SEXFRET DATELEXICON: Wazige dating-woorden uitgelegd!

De wondere wereld van daten. Soms is het prachtig en soms is het ook gewoon een ranzige puinhoop. Is jou wel eens iets geks overkomen tijdens het chatten of daten, maar weet je niet welk label je hierop moet plakken? Check dan even de enige echte SEXFRET DATELEXICON!

Cockfishing

Die breedhoeklens op je smartphone kan dingen een stuk groter doen lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Daar kun je natuurlijk leuke artistieke plaatjes mee maken. Of je gebruikt hem om je penis groter te laten lijken. Wat jij wil. Maar als je dat laatste doet (of nog erger, het hebt meegemaakt), spreken we van cockfishing. Iemand schept hier dus valse verwachtingen met dickpics. Ja. Dat gebeurt…

Catfishing

Dit is de term waar ‘cockfishing’ op gebaseerd is. Wat dit betekent is dat je je online als iemand anders voordoet. Dit kan, zeker bij het daten, voor heel veel verwarring en teleurstelling zorgen.

Casperen

Als jij nu aan Casper het vriendelijke spookje zit te denken, dan zit je goed. Casperen is namelijk ‘ghosten’ maar dan mét vriendelijke uitleg over waarom je alle communicatie verbreekt. Casperen is dus wel zo netjes. Ghosten is het zonder uitleg alle communicatie verbreken en nergens meer op reageren. Een andere term die hieraan gerelateerd is, is submarineing. Dat betekent dat je na een tijdje ghosten weer uit het niets (als een onderzeeër dus) opduikt en doet alsof er niets gebeurd is.

Gatsbying

Dit is onze favoriete term! Gatsbying betekent dat je foto’s of filmpjes van jezelf online post, puur en alleen zodat degene die je op het oog hebt deze ziet. Het is zeg maar de online variant van een huis aan de overkant van je lovers huis kopen, puur om hem of haar in de gaten te houden.

Orbiting

Dit had net zo goed hoovering kunnen heten. Hierbij bekijk je de insta-story van je ex elke dag, post je op diens Facebook en zorg je eigenlijk dat je altijd virtueel gezien in de buurt bent. Ook al hebben jullie niet langer een relatie. En ja, dat is best een beetje creepy…

Paperclippen

Hier maken veel mensen zich (onbewust) schuldig aan. Paperclippen is wanneer je af en toe weer de kop opsteekt om iemand aan jouw bestaan te herinneren. Denk aan een reactie geven op een insta-story of op een radom moment ‘hey’ appen. Hierdoor krijgt de ander nooit de kans om compleet over de breuk heen te raken.

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]