De 11 valkuilen van opvoeding voor ouders

Kinderen leren vanaf jonge leeftijd al veel normen en waarden door het gedrag van hun omgeving te kopiëren. Een kind kan dus al snel bepaalde gedragseigenschappen ontwikkelen door invloed van de directe omgeving. Benieuwd wat een kind zoal kan ontwikkelen en welke invloed de omgeving hierop heeft? Volgens CureJoy zijn er 11 valkuilen die negatieve gevolgen hebben voor het kinderen en hun gedrag. Wat vinden jullie van deze ‘lessen’ van CureJoy? Lees ook: Zo krijg je kinderen aan de groente.

‘Bad Parenting’?

valkuilen-ouders

Wat vind jij van deze uitspraken? Zijn ze leerzaam, tegenstrijdig, handig of pure onzin? Deel je ervaring in de reacties!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

 • richard
  Posted 28/10/2016 9:02 am 0Likes

  Ik wou dat mensen hun misdragende kinderen eens een keer in het openbaar corrigeerde!

  Aan de andere kant, ik snap het punt wel. Ik zou eerder zeggen: Zet je kinderen niet te kakken in de groep. Als het lukt, corrigeer ze dan zonder dat de groep eromheen dat door heeft. Minder beschamend voor het kind.

  • Isabeau Engelaar
   Posted 28/10/2016 11:23 am 0Likes

   Bedankt voor je reactie Richard,

   Precies, je kan het kind beter even apart nemen en op een rustige toon corrigeren. Zo valt het de groep waarschijnlijk ook niet op.

   • Erik-Jan
    Posted 30/10/2016 11:26 am 0Likes

    Mee eens, als het mogelijk is. Als een kind zich in het openbaar misdraagt zal je er soms niet aan ontkomen dat je in het opembaar moet corrigeren.

    • Isabeau Engelaar
     Posted 31/10/2016 8:41 am 0Likes

     Dat denk ik inderdaad ook. Per situatie en per kind moet je een gepaste oplossing proberen te vinden.

     • Monica
      Posted 14/11/2017 9:53 am 0Likes

      @Isabeau
      Ik heb zelf gemerkt in mijn eigen opvoeding, wat ook helpt, is een afstemming proberen te vinden in hoe je thuis je kind benadert en hoe ze dit op de basisschool doen. Al ze daar enorm streng zijn, dan thuis de teugels laten vieren. Vaak is dit wel echter niet zo en moet je thuis juist de regels afdwingen..

Leave a comment

[wpterms id="3193"]