Boodschappen 2.0!

Firefox-extensie: Via Twitter naar ZBDigitaal en uiteindelijk de bron bij Bright gevonden. Een nieuwe Firefox extensie van Nederlandse makelij die het makkelijk(er) maakt om je boodschappenlijstje digitaal te maken. Met de Grocery List Generator kun je je wekelijkse lijst met eten en drinken samenstellen en printen.
Shoppingcarts by David SifryJe kunt op recepten zoeken of direct de benodigde boodschappen aanvinken. Printen en je bent klaar! De belofte dat je hem op gangpad kunt indelen heb ik nog niet gevonden maar het is een leuk initiatief! Nu nog aan de Smulweb’s en Kookschriften van deze wereld knopen en zorgen dat Albert.nl een API krijgt. Je kunt je recepten doorzoekbaar maken, boodschappen historie binnentrekken, trends bekijken en zo automatisch je nieuwe boodschappenlijst samenstellen. Want zeg nu eerlijk, 80% van je lijst is toch elke week (bijna) hetzelfde?
En zoals Bright al terecht aangeeft, een dienst als Knotler.com maakt je lijst ook mobiel. Nog handiger. De echte lifehackers onder ons gebruiken wellicht al Backpack of Tada-lists voor hun boodschappen, maar zijn er nog andere tips en truckjes om de wekelijkse gang naar de supermarkt te vergemakkelijken? Wie mist net als ik ook een goede boodschappenlijst-standaard op de winkelwagen?
(foto: David Sifry onder CC-licentie)

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

5 Comments

 • Eddie Vandale
  Posted 01/03/2008 10:31 pm 0Likes

  Als 80% van je boodschappen wekelijks dezelfde zijn, zou voor dit gedeelte de eigen harde schijf ingeschakeld kunnen worden. Voor de 20% die overblijft gebruik je dan een klein papiertje…..toch?

 • Frank Meeuwsen
  Posted 11/10/2007 11:45 am 0Likes

  @Steven Doet me denken aan het Supermarket 2.0 filmpje van even geleden
  @Koningwoning Bedoel je met 5 november de dag dat Google hun API’s open gooit? Of iets anders?

 • koningwoning
  Posted 11/10/2007 9:23 am 0Likes

  Goeie manier tot 5 november……daarna komt er echt een makkelijkere

 • Steven Kruyswijk
  Posted 10/10/2007 2:56 pm 0Likes

  Kicken idee dit. Op mijn boodschappenlijstje staan:
  – social aggregation middels optioneel sharen van je koopgedrag;
  – online kunnen administreren van je aanschaffen, inclusief allerlei calorimetrische ongein;
  – systeem voor zinvolle/handige comments op producten, zowel naar medeklanten als producenten toe.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]