Bookmooch ruimt je boekenkast op

LibraryIk kwam afgelopen weekend het Bookmooch initiatief op internet tegen en kan jullie dit niet onthouden.

 • Staat je boekenkast vol en wil je wel wat boeken kwijt maar krijg je het niet over je hart om ze weg te gooien en ken je niemand anders die interesse heeft ?
 • Weigert de lokale kringloop boeken ?
 • Wil je geregeld, goedkoop nieuw leesvoer en vind je het niet erg als de boeken tweedehands zijn ?
 • Of ben je op zoek naar dat speciale boek dat niet meer te krijgen is?

Bij Bookmooch registreer je de boeken die je kwijt wilt en andere geregistreerden kunnen die dan ‘moochen’ (is zoiets als claimen). Als een boek gemooched is, stuur je het op en betaal je de verzendkosten.

Daarnaast kan je uiteraard zelf boeken ‘moochen’ – die je dan dus gratis toegestuurd krijgt – en je kan zelfs een wensenlijstje bijhouden van boeken die je zoekt zodat je bericht krijgt zodra deze beschikbaar komen.

Het systeem werkt op basis van een puntensysteem. (Deel-)Punten krijg je voor het aanmelden van boeken en het versturen van boeken. Als je boeken mooched’ gaan er weer punten vanaf.

En mocht je wel willen opruimen, maar geen nieuwe boeken willen: je kan je punten ook weggeven aan een aantal goede doelen die ze dan weer voor boeken kunnen inruilen!

De Nederlandse deelname is nog wat beperkt, maar het is ook nog een vrij onbekend initiatief. Overigens hoeft dat geen belemmering te zijn, want boeken worden – afhankelijk van de voorkeuren van de ‘gever’ – ook internationaal verstuurd.

(foto: Stewart)

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

9 Comments

 • モンクレール
  Posted 10/01/2013 6:47 am 0Likes

  I like what you guys are up too. Such clever work and exposure!
  Keep up the terrific works guys I’ve added you guys to blogroll.

 • Laura
  Posted 05/05/2008 4:50 pm 0Likes

  Of readersunited.com … heeft intussen iets meer Nederlanders … werkt hetzelfde: geen slechte ervaringen

 • Angela
  Posted 03/05/2008 10:53 pm 0Likes

  Leuke tip. Ik heb Bookmooch uitgeprobeerd en ben gelijk twee boeken kwijt. Bij Bol.com willen de verkopen namelijk niet zo lukken en kun je geen Engelstalige boeken verkopen. Dus dit is wel een sympathieke oplossing.

 • Nanda
  Posted 03/05/2008 11:31 am 0Likes

  Voor de CD’s en DVD’s heb je het m.i. goed functionerende wwwmailadisc.nl (ook o.b.v. ruil) en boeken raak je makkelijk kwijt via de tweedehandssectie op Bol.com. Weliswaar niet o.b.v. ruil maar het ruimt wel heel fijn op!

 • Erik Stronks
  Posted 02/05/2008 8:41 pm 0Likes

  Met bookcrossing heb ik slechte ervaringen. Vaak hoor ik niets meer van een boek, en om een boek te vinden dat ik zelf ook echt wil lezen… dat kost pas veel moeite.

  Ik heb vanmiddag een accountje gemaakt, 5 boeken ingeschreven, en kreeg meteen een mooch verzoek. Met de verdiende punten heb ik meteen zelf een boek gemooched. Ik ben fan!

  Maar ja, op dit moment slechts 62 nederlanders, da’s niet veel http://bookmooch.com/m/country_people/NL

  Wellicht kunnen we een kleine community starten?

 • Roel Willems
  Posted 02/05/2008 2:33 pm 0Likes

  @ J. Je opmerking over de toegestane codering is genoteerd!

 • J.
  Posted 02/05/2008 1:50 pm 0Likes

  Ik heb een tijdje gebookmooch-d, maar ben afgehaakt, enerzijds omdat inderdaad NL deelname erg beperkt is, en anderzijds omdat boeken internationaal versturen toch vrij veel “gedoe” is – en de porti wordt een stuk hoger, wat afbreuk doet aan het principe.
  Als je actief deelneemt gaat er bovendien vrij veel tijd inzitten, je moet toch wel een paar keer in de week inloggen.
  Jammer, want ik vind het een waanzinnig goed initiatief. Het integreert bovendien keurig met Library Thing.

  (Benieuwd of html toegestaan is in deze comments. Misschien handig om onder deze comments box een regeltje op te nemen met toegestane codering?)

 • Anja
  Posted 02/05/2008 11:06 am 0Likes

  http://www.bookcrossing.com is net anders, maar het is ook wel een ideale manier om van je boeken af te komen, een leuke Nederlandse community (kijk maar op het Dutch forum)

Leave a comment

[wpterms id="3193"]