Dagelijks clusteren?

Een van de pricipes van Getting Things Done is het clusteren van taken: gelijke taken, zoals diverse telefoontjes, in één blok afhandelen. Dit scheelt schakelen tussen taken zoals mailen, telefoneren en schrijven. Clusteren per dag is echter ook mogelijk. Is het wat voor jou?

Onbewust doe je het misschien al: bijvoorbeeld en dag inruimen voor afspraken buitenshuis. LJ Earnest, oprichter van Simple Productivity Blog, kwam met het idee om dit verder door te trekken. Volgens Earnest zit je door deze indeling in dezelfde ‘mode’, waardoor je productiever bent.Het klinkt erg aantrekkelijk, en het is wellicht het proberen waard.
Het voorbeeld dat Earnest geeft is: maandag is voor technisch onderhoud, dinsdag is voor leren en lezen, woensdag is voor creativiteit, donderdag is voor het huishouden, zaterdag is voor het inhalen van achterstanden en zondag is voor planning, ontspanning en géén techniek.

Voor niet iedereen zal dit haalbaar zijn, maar het is het proberen waard: zoals in Neem de Tijd beschreven, worden mensen ongelukkig van het uitvoeren van veel taken tegelijk doen en constant veel projecten aan het hoofd hebben. Met het per dag clusteren, haal je deze stressfactoren weg. Is dat niet haalbaar? Per halve dag clusteren kan natuurlijk ook.

Proberen? Vergeet bij het plannen van de clusters niet om tijd te plannen voor onverwachte tussenkomsten!

 

Wat vind je van deze hack?
1Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]