Whatsapp tips en tricks die je nog niet wist

Wapp, ‘n appje of ‘n whatsappie, tegenwoordig is het niet meer uit ons vocabulaire weg te denken. Ondanks dat we allemaal begonnen met de SMS is nu Whatsapp de meest gebruikte app om te communiceren. Berichtjes versturen via Whatsapp zijn gratis en daar houden wij Hollanders van toch! Maar de app heeft meer in petto voor ons dan alleen het gratis communiceren met je matties.

 

Locatie delen whatsapp

Om je vrienden te laten weten waar je bent (of juist om te controleren waar zij zijn) beschik je met Whatsapp over de optie om je locatie te delen. Maar je locatie delen is niet alleen om als een spion andere te controleren, je kan de extra optie ook gebruiken om je auto terug te vinden. Jawel je hoort het goed, je auto (of fiets) terug vinden via je Whatsapplocatie! Want om nou die mega lange zoektochten op de parkeerplaats in de toekomst achterwegen te laten kan je via Whatsapp je locatie delen om zo je voertuig terug te vinden.

 

Sneller dan het licht antwoorden

Je wilt natuurlijk niet altijd hard to get spelen, om juist zo snel mogelijk te antwoorden beschikt whatsapp over de optie om meteen te antwoorden als het berichtje van jouw lover, baas of moeder (dan raden wij deze knop helemaal aan!) in je beeldscherm op popt. Bij de Android gebruikers bevindt deze knop zich direct onder het bericht. De IPhone gebruikers moeten even het bericht ingedrukt houden zodat het toetsenbord om te reageren in beeld komt.

 

Wappie op je lappie

Om de communicatie nog makkelijker en sneller te maken is ‘Whatsapp Web’ in de wereld geroepen. Met deze toevoeging van de app is het ook mogelijk om via de computer berichtjes te versturen en te ontvangen. Dit is extra handig omdat je dan minder snel afgeleid kan worden van de andere apps die op je telefoon actief zijn.

 

Bericht weer ongelezen maken

‘If we could turn back time…’ Yes we can! Heb je een berichtje aangeklikt maar op dat moment geen tijd om te reageren? Dan is er een oplossing. Dankzij de optie om het gelezen berichtje weer ongelezen te maken, krijg je weer opnieuw de melding dat je een berichtje ontvangt en weet de verstuurder niet dat je het al gelezen heb. Dit is vooral top als je erg nieuwsgierig was naar het berichtje van je crush maar misschien tóch iets langer had moeten wachten.

 

Whatsappen zonder te typen

Zit je in de auto en wil je liever niet dat er ongelukken gebeuren tijdens het gebruiken van Whatsapp? Gebruik dan de optie om berichten in de spreken. Dit kan met het knopje rechts bovenaan je toetsenbord. Als je die ingedrukt houdt, je bericht inspreekt en daarna loslaat word de memo vanzelf naar de gewenste persoon gestuurd. Dit is ook heel handig voor als je op de fiets zit en de boete van 240 doekoes wilt vermijden. Aanrader!

 

Woorden vet, cursief of doorgehaald maken

Whatsapp is en blijft natuurlijk een beetje oppervlakkig maar om nou toch wat meer emotie in de berichtjes te kunnen stoppen is er ook een optie om de woorden vet, cursief of doorgehaald te maken. Dit geeft toch net wat meer gevoel (voor zover dat kan) in je verstuurde berichtje. Je doet dit door de volgende leestekens toe te voegen:

Vet maak je door een sterretje voor en achter woord of tekstdeel te tikken: vetgedrukt

Cursief krijg je door hetzelfde te doen met een lage streep: cursief

krijg je met Spaanse kringeltjes: ~doorstrepen~

Media niet automatisch opslaan

Wat is het fijn hé om lekker dat ene gekke filmpje te delen of die schattige babyfoto met die dikke wangetjes, toch is je telefoon daar niet altijd even blij mee. Vooral filmpjes neemt heel wat opslagruimte in beslag. Om tijd te besparen en niet al die filmpjes één voor één te hoeven verwijderen maakt Whatsapp het je makkelijk. Schakel uit dat je telefoon alle foto’s, video’s en documenten automatisch opslaat. Zo kun je zelf kiezen welke je wel of niet op je telefoon wilt hebben.

