailtje gahd over boeken die vandaag terug moeten.
  Ik heb een mailtje verspreid binnen de bibliotheek dat dit een fantastisch alternatief is totdat het bibliotheek systeem automatisch reminders gaat sturen.
  voor hetinvoeren van mijn boeken moet ik even de tijd nemen maar dat ga ik zeker doen. ik hoop dat ik dit kan koppelen aan mijn eigen website, heb ik daar ook gelijk een complete boekenlijst op staan.

 • Avatar
  Kees (boekenliefde.nl)
  Posted 15/09/2010 8:02 pm 0Likes

  Hallo. Ik ben Kees van boekenliefde.nl en wil graag even reageren.

  De aanleiding voor de herinneringsdienst was dat ik als lid van de bibliotheek (en met kinderen die ook lid zijn) graag herinneringen wilde ontvangen. Zoals Hank al schrijft sturen de meeste bibliotheken deze zelf namelijk niet. Daar zijn overigens ook andere redenen voor te bedenken.

  @Hank. Boekenliefde.nl gaat zorgvuldig met de lidmaatschapsgegevens om. Ze worden via een beveiligde verbinding verstuurd (bij de bibliotheek zelf overigens meestal niet), opgeslagen in een afgeschermde database, en zijn niet via de website te achterhalen. Voor zover ik weet zijn de mogelijkheden van een tegoed meestal beperkt, maar ieder kan z’n eigen afweging maken.

  @Conny, zo is dat. Ik zal ook mijn boeken invoeren. Mede op basis van de wensen van gebruikers zal de website de komende maanden nog sterk verbeteren.

 • Avatar
  Patrick Mackaaij
  Posted 15/09/2010 7:50 pm 0Likes

  @Hank: Ik heb boekenliefde.nl om een reactie gevraagd want zoals ik zei zit ik momenteel niet zo in de bibliotheken 🙂

  @Conny: Hoop dat het je aan goede boeken helpt, graag gedaan!

 • Avatar
  Conny
  Posted 15/09/2010 6:09 pm 0Likes

  De biebfunctie is leuk erbij maar ik vind de uitwisseling met andere boekenliefhebbers juist erg leuk! Ga nu mijn boeken invoeren(ben je nog wel even mee bezig) en hoop op reacties en boektips van de anderen.
  Bedankt dus voor je tip!

 • Avatar
  Hank II
  Posted 15/09/2010 4:22 pm 0Likes

  Het meest gebruikte automatiseringssysteem van Nederlands bibliotheken, Bicat, kan deze mailtjes al jaren verzenden. Bijvoorbeeld bibliotheek Amstelland (o.a. Amstelveen) doet dit al sinds 2002.

  Veel bibliotheken zijn hier echter huiverig voor, omdat ze bang zijn inkomsten te verliezen, jammer!

  Bij aanmelden op boekenliefde.nl wordt je gevraagd je inlognaam+pincode die je gebruikt bij je bibliotheek op te geven. Daar zie ik toch enige problemen in, bijvoorbeeld de privacy en het feit dat je daarmee kosten kunt maken.

 • Avatar
  Esger Jellema
  Posted 14/09/2010 10:21 am 0Likes

  De koppeling met de bibliotheek met waarschuwingssysteem is natuurlijk prachtig en onovertroffen maar ik gebruik Getglue.com al om mijn gelezen boeken in te waarderen… en films en series en schrijvers en acteurs en regisseurs en gadgets en nog een heleboel andere onderwerpen. Alles in 1.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: