Bracket-app: wanneer heb ik vrij

iconMet de iOS-app Bracket (€ 0,89) is er een minimalistisch vormgegeven agenda-app die je afspraken laat zien maar nog duidelijker: laat zien wanneer je vrij bent. De afspraken worden in een timeline weergegeven, waarbij de vrije ruimte tussen haakjes aangegeven is. Door op die vrije ruimte te klikken, kun je snel een afspraak maken die in elk geval nooit overlapt met een andere afspraak.

De “normale” agenda legt de nadruk op afspraken en bezette ruimte. Soms is het een bladzijde, alsof het een papieren agenda was, soms een rijtje afspraken maar zelden is de ruimte tussen de afspraken zo nadrukkelijk in kaart gebracht.

Bracket is vooral handig voor de agenda gebruikers die houden van het heldere, lichte design. De weergave van afspraken in een time line met markering van data maakt scrollen door dagen makkelijk. Onderaan het scherm staan de dagen van de week, zodat je kan scrollen door de week. Daarbij is de agenda minder geschikt voor degenen die vooral weekoverzicht willen houden.

free time

Door een afspraak te maken door te tikken op het plusje weet je zeker dat je nooit over een bestaande afspraak heen plant.

Uiteraard zijn er diverse agenda’s met heel diverse functies (bijvoorbeeld de vrije tekst-invoer van Calendars 5) en design, waardoor het plezierig is als een ontwerper een keuze maakt. Iets voor jou of juist niet?

 

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]