De 5 beste apps voor gezonde recepten

Er zijn meer dan genoeg recepten-apps in de App Store of Google Play Store. Veel van deze recepten zijn echter niet allemaal even gezond, waardoor ze niet allemaal bruikbaar zijn als je gezonder wilt eten. Gelukkig zijn er ook genoeg apps voor gezonde recepten!

https://lifehacking.nl/thuis-tips/last-spinnen-zo-kom-ervan-af/

Tip 1: Runtasty

De app is kleurrijk en je vindt snel een passend recept door de handige icoontjes.

Runtastic is een app die je helpt om je ren- en fietsavonturen te tracken. Diezelfde ontwikkelaar heeft een app met de briljante naam Runtasty uitgebracht. Deze app staat boordevol gezonde recepten.

Je ziet meteen een aantal interessante recepten, maar je kunt door de labels bovenin te gebruiken ook specifiek naar suikervrije, glutenvrije of vegetarische gerechten zoeken.

Handig zijn de kleine gekleurde icoontjes onder de recepten: een groen icoontje betekent bijvoorbeeld dat het gerecht vegetarisch is en een geel icoontje betekent dat het een makkelijk recept is.

Tip 2: Youmiam

Youmiam wil dat je je met Facebook of via je emailadres aanmeldt. Daarna kun je je profiel zo goed mogelijk invullen zodat Youmiam je recepten geeft die alleen voor jou interessant zijn. Je geeft bijvoorbeeld aan of je bepaalde dingen niet wilt eten en of je allergieën hebt.

Bij Youmiam geef je eerst wat voorkeuren op.

Het is handig je profiel zo goed mogelijk in te vullen, geef ook aan wat je kookniveau is. Zo zorg je ervoor dat je geen lastige recepten vindt als je eigenlijk niet van koken houdt.

De recepten komen van auteurs maar ook van bedrijven. Vraag je niet af waarom er bijvoorbeeld een aantal broodjes met brie worden aangeboden, fabrikant Président heeft deze recepten aangeboden aan Youmiam. Je kunt recepten liken, reageren op recepten en alle ingrediënten in één keer aan je boodschappenlijst toevoegen. De recepten zijn allemaal in het Nederlands.

Tip 3: Tasty

Handig als je vegetarisch bent, zo hoef je niet door alle gerechten met vlees te scrollen.

De app Tasty vraagt je meteen of je vegetarisch bent en zal je desgewenst geen recepten met vlees tonen. De foto´s bij de recepten zorgen ervoor dat je meteen honger krijgt en de step-by-step mode is handig als je het gerecht wilt bereiden.

De recepten zijn allemaal in het Engels en de hoeveelheden worden in de meeste gevallen alleen in Amerikaanse eenheden aangegeven. Bij sommige recepten wordt wel het aantal milliliter of gram aangegeven.

Ga eerst naar de Dietary Preferences en geef aan wat je wel en niet eet.

Tip 4: Yummly

Als je Yummly goed wilt gebruiken, is het handig om eerst even naar de instellingen te gaan en voor Dietary Preferences te kiezen. Hier geef je aan of je allergieën hebt en of je een bepaald dieet volgt. Kies voor Add Disliked Ingredient als je het ingrediënt niet in de app wilt tegenkomen.

Yummly focust niet alleen op gezonde recepten, maar heeft er wel veel van in de database staan. Als je op Explore tikt, kun je zoeken in verschillende categorieën. Van veel gerechten staan ook handige video´s online.

Tip 5: Receptenmaker

Bij sommige recepten moet je even handmatig wat dingen selecteren.

Deze app is geen recepten-app, maar je eigen kookboek. Je kunt zelf een recept toevoegen, maar handiger is om een recept van één van de bekende receptensites toe te voegen. Hiervoor tik je gewoon op bekende receptensites en kies je bijvoorbeeld AH Allerhande, BBC goodfood of Allrecipes.nl.

De website wordt nu vanuit de app getoond en zodra je een lekker recept vindt, kies je voor Dit recept toevoegen aan mijn recepten. Als Receptenmaker niet alle gegevens automatisch naar de app kan kopiëren, krijg je een melding dat je teksten zelf toe moet voegen. Selecteer nu bijvoorbeeld de naam van het recept en kies Naam onderin. Als alles is toegevoegd, tik je op Klaar en je recept verschijnt in je eigen kookboek.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

2 Comments

 • Winter
  Posted 05/10/2017 9:43 pm 0Likes

  handig! Erg leuk om te lezen.

 • Belia van den Berg
  Posted 30/09/2017 9:02 am 0Likes

  Mooie post!
  Helaas kan ik alleen de eerste app niet vinden in de AppStore. In de PlayStore staat de app wel. Jammer! (Heb je een tip hoe ik ‘m toch op een iPad kan krijgen?)

Leave a comment

[wpterms id="3193"]