 

Afspraken maken via chat

Om dit jaar nou extra duidelijk en gestructureerd te werk te gaan raden wij aan om afspraken die in de chat gemaakt worden meteen in de agenda te plaatsen. Dit is een makkelijke maar een massive mogelijkheid. Als je een datum stuurt of ontvangt in de chat ontstaat er direct een blauw streepje onder de data. Wanneer je hierop klikt verschijnt de datum in je agenda en heb je de mogelijkheid om hem op te slaan. A pleasure for the lazy ones!

whatsappKeep it private, zelfs in whatsapp groepsgesprekken

Word jij vaak in groepsgesprekken gestopt (ook tegen je wil in) en kom je daardoor vaak in aanmerking met onbekende mensen terwijl je liever anoniem wil blijven? Whatsapp got your back! Hiervoor ga je naar ‘account’ daarna naar ‘privacy’ en voor je het weet is je laatst gezien, profielfoto en je status weer alles behalve bekend.

 

 

Groepsapp op Whatsapp 

Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Waarschijnlijk is deze hack al vrij bekend alleen willen wij het toch met jullie delen. Bericht typen, kopiëren, ander contactpersoon opzoeken, plakken, versturen. Het is allang verleden tijd! Je klikt op het plusje, bedenkt de beste naam ooit, gooit wat van je beste vriendjes erin en huppakee voor je het weet ben jij de trendsetter en is het communiceren tussen je vriendengroep makkelijker dan ooit! Wie het eerst komt wie het eerst maalt want diegene die de chat opzet is de beheerder en kan als enige mensen toevoegen of verwijderen. Dat is wat je wil in het leven toch?

 

Is de groep zo’n groot succes dat er uren lang GIFjes en stickers in gestuurd worden dat jij er helemaal dizzy van wordt? Dan is er een dempknop, deze bevindt zich onderaan de chat informatie. Super voor als je de groep niet wilt verlaten maar ook niet (voor de vrouwen) alle vrouwelijke roddels of (voor de mannen) roddels OVER de vrouwen hoeft te weten.

 

Verzendlijsten 

Is al dat gepraat in de grote groepen toch niks voor jou en deel je liever een eenmalig bericht met meerdere mensen is het een idee om een verzendlijst aan te maken. Je typt dat 1 bericht die voor meerdere mensen bedoelt is, zonder dat meerdere mensen het volgende gesprek zien. Het word 1 op 1 gestuurd met als voordeel dat je de individuele reacties op je bericht privé kunt houden.

 

Een eind aan de blauwe vinkjes

Eindelijk! Eindelijk is het onbekend blijven wanneer je iets leest weer terug gekomen. Tuurlijk is het fijn om te weten of je baas het berichtje wat je gestuurd hebt gelezen heeft maar daar kom je vanzelf ook wel achter (goed of slecht…). Vervelender is het als je een one night stand aan het negeren bent en daardoor ook de kans loopt om het berichtje van je echte crush te missen… Damn! Voor zowel iOS als Android is het mogelijk om de blauwe vinkjes uit te zetten. Je vindt dit onder het kopje ‘leesbewijzen’.

 

Whatsapp berichten back-uppen

Voor de echte savers onder ons is het natuurlijk belangrijk dat je alle gesprekken kan teruglezen. Maar dan ook echte alle. Van de leuke gesprekken met je oude vriendinnen tot de boze appjes tijdens een ruzie met je ex. Als jij daar blij van word is er een optie om van al je verstuurde en ontvangen berichten via Whatsapp een back-up te maken. Boze berichten van je ex kun je naar onze mening beter achterwegen laten maar ben je bijvoorbeeld actief op Whatsapp voor je werk dan is het erg handig om je oude berichten op je nieuwe smartphone te kunnen lezen. Als je een IPhone heb gaat dit automatisch via iCloud maar voor de Android gebruikers is het handig om dit even aan te zetten bij ‘menu’ en ‘back-up’.

 

Snelkoppeling gesprekken

Dit is een van de beste opties die mogelijk zijn op Whatsapp. Het is makkelijk, snel en efficiënt. Je kunt een snelkoppeling maken van de persoon met wie je veel contact hebt (of juist weinig, het is maar net waarvoor je de snelkoppeling wilt gebruiken). Als je een contact op je startscherm wilt plaatsen is het de bedoeling om het gesprek zolang ingedrukt te houden dat er opties verschijnen waaronder ‘snelkoppeling maken’. Dit is ook mogelijk bij groepsgesprekken.

Gesprekken archiveren

Om jouw chatlijst wat overzichtelijker (à la voornemens 2020) te maken kun je gesprekken verwijderen. Dit is in het geval van belangrijke gesprekken nogal onhandig, daarom is er ook een optie archiveren. Hierdoor bevinden de chats zich niet meer in je recente chatlijst maar onder een eigen kopje ‘gearchiveerd’ helemaal onderaan. Dit kun je doen door een recent gesprek ingedrukt te houden en op het knopje ‘archiveren’ te klikken.

whatsapp

 

Videochatten via Whatsapp

 

Ben jij eerder visueel ingesteld, is het bericht dat je over wilt brengen te lang of wil jij de reactie van de ander zien? Dan is er ook de optie om te videochatten op Whatsapp. Dit is geheel gratis (we zijn natuurlijk niet anders gewend van Whatsapp). Vooral handig wanneer je tijdens een school- of werkbespreking ook dingen moet laten zien om over te vergaderen.

Wil je net zo goed op de hoogte zijn van de functies van Instagram? Check dan snel de 10 Instagram-trucs die je moet kennen!

Wat vind je van deze hack?
12Te gek18Leuk3Serieus?3Meh...7Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

0 Comment

 • Peter Olsthoorn
  Posted 08/02/2019 3:17 pm 0Likes

  Er is een nieuwe instelling dat je maar slechts 5 personen een berichtje kan door sturen.
  Ik heb gelezen dat dit nieuw beleid van Whatsapp is i.v.m. problemen in het buitenland waar het om honderden zou gaan.
  Maar wij hadden 20 en dat zou ik toch graag weer kunnen gebruiken hoe stel ik dat in?

 • Lyn
  Posted 24/04/2018 7:29 pm 0Likes

  Vraagje
  Kun je bij een groep app ook het rode balletje met het aantal berichtje verbergen?
  Na een dag staat de stand soms op 118 ?

 • ilona piris
  Posted 05/02/2018 3:40 pm 0Likes

  heel veel info inderdaad, maar nu het volgende:

  op een iphone: whats app, ( ik wist niet hoe door te sturen-> nu wel) maar als je links benden op de + drukt in een bestaande chat, dan heb je meerdere keuzes. eentje is: contacten.. nu goed dacht dus : contact om naar dor te sturen. tik op iemands contact, en nu hangt die iemand onder die chat..

  ik kan geen optie vinden om dat ongedaan te maken. ook in het contact zelf zie ik die persoon er onder hangen en als ik op> gebeurt er niet wat ik verwacht, wat nu..

 • John
  Posted 17/11/2017 7:41 pm 0Likes

  Leuke tips… Maarrrr vraagje…
  Als in een groepsapp bijv 10 personen hebben gereageerd op een vraag. Kun je dan ook alleen één persoon een reply op zn antwoord geven zonder dat dit in de groepsapp verschijnt…?

 • Bram breebaart
  Posted 20/09/2017 2:44 pm 0Likes

  De twee vinkje van de ontvanger blijven grijs maar het is wel gelezen. Wat staat er uit op dat toestel?

 • Johannes
  Posted 09/07/2017 2:41 pm 0Likes

  Hoi!

  Interessante tips, hoor! Ik heb een nieuw contact (06-nummer) en wil een Whatsapp naar die persoon sturen, een klein filmpje in dit geval. Wij hebben nooit eerder Whatsapp contact gehad en die persoon staat dus ook niet bij mijn chats. Het 06-nummer heb ik nu in mijn telefoonlijst geplaatst als nieuw contact en ik krijg het camara-whatsapp icoontje te zien. Maar ik wil die persoon helemaal niet spreken en ook niet via video chat of zo. Ik wil gewoon – zoals voorheen mogelijk was via Whatsapp – een berichtje sturen met een filmpje erbij. Hoe pak ik dat nu aan? Waar is het ‘oude’ vertrouwde Whatsapp icoontje gebleven?

 • Jan
  Posted 30/04/2017 9:22 pm 0Likes

  Kan je ook een groep uitzetten zonder deze te verlaten?
  Wordt in de familie groep niet goed van de baby en kinder foto’s de hele dag.

 • Nick
  Posted 17/04/2017 5:59 pm 0Likes

  Hallo allemaal, vraagje; hoe kan ik de profielfoto van een contact compleet onzichtbaar maken in Whatsapp? Ik moet in contact blijven met deze persoon, maar ik heb alleen weinig behoefte om de idiote profielfoto’s van deze persoon steeds weer te moeten zien.

 • Gerard
  Posted 17/04/2017 1:20 pm 0Likes

  Wat mij beweegt? mijn Ducati Multistrada.

 • Jack
  Posted 15/04/2017 10:57 pm 0Likes

  Ik zou graag willen weten hoe je een contactpersoon kan verbergen in WhatsApp?

 • iemand
  Posted 10/04/2017 6:33 pm 0Likes

  met iphone kan je ook pratend typen

 • Marit
  Posted 29/03/2017 11:16 pm 0Likes

  Hoi!
  Vraagje, ik zit in een groeps-app waar ik uit beleefdheid vorm niet uit kan stappen, alhoewel ik niets liever zou willen. Ik heb de meldingen al uit gezet, maar de berichten blijven binnenstromen en ik kan het dan niet laten om toch even te kijken wat ze allemaal voor onzinnigs hebben te melden. Kortom een lastige kwestie.. Is er een mogelijkheid om een gesprek/groep in Whats-app volledig onzichtbaar te maken? Of dat ik eruit kan stappen zonder dat mijn naam uit de app verdwijnt waardoor niemand door heeft dat ik echt verdwenen ben?
  Ik hoor het graag!

  • Strandjanet
   Posted 17/04/2017 1:22 pm 0Likes

   Stap er gewoon uit. Uit beleefdheid dingen doen die je regen de borst stuiten moet je zo snel mogelijk uit je leven bannen. Geeft rust en meer tijd voor jezelf.

 • Peter
  Posted 29/03/2017 8:27 am 0Likes

  Hai, op de iPhone kan je een bericht laten schrijven via Siri…

 • Guy Vanbaeden
  Posted 09/03/2017 9:40 pm 0Likes

  Hoe kan je gemakkelijk terug naar je eerste berichten met iemand gaan, zonder een uur te moeten scrollen ?

 • Bellefleur1
  Posted 03/03/2017 11:38 pm 0Likes

  Hallo Rijn,
  Bedankt voor de goede tips mbt blauwe vinkjes. Het viel mij op dat bij enkele berichten waarbij ik de info knop indruk alleen gelezen en 2 blauwe vinkjes staan maar geen tijd. Bij enkele andere berichten staat er wél gelezen maar geen tijdsaanduiding. Ik heb zelf het gevoel dat de berichten waar geen tijd bij staat eigenlijk helemaal niet gelezen zijn. Kan dit kloppën? Ik weet nog dat bij de berichten die ik stuurde en de persoon en ik allebei online waren er als je op de info knop drukt wél een tijd bijstaat. Zou het kunnen dat het zo is dat het bericht zonder tijdsaanduiding en na dat ik offline ging helemaal NIET gelezen is?

 • Roan
  Posted 13/02/2017 4:58 pm 0Likes

  Kunnen jullie me helpen? Ik kan wel berichten versturen met Whatsapp. Deze komen ook aan bij ontvanger. Als de ontvanger een bericht terugstuurt staat deze niet in mijn Whatsapp. Ik krijg wel een melding dat er een bericht ontvangen is.
  Wat moet ik doen om dit probleem op te lossen?
  Gezien mijn veelvuldig Whatsapp gebruik wil ik mijn berichten en contacten niet verliezen. Daarom wil ik Whatsapp niet opnieuw installeren.
  Bovendien heb ik ook Whatsapp berichten gearchiveerd. Een ander probleem is dat ik geen reserve kopie kan maken van Whatsapp in de instellingen.
  Kunnen jullie me stapsgewijs de oplossingen beschrijven. Ik kan niet zonder mijn Whatsapp.

 • Jolleke
  Posted 29/01/2017 8:41 pm 0Likes

  Geweldige tips. Ook een vraagje, kon vanaf mijn startscherm ook bij ingestelde vergrendeling rechtstreeks op wa reageren. Nu enkel de optie wis maar geen antwoord meer; zou dit door update komen?
  Bovendien heb ik ook dat ik contacten toevoeg op iPhone maar dat ze dan niet in mijn contactpersonen bij wa komen terwijl ze dat wel gebruiken. Iemand enig idee hoe dat kan?

  • Jolleke
   Posted 29/01/2017 8:44 pm 0Likes

   oeps, meteen opgelost. Krijg net app en kan beantwoorden vanaf scherm door het bericht ingedrukt te houden. Maar de andere vraag staat nog open!

   • Lub Snoek
    Posted 31/01/2017 9:15 am 0Likes

    Dag Jolleke,

    Normaal gesproken controleert WhatsApp dat vanzelf en komt die contactpersoon automatisch in je contacten van WA. Heb je de app al geupdate?

  • Jan
   Posted 30/04/2017 9:28 pm 0Likes

   Hallo Janneke,
   als je de contacten vernieuwd dan wel?
   Dan ook niet? Helaas hebben ze dan vaak geen whatsapp.
   Groet,
   Jan

 • Liset
  Posted 23/01/2017 10:51 am 0Likes

  Goede morgen, WhatsApp verwerken in een website waardoor je bij websitebezoek via smartphone direct een interactie verkrijgt met WhatsApp. Bijvoorbeeld nummer opslaan en daarna direct aan de slag met appen.. of is dat meer een bouw-vraag. Groetjes

 • Pino
  Posted 11/01/2017 7:30 pm 0Likes

  Hallo

  Tip 18 werkt niet op een android telefoon

  Ik heb momenteel android 6.0.1 op mijn toestel staan

  Iemand tips ?

