Crowdsource je Dagelijkse Inspiratie via je iPhone

Kun je inspiratie crowdsourcen? En kan deze sociale interactie verschil maken in je dagelijks leven? Enkele weken geleden lanceerden we op soChicken onze eigen iPhone app, en enkele minuten later kwam de inspiratie al binnen gerold. En wat bleek? Geen toiletbezoek zou ooit nog hetzelfde zijn.

De magie van sociale inspiratie

Het heeft iets moois om contact te maken met anderen op een hele nieuwe manier. Bij het bouwen van onze iPhone app wilden we iets speciaals doen, naast het weergeven van artikelen. We wilden de gebruikers verrassen met iets simpels, om ze zo een reden te geven de app dagelijks te openen.

Deze verrassing werd het Dagboek. Een plek waar je iedere dag een vraag krijgt gepresenteerd die je even aan het denken zet. Wanneer je ervoor kiest om antwoord te geven op deze vraag, wordt je antwoord anoniem gedeeld met een paar duizend mede-app gebruikers.

Maar wat maakt het dagboek nu zo bijzonder? Bij iedere vraag heb je ook toegang tot de antwoorden die andere gebruikers hebben opgeslagen.

Authentieke inspiratie in je telefoon

soChicken iPhone AppJe krijgt toegang tot honderden antwoorden van echte mensen. Echte mensen die in slechts 140 tekens de leukste, mooiste, grappigste, meest ontroerende en meest belachelijke antwoorden geven op de vraag van de dag.

Toen we de app ontwikkelden hadden we geen flauw idee hoe het dagboek uit zou pakken. Het is maar de vraag of onze gebruikers gebruik gaan maken van zo’n functie. Nu blijkt dat het Dagboek voor de meeste gebruikers al de favoriete plek in de app is.

Open de app wanneer je bijvoorbeeld even op het toilet zit, en je hebt al snel een glimlach op je gezicht. Je ziet dat andere mensen kampen met dezelfde problemen als jij, je beseft al snel dat je leven eigenlijk best leuk is en dat  je je niet zo druk hoeft te maken. Je voelt je al snel onderdeel van een anonieme groep mensen die net als jij hun best doen om wat van hun leven te maken. En deze groep mensen leeft in je iPhone, altijd bij de hand wanneer je wat inspiratie kunt gebruiken!

Neem een kijkje in de app

Als je ook een kijkje wilt nemen, of deel wilt nemen aan deze crowdsource dan wil ik je uitnodigen om onze app te installeren. Hij is gratis, en we staan open voor jullie suggesties.

Download de app hier…
Of download de soChicken app via de App Store

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Ruud Vermeij
  Posted 09/08/2011 1:21 pm 0Likes

  Heb vakantie, maar door omstandigheden gaan we dit jaar niet weg. Ach. Tijd voor klusjes. Gewone en bijzondere. Eindelijk een blog begonnen met fotocolumns: http://www.biedtzichaanfotocolumnist.wordpress.com Daarnaast is vanochtend het kapotte scharnier van de keukenkoelkast eindelijk door een beroepsklusser vervangen. Was er zelf aan begonnen, maar bleek te moeilijk voor amateur. Geinspiereerd door koelkastman nu bezig diepvries te ontdooien. En zo kwam ik uit bij Anja en bij lifehacking, en GTD, en heb ik soChicken gedownload. Ja, toiletbezoek kun je op meerdere manieren invullen, maar dooitijd ook (pannetjes kokend water in vriezer zijn nu hard aan het werk). Ga nu ff kijken naar soChicken. Lees ff mijn eerste post op mijn blog en vergeet niet een reactie achter te laten. Abonneren zou helemaal fantastisch zijn. Groeten.

 • Sypie
  Posted 02/05/2011 11:43 am 0Likes

  Jelle, als ondernemer en lifehacker zul je het toch met mij eens moeten zijn dat tijd op het toilet de meest nutteloze tijd is die je maar kunt bedenken. Je gaat er heen om je dingetje te doen en daarna is het een kwestie van zo snel mogelijk weer verder te gaan met zaken die er wel toe doen.

  Voor een toiletbezoek langer blijven zitten is net zoiets als achter je collega aanlopen, die koffie gaat halen, om zelf ook een bakje koffie te halen. Je collega heeft 2 handen en dus kan die net zo goed een bakkie voor jou meenemen. Kun jij ondertussen verder gaan met zaken die er wel toe doen.

  • Jelle Hermus
   Posted 02/05/2011 11:53 am 0Likes

   Het hangt er vanaf, als je een grote boodschap moet doen heb je toch een paar minuten te doden. En in plaats van voor zich uit kijken, pakken veel mensen op zo’n moment hun mobieltje erbij. Je blijft dus niet perse langer zitten dan nodig is, je vult gewoon de tijd met het lezen van een artikeltje.

   Overigens heb ik persoonlijk niet zo’n haast in het leven. Ik grijp liever de gelegenheid om even te kletsen met die collega, en gezellig samen te genieten van een kop koffie. Zolang mijn doelen voor de dag maar af komen heb ik geen reden om rond te rennen (ik richt me liever op effectiviteit dan op efficiëntie). En zo is het ook met de app, tijd op het toilet is wat mij betreft namelijk niet meer ‘de meest nutteloze tijd die je maar kunt bedenken’ als je tijdens je toiletbezoek een interessant inzicht kunt opdoen dat een positieve invloed op je leven heeft. 😉

Leave a comment

[wpterms id="3193"]