Boodschappenlijstje op de iPhone

GottaGet logo

Een boodschappenlijstje op je mobieltje, is dat niet overdreven ‘geeky’ en ‘nerdy’? Misschien wel, maar ik moet zeggen dat GottaGet voor de iPhone verdomd handig is. Zeker omdat ik voor ik dat licht zag wel opschreef op allerlei kladjes wat er op was, maar die kladjes steevast ook weer kwijtraakte of op het moment suprème vergat mee te nemen. En mijn telefoon, die vergeet ik nooit. Bovendien heb ik nu een handige checklist van boodschappen die ik regelmatig nodig heb. Oh ja, de ketchup is op!

GottaGet is een eenvoudige applicatie: je voert je boodschappen eenmalig in en kunt die daarna blijven gebruiken. Wat je moet halen vink je aan met een tikje met de vinger (‘Get it’), heb je de boodschap gehaald dan tik je op ‘Got it’. Of je wist in een keer je hele boodschappenlijst.

De applicatie biedt de mogelijkheid aantallen, eenheden (bag, box, can) en een zelf gekozen categorie toe te kennen aan elk item. Een gebruikstip: maak categorieën voor gangen of gebieden in je favoriete winkel. Nummer ze volgens de gangbare route door de winkel. (Zie ook het bericht over de boodschappenplattegrond op deze website.) Bij mijn supermarkt kom ik eerst langs de afdeling groenten en fruit. In mijn lijstje is dat dus ’01 Groenten en Fruit’. Die 01 is nodig, omdat het programma de categorieën zonder nummer op alfabetische volgorde zet.

In de praktijk werkt een boodschappenlijstje overigens zo dat ik 95% van wat ik vastleg wel onthoud. Vaak komt het er op neer dat ik alleen vlak voor de kassa nog even mijn iPhone raadpleeg. Dat scheelde me tot nu toe verschillende keren een extra ritje naar de supermarkt. Hoera!

Tot slot: GottaGet biedt ook de mogelijkheid je lijstje te mailen, bijvoorbeeld naar je partner of naar jezelf, als je toch graag een printje wilt maken.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • Robert
  Posted 19/05/2009 5:21 pm 0Likes

  Wat pas ECHT handig zou zijn is als er een app komt waarmee je de streepjescode van een verpakking kunt fotograferen en de applicatie deze via een internet database vertaalt naar een artikel en op basis daarvan een boodschappenlijstje samenstelt!

 • Mees
  Posted 24/04/2009 11:19 am 0Likes

  Ik gebruik shoppinglist van Werner Freytag op mijn iphone, superhandig. Zodra iets op is voer ik het in. Er zaten eerst nog wat dingen in die, vond ik, handiger konden. De ontwikkelaar van het programma bleek heel erg open te staan voor tips en opbouwende kritiek, want al mijn wensen zijn ondertussen verwerkt!

  – Meerdere boodschappenlijstjes mogelijk (voor bijv. verschillende winkels)
  – Geheugen voor eerder ingevoerde boodschappen
  – tabblad favorieten voor vaak ingevoerde boodschappen
  – snel werken door te dubbelklikken op een boodschap maar alles is ook handmatig in te voeren

 • Roel
  Posted 23/04/2009 12:51 pm 0Likes

  Precies wat @mroumen zegt! Beter direct noteren als het op is of zodra je er aan denkt, niet pas voordat je boodschappen gaat doen. Past ook beter in de GTD gedachte, lijkt me?

  Ik zet m’n boodschappenlijstje in EverNote, meestal gewoon via m’n desktop. Typt toch handiger dan de iPhone en is direct actueel in de winkel te raadplegen.

  Zou mooi zijn als GottaGet ook een app had voor de Mac of misschien beter nog; een webapp met sync via de cloud. Dan ben je echt altijd up-to-date, cross-platform en kun je ook je vriendin of huisgenoten boodschappen laten toevoegen aan je lijstje. GroceriesKillerApp, zouden ze dat dan kunnen noemen 😉

 • riekus
  Posted 22/04/2009 5:41 pm 0Likes

  mijn boodschappen gaan ouderwets op een bord in de keuken (de ‘huiswiki’ – waar medebewoners ook aan schrijven). Als ik merk dat iets op is, schrijf ik het erop. Ga ik boodschappen doen, dan maak ik een foto met mijn mobiel en weet ik wat er nodig is. Bij thuiskomst het bord afvegen en klaar 🙂 Ik heb dan ook geen iphone

 • Matthijs Roumen
  Posted 22/04/2009 5:36 pm 0Likes

  Mijn boodschappen voer ik in in Things op het moment dat het thuis op is en niet net voordat ik ga shoppen. Zo kom ik er s avonds in de supermarkt nog achter dat ik s ochtends de suiker miste bijvoorbeeld. Of dat ik de dag ervoor erachter kwam dat de wasverzachter op was. Ook makkelijk af te vinken in Things.

 • Verbal_Kint
  Posted 22/04/2009 5:22 pm 0Likes

  Ik gebruik zelf shopshop, vind ik er iets minimalistischer uitzien –> meer boodschappen op het scherm..

Leave a comment

[wpterms id="3193"]