  Alvast bedankt

 • Gustavo Woltmann
  Posted 11/01/2017 4:55 pm 0Likes

  Handige tips waar een veel nieuw zijn voor mij. Leuk dat ik snelkoppelingen naar gesprekken vooraan kan zetten en ik moet dringend de nieuwe versie installeren om ook te gaan bellen…

 • Samantha
  Posted 10/01/2017 4:33 pm 0Likes

  Is er ook een mogelijkheid de telefoon van mijn zoontje aan de mijne te koppelen zodat ik het allemaal in de gaten kan houden? Heb een Samsung en begreep dat dat bij iphone wel mogelijk is

 • biesm00
  Posted 08/01/2017 12:13 pm 0Likes

  Hoi,
  Ik wil graag het automatisch opslaan van mediabestanden uitzetten op mijn samsung S5, echter in de instellingen heb ik hiervoor geen optie.
  Heeft What’s app iets aangepast of ligt het aan mijn telefoon?

  • Lub Snoek
   Posted 31/01/2017 9:20 am 0Likes

   Hallo,

   Dit kun je vinden bij Instellingen – Dataverbruik – Media automatisch downloaden. Daar kun je bepalen of je afbeeldingen of video’s automatisch wil downloaden en of je dit via alleen wifi of ook met 4G wil doen.

   Gedownloade afbeeldingen komen automatisch in je Gallerij te staan, aangezien die op Android alles laat zien wat er op de telefoon is gedownload.

   Is dit wat je bedoelde?

 • Ann Uh Mik
  Posted 08/01/2017 11:36 am 0Likes

  Ik mis de zoek functie. Als iemand je lang geleden iets verstuurd heeft, of jijzelf, maar je weet niet meer wanneer, kan je via de zoekfunctie een woord (bijvoorbeeld ‘adres’ of ‘recept’) door de text zoeken.

 • Caroline
  Posted 22/12/2016 1:03 pm 0Likes

  Vraagje ik heb een paar berichten verstuurd aan iemand en deze blijven oo een vinkje staan terwijl ik in beeld kan zien dat diegene wel online is dus heeft de optie niet uitstaan nou zou je denken ik tenminste lees je niet maar heeft je telefoon contact en ben je op de app dat er dan toch 2 vinkjes komen te staan alleen niet de blauwe want het bericht wordt niet gelezen , kan dit omdat diegene de berichten via de web leest en geen verbinding maakt met zijn telefoon dus dan toch jouw berichten kan lezen zonder dat ik dat kan zien , ik ben niet geblokkeerd ???? Heeft ook een andere foto over zijn foto heen dus gebruikt volgens mij zijn pc ook kan dit ik zag nl eerder zijn foto onder zijn gebruikelijke foto staan vraag mij niet hoe maar het gebeurde

 • Janny
  Posted 06/12/2016 9:54 am 0Likes

  Ik heb een Samsung telefoon. Ik wilde graag een WA groep aanmaken met verborgen nummers. Maar het lukt mij niet. Wil je mij misschien eens stap voor stap uitleggen hoe dat moet? Ben niet zo heel handig ;-). Alvast bedankt.

 • Prem
  Posted 23/11/2016 3:09 am 0Likes

  Beste Rijn,

  Bedankt voor je trucs! Echter heb ik een uitdaging voor je, te weten: Hoe haal ik WhatsApp berichten terug die ik gelezen en op heb gereageerd.

  Wat is het geval! Ik heb gereageerd op een bericht, dat ik ontvangen had. Vervolgens is daar op gereageerd, maar toen ik op het nieuwe bericht wilde reageren (ik was al aan het typen) liep mijn mobiel vast, WhatsApp reageerde niet en de verbinding werd verbroken. Ik heb nadien een herstel uitgevoerd, maar de recente berichten (die ik gelezen had en op gereageerd) waren daarmee verdwenen.

  Nu de uitdaging! Hoe krijgt de recente berichten terug? Weet jij hier een oplossing voor?

  Alvast bedankt voor je terugkoppeling.

  Groet, Prem

 • J.C.Spangenberg
  Posted 01/11/2016 3:14 pm 0Likes

  Kunt u mij aangeven op welke wijze ik kan zorgen dat de datum van de ontvangen en verstuurde email worden ingevuld.
  Bij mij staat bovenaan:
  Van:……….
  Onderwerp: Re: ……..
  Datum: Vandaag (en dan zonder dubb.punt, bijv. 12:12)
  Aan: Spangenberg J.C. spanco@outlook.be

  Dus: achter de Datum staat nooit de ECHTE DATUM!! Er staat niets !

