De 5 beste tips om stress bij verhuizen te voorkomen

Ik ga verhuizen en ik neem mee: liever geen stress! Verhuizen brengt heel wat geregel met zich mee, waardoor het geen kwaad kan om op een rijtje te hebben wat je zoal moet regelen en vooraf kunt doen om jezelf verhuisstress te besparen. Ga je verhuizen of zit je zelfs middenin een verhuizing? Lees dan deze verhuis-tips!

https://lifehacking.nl/thuis-tips/de-10-beste-tips-om-energie-te-besparen-tijdens-koude-dagen/

1. Meet alles op

Zeker als je nieuwe huis leeg is, lijkt het veel groter dan het daadwerkelijk is. Ons devies: krijg een goed beeld en meet alle kamers, ramen en deuren op. Dit heeft als groot voordeel dat je zo kunt checken welke meubels je straks mee kunt nemen. Daarnaast helpt het je geld te besparen wanneer je bijvoorbeeld tegen een aanbieding voor een kast, gordijnen of vloerbedekking aanloopt. Je kunt met de exacte maten op zak direct beslissen of je er wat aan hebt in je nieuwe huis.

2. Pak in en neem (vooral) afscheid

Inpakken is vooral afscheid nemen. Vraag je bij alles dat je uit je kasten haalt af wanneer je het voor het laatst hebt gebruikt. Luidt het antwoord ‘langer dan 1 jaar geleden’, dan is de kans groot dat je het item beter van de hand kunt doen; bijvoorbeeld via Marktplaats of de lokale kringloopwinkel. Tip: lees eventueel het boek Opgeruimd! van de Japanse schrijfster Marie Kondo over hoe je ervoor zorgt dat je nieuwe huis helemaal netjes wordt en blijft.

Neem ook meteen afscheid van dure abonnementen voor bijvoorbeeld energie, telefonie en internet en check of je in nieuwe huis gebruik kunt maken van voordeligere alternatieven, zoals bijvoorbeeld Telfort internet en tv.

3. Geef je verhuizing tijdig door

Het is belangrijk om iedereen tijdig op de hoogte te stellen van je nieuwe adres. Niet alleen om te voorkomen dat je belangrijke post mist maar ook om te vermijden dat je noodgedwongen van een dure doorstuurdienst gebruik moet maken. Wist je dat je bij de gemeente zelfs verplicht om binnen 5 dagen na je verhuizing je nieuwe adres door te geven? Zet je verhuizing doorgeven dus bovenaan je lijstje als je eenmaal gesetteld bent!

Wie er allemaal een adreswijziging moeten krijgen? De Consumentenbond heeft een handige lijst met alle relaties die van je nieuwe adres op de hoogte moeten worden gesteld.

4. Plan strak in en neem de tijd

We raden je aan om je verhuizing strak te plannen, liefst met behulp van een kalender. Zo voorkom je dat je op een chaotische manier je oude huis moet verlaten of je nieuwe woning betrekt terwijl er nog van alles gedaan moet worden. Daarnaast is het goed om na de verhuizing uitgebreid de tijd te nemen om je nieuwe huis rustig in te richten. Tijd je ook moet inplannen dus.

Wil je zeker weten dat je door alle drukte niets vergeet? Raadpleeg dan even de ‘verhuizen checklist‘ met een handig tijdschema voor wanneer je wat moet doen.

5. Geef een housewarming na het verhuizen

Of je nu kleiner of juist groter gaat wonen; het betrekken van je nieuwe woning mag gevierd worden. En als er nog wat muurtjes gewit moeten worden, is dit ook een goed moment om wat vrienden te strikken wat eerder te komen en ze een witroller in de handen te drukken.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Westland Partners
  Posted 20/12/2019 11:19 am 0Likes

  Goed artikel!

  Nog een aanvullende tip; kijk even goed na hoeveel huur je maximaal kan betalen voor de woning waar je intrekt. Twijfel je? Neem dan contact op met de huurcommissie. Dit kan je veel geld schelen!

  Groetjes,
  Felix

 • Angela
  Posted 12/11/2018 10:21 am 0Likes

  Ik ga binnenkort verhuizen en ik heb inderdaad erg last van stress. Goede tips!

 • Tamara
  Posted 12/10/2018 11:37 am 0Likes

  Altijd stressvol, verhuizingen! Maar goeie tips om rekening mee te houden.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]