Cleartechnology – Duurzaam met bier, energie en lasers (adv.)

Hoe leuk is duurzaam? Volgens het nieuwe platform Cleartechnology héél leuk! Dit nieuwe platform volgt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. ClearTechnology deelt groene tips & tricks en kennis over duurzame trends en mobiliteit. Naast het blog is er eveneens een forum waar bezoekers met elkaar van gedachten kunnen wisselen en tips kunnen vinden. De meest opvallende blogposts van de afgelopen tijd? Nieuwe bierflesjes, energie delen en een laser-satelliet…


Deze blogpost is gesponsord.

Hamsterbier?

Bierflesjes van hamsterkooivulling. Je gelooft het niet. Maar het kan. Bierbrouwer Carlsberg werkt aan een nieuw soort bierflesje. Maar dan niet van glas en ook niet van plastic. De nieuwe flesjes worden gemaakt van houtvezel, een soort zaagsel. Inderdaad, hetzelfde spul dat je vroeger in het hok van je hamster strooide. Nadeel: proosten met het flesje geeft geen typisch klink-geluid…maar ach.

Energie delen met de buren

Met de zonnepanelen op je dak kun je je huis voorzien van stroom. Of je laadt er je elektrische auto mee op. Maar als je ’s avonds nog energie in de batterij van je auto hebt zitten, kun je deze net zo goed weer gebruiken om je huis van stroom te voorzien. In de wijk Lombok in Utrecht is in maart een soortgelijk energieopslagsysteem in gebruik genomen door 200 huishoudens. Bij het proefdraaien bleek dat het eigen gebruik van zonne-energie in de wijk toe nam tot 87 procent. Dit zogenaamde Vehicle2Grid (V2G) opslagsysteem is het eerste in zijn soort in Europa.

Een satelliet met lasers

Het klinkt als Dr Evil die een plot heeft om de wereld te vernietigen. Satellieten met gigantische lasers die opgewekte energie naar aarde sturen. Mitsubishi Heavy Industries voerde recent samen met Japan Space Systems een experiment uit. Via elektromagnetische golven lieten ze 500 meter verderop een lamp branden. Compleet draadloos! 500 meter klinkt misschien niet zo ver, maar het betekent het wel dat de techniek werkt en dat geeft de onderzoekers reden om verder te onderzoeken.

Meer weten over de ontwikkelingen op gebied van mobiliteit, duurzaamheid & technologie, kijk dan op ClearTechnology.nl voor inspirerende voorbeelden en praat mee op het forum hoe je zelf een duurzame bijdrage kunt leveren.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[wpterms id="3193"]