  Ik moet dus altijd zelf die datum invulken en dat was vroeger nooit. Dus ik moet goed opltten en dat niet vergeten.

  Kunt u mij helpen op welke wijze ik dat op mijn IPadd weer voor elkaar krijg?

  • Bill
   Posted 13/12/2016 3:34 pm 0Likes

   Gaat het hier over WhatsApp of Email?
   Anders een idee om je vraag op een forum te stellen?

 • Petronette
  Posted 17/10/2016 7:54 am 0Likes

  Als ik een bericht stuur bij een bepaalt persoon krijg ik maar 1 grijs ✔ in veel maar hou ik t bericht ingedrukt en op de i van info druk zien ik bij gelezen 2 blauwe staan maar geen datums erbij en bij afgeleverd 2 grijze. .en als ik bel gaat ie gewoon over terwijl diegene zijn telefoon stuk is en niet aanstaat..heeft diege mij dan uitgesloten van t 2 blauwe die normaal ik beeld staan of 2… (

 • marlene
  Posted 05/10/2016 7:40 pm 0Likes

  Mjn whatsapp. heeft op de spatiebalk opeens english staan, lastig natuurlijk wanneer al je nederlandse woorden in vreemde engelse woorden verandert worden. Hoe kan ik dit veranderen…terugdraaien naar nederlands?

  • Lisander
   Posted 08/10/2016 2:18 am 0Likes

   Ik weet niet welke telefoon je hebt, maar met een iPhone moet je naar instellingen gaan, naar de Algemene instellingen en dan toetsenborden. Verwijder het engelse toetsenbord.

   Zo zul je geen last meer van hebben.

   Of je kunt ook op de wereldbol naast de spatiebalk klikken.

 • Henkw
  Posted 04/10/2016 3:38 pm 0Likes

  het delen van je lokatie via WhatsApp (tip 6) is een interessante omdat het gebruik maakt van andere informatie op je telefoon. Ik snap alleen niet hoe je iemand om zijn of haar lokatie kunt vragen en er zelfs voor kunt zorgen dat diegene alleen zijn echte lokatie deelt. Als ik naar die functie kijk, kan ik zonder problemen elke lokatie kiezen die ik wil. Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen een (GPS) lokatie en een echt adres, maar dat zegt natuurlijk nog niks over waar iemand echt is op dat moment.

 • danny
  Posted 25/09/2016 10:54 pm 0Likes

  Iemand interesse in een scrambler voor tel ed

 • rie
  Posted 20/09/2016 9:12 am 0Likes

  Bij WhatsApp op Iphone kan ik na de update in groepsgesprekken niet meer zien wie wat geappt heeft. Kleurverandering en namen zijn verdwenen.
  Weet iemand hoe ik die terug krijg?
  Met dank!

 • R brekelmans
  Posted 19/09/2016 10:40 pm 0Likes

  Hallo ik heb op mij ipad whatsapp geinstalleerd en kan nu mijn gesprekken via mijn ipad ontvangen en versturen etc , ik kan echter niet mijn tel gesrpekken die ik geboerd heb zien , kan iemand mij vertellen hie ik dat kan zien ?

  • Lub Snoek
   Posted 17/10/2016 10:48 am 0Likes

   WhatsApp wordt niet officieel ondersteunt door iPad. Je kan wel via web.whatsapp berichten versturen via WhatsApp, maar doordat het ondersteunt wordt door de iPad zijn niet alle functies beschikbaar.

 • Rosemarie
  Posted 19/09/2016 10:17 pm 0Likes

  SUPERB!!! Ik ben super blij met alle informaties. meer aub?

 • Henk Lamers
  Posted 15/09/2016 2:52 pm 0Likes

  Hallo,

  Het is ‘data’, niet ‘datums’. En dat je kan bellen is niet geheim. Oké doei.

 • Devin
  Posted 13/09/2016 10:32 pm 0Likes

  Leuke tips, toch moet ik wel zeggen dat ik helaas niks nieuws geleerd heb. Hahaha mischien niet voor mijn generatie bedoeld.

 • Henk Versteeg
  Posted 28/08/2016 4:48 pm 0Likes

  Bestaat de mogelijkheid om, net als in een mail, een hyperlink in een app te maken?

  • Lub Snoek
   Posted 17/10/2016 10:57 am 0Likes

   Hey Henk,

   Helaas ondersteunt WhatsApp tot op heden geen HTML… We moeten het doen een gewone URL.

 • Lambertsgj
  Posted 22/08/2016 2:03 pm 0Likes

  Als je meerdere Foto’s met Whatsapp verstuurt dan is de volgorde waarin ze verstuurd worden altijd weer een raadsel. Kun je de volgorde zelf bepalen of is het toeval?

 • Richard Laroes
  Posted 21/08/2016 10:07 am 0Likes

  Beste,
  Vannacht is er vanuit mijn watssapp account een app, met link, naar 5 contacten gestuurd. Is dit mogelijk? Kan iemand anders mijn whatsapp account gebruiken om apps uit mijn naam te sturen??
  Zo ja wat kan ik er tegen doen?

 • Vero020
  Posted 09/08/2016 1:54 pm 0Likes

  Bestaat tip 13 nog? (Whatsapp Web). Mijn instellingen scherm ziet er anders uit en ik kan deze optie niet vinden nl.

  • Vero020
   Posted 09/08/2016 1:56 pm 0Likes

   Ah, ik zie ineens dat deze optie vermeld staat in het eerste keuzemenu na het aanklikken van de bolletjes. En dus niet (meer) onder instellingen.

   • Vero020
    Posted 09/08/2016 1:57 pm 0Likes

    Overigens kom ik er vanaf een (oudere) windows explorer niet in helaas.

 • Jeff
  Posted 30/07/2016 8:08 pm 0Likes

  Hoi Rijn, sinds kort moet ik steeds mijn WA openen om berchten binnen te ontvangen. Als ik bijvoorbeeld een uur niet open zie dat er een oud bericht is bijvoorbeeld 50 minuten geleden. Wat mij ook is opgevallen dat als ik mijn WA open duurt het 1 tel voor dat hij online is. Ik had nooit dit probleem gehad.
  Weet je misschien de oplossing?
  Vgr
  Jeff

  • VT500
   Posted 19/08/2016 1:25 am 0Likes

   Staat Whatsapp in je smart manager geoptimaliseerd? Want dan zet je foon elke keer je whatsapp op standby.

 • Mark
  Posted 11/07/2016 10:38 pm 0Likes

  Hallo Rijn,

  Kun je mij ook vertellen of ik alleen maar mijn naam in beeld kan krijgen terwijl ik online ben op Whatsapp (dus dat online of aan het typen wordt verborgen)?
  Bij laatst gezien niemand aanvinken, staat er nog steeds online of aan het typen in beeld, dat wil ik dus verbergen, kun jij mij vertellen hoe ik dat moet doen?

  Groet, Mark

 • Marjolein
  Posted 05/07/2016 3:58 pm 0Likes

  Hallo Rijn,
  Deze tips hebben mij al heel wat uren tijdsbesparing opgeleverd – dank Rijn! Ik zie dat je het ook ge-update hebt van 19 naar 21 tips! Super. Ik ben er zo enthousiast over dat ik deze vondst gedeeld heb op dit online magazine: juweeltjes.nu.
  Ik heb ook een vraag: de laatste tip (“Zet je stem om in tekst”) kan ik niet vinden op Android waar het icoontje (waar de rode pijl naar wijst) zit. Suggestie?
  Groetjes Marjolein

 • Deniz
  Posted 29/06/2016 9:48 am 0Likes

  Hoe kan ik mijn zoon van 11 volgen bij WHATSAPP.
  Is er een app of iets aan WhatsApp gekoppeld?
  Dank.

  • bert
   Posted 07/07/2016 11:34 am 0Likes

   misschien zou je tip 13 toe kunnen passen

 • Guusje
  Posted 05/06/2016 10:00 pm 0Likes

  Is er een mogelijkheid om er voor te zorgen dat iemand niet je profielfoto van je whatsapp kan opslaan? Vaak vind ik het wel leuk om af en toe een andere afbeelding te laten zien maar als ik dan bijv.een foto van een kind plaats heb ik liever niet dat iemand anders die kan opslaan.
  Ik heb een Nokia 909

  Alvast bedankt voor het meedenken!

  • Jolleke
   Posted 29/01/2017 8:36 pm 0Likes

   zal je eerlijk zeggen dat ik zelf ook profielfoto van ander heb gebruikt om op mok te laten drukken…. dacht toen wel meteen; toch handig om met app fotomarker er @jolleke op te zetten zodat duidelijk is dat het mijn eigen foto is maar dat voorkomt niet dat ze hem alsnog opslaan….

   • N.elly Blenk
    Posted 03/08/2017 3:03 pm 0Likes

    Dag Jolleke,
    Jouw bericht brengt op de volgende vraag waar ik geen antwoord op kan vinden. Hopelijk jij wel.
    Ik wil een profielfoto van mijn iPhone verzenden.
    Maar geen idee hoe dat moet.
    Kun jij me adviseren?

 • laag
  Posted 26/05/2016 7:12 pm 0Likes

  hoe kan je dit niet weten xD

 • g wismeijer
  Posted 21/04/2016 11:03 pm 0Likes

  Hay! heb een vraagje. vriendin van me kan bij dr s5 als ie is vergrendeld, alsnog het meldingenscherm naar beneden schuiven, waar de knopjes voor wifi etc zit (heet dat meldingenscherm? ben zo dom hier mee)
  is daar een hack/app voor. ik heb zelf eeen s4.

  thaaanks!

 • Wil
  Posted 10/04/2016 1:17 pm 0Likes

  Ah, heb t al gevonden. Geen verbinding dus. Sorry, negeer ’t maar. Thanks 🙂

  • Rijn
   Posted 05/07/2016 10:59 pm 0Likes

   Goed om te horen dat het is gelukt!!

 • Wil
  Posted 10/04/2016 1:12 pm 0Likes

  Nadat ik een berichtje had geschreven en op send had geklikt, verscheen er geen grijs vinkje, maar een klokje naast het bericht. Wat betekent dit en hoe komt dit? Thanks.

 • San
  Posted 05/04/2016 10:40 pm 0Likes

  Vraag: wat is / hoe zit t met end-to-end encryptie? Opeens verschijnt er ’n bericht v WA tussen de berichten van 1 andere ontvanger.

  • Jaap A
   Posted 06/04/2016 12:47 pm 0Likes

   Heb je een duidelijker voorbeeld?

   • B.D
    Posted 28/02/2017 11:35 pm 0Likes

    Een geel blok waarin uitgelegd staat wat een end-to-end encryptie is. Het verschijnt, als je een nieuwe chat begint, meestal boven aan.

 • Mireille
  Posted 30/03/2016 9:08 am 0Likes

  Dankjewel Rijn, ik heb er gelijk een paar aan-/toegepast!

 • Andrea Lavere
  Posted 10/03/2016 10:50 am 0Likes

  Nooit geweten dat je een snelkoppeling kan maken van een bepaald gesprek! Wat dat betreft loopt Android echt voor op Apple, hoe handig is dit! Thx voor de tips:D:D

 • mentormark
  Posted 10/03/2016 6:28 am 0Likes

  Locatie delen via iPhone heb ik gezien maar kan het ook op een Samsung/Android?

  Leuke truc om eens voor te stellen aan mijn studenten.
  MentorMark

  • Jaap A
   Posted 10/03/2016 9:52 am 0Likes

   Hi Mentormark,

   1. Open a chat.
   2. Tap the (paperclip) icon at the top of the screen.
   3. Choose what you want to send:
   – Choose Gallery to select an existing photo or video from your phone. You can long press to select multiple images.
   – Choose Photo to use your camera to take a photo.
   – Choose Video to use your camera to record a video.
   – Choose Audio to record a message or send an existing audio from your phone.
   – Choose Location to send your location or a nearby place.
   – Choose Contact to send the information of a contact saved in your phone’s address book over WhatsApp.

 • Erik-Jan
  Posted 08/03/2016 1:02 pm 0Likes

  Heel leuk dat verhaal over die blauwe vinkjes en dat je ze uit kunt zetten. Maar misschien is het sympathiek om er gelijk even bij te vermelden dat je als jij er voor kiest geen leesbevestigingen te verzenden, dat je ze dan van anderen ook niet meer ontvangt!
  Kan je voor kiezen natuurlijk, maar het is maar dat je het weet.

 • ikke
  Posted 07/03/2016 10:09 pm 0Likes

  Ik was aan het kijken of iemand online was op app…dat ik terug ging naar mijn chat lijst stond de persoon bovenaan ( terwijl ik niets had verstuurd)…..heeft de persoon dan een lege chat gehad van mij ?? …..zou hier niet echt blij mee zijn hihi

  • Jaap A
   Posted 08/03/2016 11:20 am 0Likes

   nee pas als je iets zegt krijgt de persoon een bericht en is de app (chat) geopend.

 • Willem
  Posted 06/03/2016 10:22 pm 0Likes

  Volgens mij kun je ook data en upload snelheid (tijd) besparen als je foto’s doorstuurt in plaats van voor ieder gesprek opnieuw uploaden en verzenden. Handig als je vakantie foto’s o.i.d. wilt doorsturen en data duur of slecht van kwaliteit is.

 • patrick
  Posted 01/02/2016 11:02 pm 0Likes

  WA groep op startscherm kan ook bij Windows Phone 8.1, groep vasthouden, informatie en dan op de punaise ? drukken, dus niet alleen voor Android.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: